Tippeligatips 2014: 9. Haugesund

Haugesund i fjor hadde en god sesong, der de tok bronse i serien. Det ble en slags sensasjon på hvem som tok den bronsemedaljen i Tippeligaen i fjor. Haugesund tok bronsen to poeng foran Aalesund som endte som nummer fire på tabellen.

Haugesund har ikke gjort så mange forsterkningene på laget, og det har heller ikke gått ut så mange fra stallen. De har nesten det samme laget som de hadde på slutten av 2013 sesongen. Jostein Grindhaug har gjort fantastiske saker med dette Haugesund-laget, og har vært strålende som manager for Haugesund i den tiden han har vært der. Haugesund er et lag som har hatt mye mindre ressurser enn de fleste andre klubber i Tippeligaen.

Per Morten Kristiansen har vært en fantastisk keeper for Haugesund i mange år nå. Han har vært i klubben siden 2006. Dette blir hans niende sesong for Haugesund, samtidig er han kaptein for dette Haugesund-laget. Kristiansen har spilt i Tippeligaen i fire sesonger og vært en solid keeper. Han har spilt 116 av 120 seriekamper for Haugesund den tiden de har vært oppe i Tippeligaen. Olav Dalen som er andrekeeper for Haugesund er 29 år gammel, og har vært innom flere klubber. Dalen har vært i Raufoss, Ullensaker-Kisa, Kongsvinger, Randaberg og Nybergsund, og nå er han altså i Haugesund. Olav Dalen kom til Haugesund i 2013, men fikk ikke spille noen seriekamper i fjor for Haugesund.

Joakim Våge Nilsen er en lokalgutt som har spilt i Haugesund i hele sin karriere. Han er bare 22 år enda, men har allerede fått 75 seriekamper i Tippeligaen for Haugesund. Våge Nilsen er en solid venstreback som bidrar mye for laget sitt, og er et stort talent innen fotball.

Haugesund sin forsvarsrekke består av mye bra. Vegard Skjerve var ikke god nok for Rosenborg, men spiller for Haugesund der han får spille nesten alle kampene. I fjor fikk han spille 25 seriekamper for Haugesund, han og resten av forsvaret til Haugesund skal ha mye ære for at de tok bronsemedalje i fjorårets Tippeligae. Dusan Cvetinovic kom til Haugesund i sommer i fjor, og fikk mye tillit. Cvetinovic spilte 14 seriekamper og bidro også med mål fremover på banen. Han scoret 3 seriemål i fjor for Haugesund fra sin forsvarsposisjon.

Tor Arne Andreassen blir nok erklært som en legende den dag han legger opp som fotballspiller. For Andreassen har rett og slett vært fantastisk i Haugesund. Han har vært der i 10 år, og er nå klar for år nummer 11 for Haugesund. Andreassen har spilt 222 kamper for Haugesund. Han kan fort ta 5 år til også for Haugesund, for han er bare 31 år gammel enda. En spiller som i alle fall er lojal mot sin klubb.

Michael Haukås blir en viktig spiller på midtbanen i år for Haugesund. I fjor hadde han en kjempescoring mot Molde, der Haugesund vant hele 1-5 på Aker Stadion. Scoret tre seriemål i fjor for Haugesund, men det på Aker Stadion var det vakreste målet han scoret i fjor. Han er inne i sin tredje sesong som Haugesundspiller. Eirik Mæland er en lokalgutt som har spilt i Haugesund hele sin karriere. Han er ikke akkurat en midtbanespiller som scorer mye, men han er en midtbanespiller som bidrar mye for klubben sin. Han har spilt 106 kamper for Haugesund å har notert seg for 11 scoringer i sin tid i Haugesund. Han er bare 25 år enda, og har mange gode år igjen i Haugesunddrakten.

Kristoffer Haraldseid fikk sitt skikkelige gjennombrudd for Haugesund i fjor da han fikk spiller 26 seriekamper for Haugesund, han er en ung lovende spiller som kan bli viktig for Haugesund i fremtiden. Han noterte seg samtidig for 2 seriemål i fjor for Haugesund. Daniel Bamberg er nøkkelspilleren for Haugesund. Han kom tilbake igjen i fjor, der han fikk spille 28 seriekamper for Haugesund å noterte seg tilslutt for 6 seriemål. Han er en spiller som kan bidra mye for Haugesund, og han må ha en topp sesong om Haugesund skal havne høyt oppe på tabellen.

Christian Gytkjær har egentlig ikke slått helt til i dansk fotball og prøvde først lykken i Sandnes Ulf på lån der han fikk 12 seriekamper å scoret 8 seriemål. Da fikk Haugesund opp lysten på Christian Gytkjær å klarte å få han til klubben i 2013 sesongen. I sin første sesong hos Haugesund fikk han spiller 25 seriekamper å han klarte å score 11 ganger i serien for Haugesund, er fort en spiller som kan bli toppscorer og kjempe om toppscorer tittelen i Tippeligaen denne sesongen. Pontus Engblom har egentlig ikke vært noe suksess enda i Haugesund fått spilt 24 seriekamper men står bare med to seriemål for Haugesund, var i fjor på utlån hele sesongen, kanskje det er i år han skal få en god sesong for Haugesund. Bak Christian Gytkjær så har de ikke akkurat noen særlig gode angripere som kan score mål. Da må de nesten heller satse på at midtbanespillerne scorer nok mål denne sesongen. Maic Sema er også tilbake fra lån som han var på i fjor.

Haugesund kommer til å falle litt ned fra i fjor å ender sånn midt på treet i årets sesong av Tippeligaen. En skade på Christian Gytkjær så kan de fort komme til å slite i årets sesong Haugesund, samtidig må Christian Gytkjær være på hele sesongen, noe fort han kan være, men han kommer nok til å få noen tøffe perioder selv i løpet av sesongen. Spillere som vi tror kommer til å prestere i årets sesong er Martin Bjørnbak som kommer til å få en god sesong i forsvar. Keeper Per Morten Kristiansen og spissen Christian Gytkjær kommer også til å ha en solid sesong for Haugesund i år.

Det kan bli interessant å følge Haugesund i Tippeligaen 2014!

Spillere inn: Rok Elsner, Alexander Stølås, Tonny Mawejje
Spillere ut: Henrik Kjelsrud Johansen, Umaru Bangura, Trygve Nygaard (lagt opp)

Haugesund

Share