Tippeligatips 2014: 6. Aalesund

Aalesund ble spådd en hard sesong i fjor, og var et vanskelig å sette opp i Tippeligaen, de kunne ende fra fjerdeplass til tiendeplass i serien i fjor. Aalesund imponerte i starten av sesongen og var solide i lang tid, men de fikk litt å slite med utover i sesongen. Hjemmeformen var ikke helt på topp som de har vært i årene før, men borteformen var ganske solid i fjor. Hvis Aalesund skal være med å kjempe om medalje i årets Tippeligasesong må de gjøre noe med hjemmeformen sin. Aalesund endte i fjor som nummer 4 i Tippeligaen, der de endte to poeng bak Haugesund som tok bronse i fjorårets Tippeligasesong. Janne Jönsson har vært manager for Aalesund i et år nå, og Aalesundspillerne har sagt at å spille for Janne Jönsson er motiverende. Han kommer nok til å få en solid sesong for Aalesund i år også, men de kommer til å slite litt mer i år enn de gjorde i fjor.

Sten Grytebust har spilt alle kampene for Aalesund de siste tre sesongene. Han blir nok et naturlig førstevalg i mål for Aalesund. Han har samtidig fått spilt en landskamp på det Norske landslaget. Andreas Lie blir nok andrekeeper, men han er en såpass god keeper at han skal nok klare å sette press på Sten Grytebust, slik at det blir en skikkelig keeperduell i Aalesund. Andreas Lie gikk på utlån i fjor til Hødd der han fikk spille 25 seriekamper for Hødd. Han har vært i Aalesund tidligere i ung alder der han fikk spille noen kamper, men klarte ikke å etablere seg for fullt i mål for Aalesund. Lasse Staw er ferdig i Aalesund og er klar for Bodø/Glimt.

I forsvar har det vært en del bytte denne sesongen, spillere som Andreas Nordvik og Edvard Skagestad har dratt fra Aalesund. Akeem Latifu var på lån i fjor i Aalesund, men dette nå er han klar for Aalesund, kan være en spennende spiller å ha på dette laget. Latifu er høyreback og kan bidra mye fra den posisjonen, og det er en posisjon som Aalesund har slitt med å funnet en god spiller også. Midtstopperplassen blir sterk i årets sesong også. Jonathan Tollås har spilt 131 seierkamper for Aalesund samtidig er han ikke gamlere enn 23 år. En spiller som blir utrolig viktig å holde på banen under alle kampene i årets sesong for Aalesund. Daniel Arnefjord skal også være klar for å starte denne sesongen. Han måtte slite mye med skader i starten på sesongen i fjor, men kom tilbake i slutten av sesongen å fikk spille 11 seriekamper for Aalesund i fjor, kan være med å bidra og kanskje komme seg på samme nivå som når han var på sitt beste i Aalesund. En spiller med rutine som kan bidra mye for dette laget i år også. Jo Nymo Matland har vært en god venstreback som har erstattet Jonatan Parr som dro til Palace for å prøve lykken der, noe som er noen år siden. Jo Nymo Matland har en fantastisk frisparkfot å kan nok bidra mye defensivt og offensivt for dette Aalesund-laget.

Midtbanen til Aalesund var sterk i fjor. Fredrik Ulvestad hadde nok sin beste sesong i Aalesund i fjor, men fikk ikke lov å være med å spille EM for U21-guttene når han ikke ble tatt ut i troppen. Fredrik Ulvestad spilte 27 seriekamper i fjor for Aalesund å scoret 7 mål for klubben i serien. Han var en av de beste på Aalesund sitt lag i fjor, og han kan ta nye steg i år for Aalesund. Både spillere som Fredrik Carlsen og Peter Orry Larsen er to spillere også som er utrolig viktig for dette Aalesund-laget. Fredrik Carlsen fikk mer spilletid i fjor enn de han gjorde under Kjetil Rekdal som var manager ut 2012. Peter Orry Larsen hadde en god sesong i fjor foran mål også der han bidro med fem scoringer i serien for Aalesund. Sakari Mattila som de har hentet til klubben kan være en viktig signering for Aalesund foran denne sesongen, en spiller som har vært mange plasser i karrieren sin, men samtidig som er ganske god og har mange gode år foran seg enda. Mens Lars Fuhre har dratt fra Aalesund og skal prøve lykken i svenske Hammarby. Michael Barrantes har vært en suksess lenge i Aalesund, får håpe at han kan prestere på et høyt nivå også dette året. Han har spilt 90 seriekamper og scoret 24 seriemål for Aalesund.

Spissplassen foran årets sesong for Aalesund ser ikke akkurat lovende ut. Abderrazak Hamdallah har dratt fra Aalesund for å prøve profflivet i Kina. Han var Aalesund sin toppscorer i fjor, der han noterte seg for 15 seriemål. Han ble nummer 2 på toppscorerlisten bak Frode Johnsen. I år så må nok Leke James gjøre jobben foran mål. Han hadde en ganske bra sesong i fjor, men ble satt i skyggen av Abderrazak Hamdallah som scoret ekstremt mye i løpet av sesongen. Leke James scoret 10 seriemål i fjor for Aalesund å må nok ligge på det samme og kanskje mer om han skal hjelpe Aalesund enda lengre opp på tabellen i årets sesong. Aalesund sine kantspillere blir også spennende å følge. Kan Christian Myklebust få sitt skikkelig gjennombrudd i Aalesund i år. Han fikk mye tillitt i fjor og er en spiller som må utvikle seg litt mer om han skal klare å holde plassen sin fast på laget, er en spiller som scorer litt for lite mål for å være kantspiller.

Aalesund i årets sesong kommer nok til å få det litt tøffere enn de gjorde det i fjor. Aalesund kommer til å ende litt bak medalje i årets sesong, men kommer nok til å ikke være så langt i fra. Spillere som kommer til å få sitt gjennombrudd for sesongen tror vi faktisk blir Christian Myklebust, hadde vært artig om han hadde fått det til å stemt i årets sesong. Fredrik Ulvestad og Leke James kommer også til å få en god sesong for Aalesund i år.

Spillere inn: Akeem Latifu, Oddbjørn Lie, Sakari Mattila
Spillere ut: Abderrazak Hamdallah, Lasse Staw, Edvard Skagestad, Andreas Nordvik, Lars Fuhre, Mathias Rasmussen

AAFK

Share