Tippeligatips 2014: 5. Viking

Viking hadde en brukbar sesong i fjor, men de skuffet på slutten å fikk tilslutt ikke medalje. Viking endte på 5. Plass i fjor i serien bare 5 poeng opp til tredjeplassen i Tippeligaen som gikk til Haugesund. Viking har som målsetning å komme seg blant topp 3 å komme seg ut i Europa, men tror ikke dette er året for at de ender topp 3 i serien. Viking har mistet mange gode spillere foran denne sesongen. Uansett om de har fått inn noen nye spillere så har de mistet kvalitetsspilleren foran 2014 sesongen. Kjell Jonevret skal inn i sin tredje sesong som manager for Viking. Han har klart å fått solide resultat fra Molde når han var der og kommer nok til å klare det i Viking også. Tror fort at Viking kan bli et sterkt lag i cupen i årets sesong, kanskje det er der de hevder seg i år.

Keeperplassen for Viking dette året blir interessant. Viking har mistet Rune Jarstein han har dratt til Tyskland for å prøve lykken i Hertha Berlin. På keeperplass kan det bli kamp om hvem som skal bli førstelagskeeper. Arild Østbø og Iven Austbø blir keeperne som må kjempe om keeperplassen i Viking. Arild Østbø har vært utlånt til klubber som Sandnes Ulf, Start og Strømmen. Mens Iven Austbø var keeper for Viking før, men ble solgt til Stabæk og Sandefjord. Sandefjord fikk han en del spilletid. Iven Austbø blir nok et naturlig førstevalg i starten, men Arild Østbø kan nok kjempe seg inn på laget til Viking å gi Iven Austbø kamp i mål.

I forsvarsrekken også har Viking mistet gode spillere. En spiller som Johan Lædre Bjørdal er ikke mer i Viking, han dro til dansk fotball. Der han prøver lykken i AGF. Johan Lædre Bjørdal som spilte så godt for Viking som klarte å komme seg helt inn på det norske landslaget fra å spille på Viking. Sverrir Ingi Ingason blir nok en spiller som må vise at han kan ta over plassen til Johan Lædre Bjørdal i Viking. Han har allerede fått en landskamp for det Islandske landslaget. Indridi Sigurdsson blir en spiller som må ta mye ansvar i år også som spiller for Viking, han er kaptein for Viking som han har vært en stund nå, og han er en god midtstopper som har et bra nivå inne enda. Han har fått bra med rutine og stiller nok sterkt til sesongen. Han har spilt 246 seriekamper i den norske Tippeligaen å noterer vel seg fort for 250 kamper og mye mer i løpet av sesongen.

Midtbaneplassen også mener vi at Viking har mistet en av sine beste spillere. Trond Olsen satt jo mye på benken for Viking også, men var jo fantastisk i mange kamper. En fantastisk spiller som vender tilbake til Bodø/Glimt der han slo gjennom for fullt. Men midtbanen til Viking er jo ikke noe direkte svak, de har mange å velge mellom og har mange interessante spillere som kan slå til i årets sesong. Steinthor Thorsteinsson er en solid og god spiller de har hentet fra Sandnes Ulf, som har fått spilt så å si hver kamp for Sandnes Ulf de siste to årene han har vært der. Han er en spiller som kan bidra mye offensivt for Sandnes Ulf. Joackim Jørgensen er en spille som kan spille forsvar og midtbanespiller, er en fordel å ha en spiller som behersker begge deler. Det store spørsmålet i årets sesong er vel om Makhtar Thioune klarer å holde seg utenfor media sitt søkelys på negativ front. Han har fått mange sjanser av Viking i fjorårets sesong. Gjør han mye mer feil så han tiden for han være over i Viking.

Angrepsposisjon har Viking kvittet seg med spillere som Henri Anier en spiller som aldri slo til for Viking, en spiller som var spådd å gjøre det veldig bra for Viking. Patrick Ingelsten som hadde en god sesong  i fjor, som klarte å score litt og produsere målsjanser er også borte fra Viking sitt lag, han har slitt mye med skader i lange perioder, og har nok ikke helt kommet opp på samme nivå som Viking ville at han skulle komme på. Benjamin Sulimani fikk ikke mange kampene for Viking i fjorårssesongen da han kom inn i sommer. Han scoret i de kampene han fikk sjansene, men beviste ikke nok til å få noe kontrakt med Viking. Veton Berisha hadde en dårlig sesong i fjor, han spilte 22 seriekamper for Viking, men scoret bare 4 mål for Viking. Han må komme seg på samme nivå som han var på i 2012 sesongen. Veton Berisha er en spiller som kan score 10 seriemål i Tippeligaen å fort mer enn det også. Han er en spiller som må gjøre det for Viking i årets sesong om de skal være med å kjempe om medaljer. Yann-Erik de Lanley blir nok brukt som kantspiller, men han er en spiller med stor potensial. Han kan klare det meste ute på banen, og er en fantastisk spiller å se på når han er i god form. Får håpe han kan bidra med mer scoringer for Viking i år også enn det han har gjort de to forrige årene, og det kan han fort gjøre.

Viking i årets sesong ser ut til å ha mistet mye av de gode spillerne sine, og vi klarer ikke se for oss at de blir topp tre denne sesongen i Tippeligaen. Spillere som vi tror slår til for Viking dette året er Veton Berisha som revansjerer fjoråret sitt. Samtidig vil jeg tro at en spiller som Yann-Erik de Lanley kommer til å ha en solid sesong for Viking.

Spillere inn: Carl-Henrik Refvik, Sverrir Ingason, Iven Austbø, Joackim Jørgensen, Bjørn Daniel Sverrisson, Steinthor Thorsteinsson
Spillere ut: Trond Olsen, Viljar Helland Vevatne, Henri Anier, Johan Lædre Bjørdal, Rune Almenning Jarstein, Patrick Ingelsten, Benjamin Sulimani, King Osei Gyan, Joán Símun Edmundsson, Eirik Schulze, Richard Ekunde, Christoffer Midbøe Lunde

Viking FK

Share