Tippeligatips 2014: 4. Brann

Brann hadde nok en elendig sesong i fjor. Brannsupporterne ble mer og mer skuffet i løpet av sesongen. Brann startet fantastisk på hjemmebane, og det var de i lang tid. Bortebane var de helt elendig. Brann endte tilslutt som nummer 8 på tabellen, noe som var under målsetningen. Samtidig tidlig exit i den norske cupen som de tapte mot Mjøndalen hjemme. Noe som gjorde slik at de gikk på en del hjemmetap på slutten av sesongen. Brann har fått ny manager før denne sesongen, noe som kan være bra for dette Brann-laget. Rikard Norling har gjort store ting i Sverige. Han kommer til å få en god førstesesong i Norge også.

Keeperplassen i Brann trenger ikke å bli diskutert. Piotr Leciejewski har vært Branns beste spiller de siste to årene. Han er en fantastisk keeper, men er ikke akkurat han som er mest opptatt av fair play. Han er soleklart førstevalget. Han har spilt 73 seriekamper for Brann, kanskje dette året kan være det året han når over 100 seriekamper for Brann. Øystein Øvretveit blir andrekeeper for Brann, og kan bli en spennende gutt å følge i årene som kommer. Kanskje han klarer å bli førstekeeper for Brann en gang i fremtiden, er bare 19 år gammel, men har allerede fått stått 5 seriekamper for Brann.

Forsvarsplassen til Brann, ser veldig bra ut denne sesongen. Simen Wangberg har de solgt til Tromsø. Han har ikke vært en suksess i Bergen heller, men de har fått inn en kvalitets midtstopper i Bergen, nemlig Vadim Demidov. Vadim Demidov hadde sine toppår når han spilte for Rosenborg og Real Sociedad. Han er en fantastisk midtstopper som kan hjelpe Brann mye fremover, hvis han presterer på samme nivå som i Rosenborg så er Vadim Demidov aktuell for det norske landslaget igjen også. Erlend Hanstveit er hentet tilbake fra Helsingborg å blir kaptein for Brann dette året. Erlend Hanstveit har 202 seriekamper for Brann, noe som gjør han til en spiller som de liker godt i Bergen. Hanstveit har blitt 33 år gammel og er en rutinert spiller som kan også bidra med å hjelpe de yngre spillerne. Birkir Sævarsson fikk spille alle kampene i fjor for Bergen, å har vært i Brann i mange år, han er samtidig en høyreback som er utrolig god til å angripe og er solid bakover. Han nærmer seg 150 seriekamper for Brann å begynner å bli et stort navn i Bergen. Han har samtidig fått 41 landskamper for Island.

Stéphane Badji og Tomas Sokolowski er to sentrale på midten som det er viktig å få i gang fra begynnelsen av sesongen, men spillere som Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen kan være også to spillere som kan komme seg inn på den sentrale midtbanen å få en del spilletid om de slår til. Fredrik Haugen er fremdeles en ung god fotballspiller å har allerede fått en del kamper for Brann. Han er 21 år gammel å har bidratt mye for klubben, men han har kommet mye som innbytter, men han mangler det siste som gjør slik at han er helt i fremste rekke å får spille alle kampene for Brann. De har samtidig rutine på katene med spillere som Amin Askar og Hassan El Fakiri. El Fakiri kan også brukes som høyreback som han vanligvis kommer til å bli brukt som, men det blir nok backup for Birkir Sævarsson. Amin Askar hadde en ganske solid sesong i fjor. Han noterte seg for mange flotte scoringer i fjorårssesongen, han kan fort gjøre det dette året også. Brann har han fått spilt 52 kamper de siste to sesongene, samtidig har han vært veldig nærme på å nå 10 scoringer. I fjor hadde Amin Askar ni scoringer for Brann.

Spissplassen til Brann i år går nok til Erik Huseklepp. Martin Pusic er solgt til Esbjerg, mens Bård Finne har dratt til Köln. Erik Huseklepp var god i de siste sesongene i Brann før han forlot de til fordel for utlandet, noe som ikke gikk så bra for Erik Huseklepp. Erik Huseklepp må opp på nivået i 2009 og 2010 om Brann skal klare å kjempe helt i toppen i årets sesong. Erik Huseklepp spilte da 60 seriekamper og scoret 25 seriemål for Brann. Jakob Orlov blir en spennende spiller å følge i Brann. Kan han brukes sammen med Erik Huseklepp på topp, så kan jo de to bli en skummel angreps duo, om de kommer overens.

Brann kommer til å gjøre det bedre i år enn de gjorde i fjor. Brann har hatt noen gode kjøp i årets sesong, og vi tror nok at Brann kan nå langt i år. Ikke helt blant topp 3 men rett utenfor. Brann sin store spiller dette året blir nok Erik Huseklepp samtidig tror vi at Fredrik Haugen slår til for fullt dette året for Brann.

Spillere inn: Vadim Demidov, Jakob Orlov, Erlend Hanstveit, Ibrahima Drame, Jonas Grønner tilbake fra lån
Spillere ut: Simen Wangberg, Martin Pusic, Kennedy Ashia, Bård Finne, Jørgen Mohus

Brann

Share