Tippeligatips 2014: 8. Bodø/Glimt

Bodø/Glimt hadde en kjempesesong i fjor i Adeccoligaen i fjor. Der de vant suverent å rykket greit opp noen serierunder før sesongen var over. Bodø/Glimt startet litt rufsete i starten på sesongen borte, men etter hvert ble det fantastisk å se Bodø/Glimt. De vant Adeccoligaen suverent foran Stabæk som ble nummer 2 i Adeccoligaen. Jan Halvor Halvorsen ble manager i 2013 for Bodø/Glimt å gjorde en solid sesong siden de rykket opp på første forsøk. Bodø/Glimt i år kommer til å overprestere litt tror vi. Tror Bodø/Glimt har samtidig vært smart på overgangsfronten å hentet spillere som kan gå rett inn i startoppstillingen å forandre resultatet.

Keeperplassen til Bodø/Glimt blir gøy å følge i år. Bodø/Glimt har tre keepere i stallen. Pavel Londak fikk spille 16 kamper i fjor for Bodø/Glimt å har vært førstekeeper i Bodø/Glimt i noen år. Jonas Kolstad har vært i Bodø/Glimt hele sin karriere, og der blir han nok ut karrieren også. Han har blitt en rutinert keeper å har blitt 37 år gammel. Lasse Staw er hentet inn i Bodø/Glimt for å ta opp keeperplassen med Pavel Londak å gi han en liten utfordring. Det er mange år siden Lasse Staw har fått skikkelig kamper i seg. Han har ikke spilt en seriekamp på to sesonger, men han er en keeper som kan gjøre det bra. Viktor Noring har dratt fra klubben, og da er det en fordel at de har fått inn en spiller som Lasse Staw slik at de har en ekstra keeper, slik at det blir mer konkurranse i mål.

Forsvarsrekken til Bodø/Glimt blir også interessant å følge i år, siden de har fått inn en ny midtstopper som Rosenborg har lånt ut. Brede Moe skal være på lån ut sesongen i Bodø/Glimt. Det kan være en kjempeinvestering denne sesongen. Kristian Brix har de også hentet for å forsterke bakover på banen, siden de skal et nivå opp som de spilte på i fjor. Ruben Imingen har spilt i Bodø/Glimt i hele sin karriere, og er kaptein for Bodø/Glimt-laget. Han har spilt 143 seriekamper for Bodø/Glimt å har blitt rutinert med årene.

Bodø/Glimt har en stor stall foran denne sesongen og vi må nok plukke fram Dane Richards som hadde en ganske god sesong i fjor for Bodø/Glimt. Han fikk spiller 28 seriekamper i fjor for Bodø/Glimt å scoret 6 seriemål for Bodø/Glimt. Kan være en spennende å følge han denne sesongen å se om han klarer å ta nivået i Tippeligaen. Bodø/Glimt har en del bredde i stallen og kan skifte mer på midtbanen også. Papa Alioune Ndiaye er også en interessant spiller denne sesongen, kan fort være med å bidra mye for Bodø/Glimt i år han også så spørs det om han takler å ta nivået i Tippeligaen denne sesongen.

Det offensive til Bodø/Glimt av kanter og spisser, det er der de har rutine, samtidig har de spillere som ikke har slått til helt før i Tippeligaen. En spiller som har fått en del rutine er Trond Olsen som er tilbake i Bodø/Glimt å han blir spennende å følge i årets sesong. Trond Olsen har scoret 48 tippeligamål for tre forskjellige klubber, men han har spilt i fire. Startet i Bodø/Glimt, så tok han en tur til Lillestrøm, noe som ikke ble en suksess, også ble det tilbake til Bodø/Glimt før Rosenborg hentet han til klubben. Men etter lite spilletid den siste sesongen for Trond Olsen dro han til Viking for å prøve lykken der, han hadde en god sesong i fjor, men ville dra tilbake til Bodø/Glimt foran årets sesong å er villig til å hjelpe å bidra for klubben slik at de kan berge seg å få en solid plass på tabellen denne sesongen. Trond Olsen er en spiller som fort kan score 10 seriemål for Bodø/Glimt denne sesongen om alt stemmer, samtidig får han spille på den stadion han har scoret mest mål i sin karriere. Jim Johansen har hatt noen gode sesonger i Bodø/Glimt i Adeccoligaen, kan han klare å få toppnivået sitt i Tippeligaen så kan det blir interessant å følge kantspillerne i årets sesong. Abdurahim Laajab har vært i mange klubber, men har aldri slått til i en eneste klubb før han kom til Bodø/Glimt i fjor, der han hadde en solid og kjempegod sesong for Bodø/Glimt å ble toppscorer for klubben. Han fikk spiller 26 seriekamper for Bodø/Glimt i fjor og på de 26 kampene scoret han hele 17 seriemål for sesongen for Bodø/Glimt. Får håpe at han kan slå til i Tippeligaen denne sesongen, da kan Bodø/Glimt bli fantastisk offensivt i år.

Bodø/Glimt har mye godt i laget i år, og kan prestere bra denne sesongen i Tippeligaen, vi tror at de er langt over nedrykksstriden. Bodø/Glimt tror vi kommer til å kjempe midt på tabellen denne sesongen, å gjøre sakene sine veldig bra i Tippeligaen. Brede Moe kommer til å få en god sesong for Bodø/Glimt denne sesongen, samtidig så tror vi at Abdurahim Laajab kommer til å få en god sesong i Tippeligaen, å få sin beste Tippeligasesong noensinne. Bodø/Glimt kommer til å være det laget som overrasker dette året.

Spillere inn: Brede Moe (lån), Dominic Chatto, Lasse Staw, Kristian Brix, Trond Olsen
Spillere ut: Christian Berg, Viktor Noring

Bodø Glimt sin logo.

Share