Tippeligatips 2014: 3. Molde

Molde har hatt mange gode sesonger bak seg i den norske serien. Ole Gunnar Solskjær har satt sitt preg i Molde, og nå er han klar for Cardiff en jobb i Premier League. På tre år tok Solskjær to seriegull og et cupgull noe som er mer enn det Molde har tatt de første 99 årene uten Ole Gunnar Solskjær. Molde hadde en dårlig start på sesongen i fjor, men endte tilslutt på en 6. Plass i serien, samtidig slo de erkerivalen Rosenborg i cupfinalen, noe som smakte utrolig godt for moldesupporterne. Molde har fått ny manager i Tor Ole Skullerud. Han tok bronse med U21 guttene i EM i 2013. Han er en manager som kan gjøre mye for Molde de neste årene, samtidig er han veldig god til å jobbe med unge spillere som han har bevist før.

Ørjan Nyland blir nok soleklar førstekeeper for Molde. Han har vært fantastisk for Molde, og hadde en fortid i Hødd som var utrolig bra. Ørjan Nyland har også blitt linket til store klubber. Etter U21 EM ble han linket som keeper for klubben Roma. Ørjan Nyland var egentlig tredjekeeper i starten på sesongen, men når Espen Bugge Pettersen ble skadet og Ole Söderberg tabbet seg ut, ble det fort plass for Ørjan Nyland i målet. Ørjan Nyland spilte en god sesong å fikk stå 20 av 30 seriekamper i fjor for Molde FK. Espen Bugge Pettersen ville til utlandet for et år til to år siden, nå går nok neppe den drømmen i oppfyllelse, og må nok slite benken mens Ørjan Nyland står.

Forsvaret til Molde ser bra ut i år også, som det gjorde i fjor. Vegard Forren og Even Hovland er et av Tippeligaens beste midtstopperpar. Vegard Forren hadde et dårlig opphold i utlandet, men når han kom tilbake til Molde igjen fikk han tingene til å stemme bedre. Vegard Forren er egentlig en rutinert herremann for Molde. Han har allerede fått spilt 160 seriekamper for Molde i Tippeligaen. Even Hovland er en god midtstopper ved siden av Vegard Forren, men Even Hovland har blitt spådd en stor karriere, og det kan han fort få når han samtidig får en så god manager som kan veilede han å gjøre han enda bedre. Venstrebackplassen blir interessant å følge Per Egil Flo og Knut Olav Rindarøy, hvem får spille venstreback mest, eller blir det rullere jevnlig på de to.

Midtbanen til Molde ser like sterk ut som alltid. Magne Hoseth hadde en god høstsesong, å scoret et fantastisk mål i cupfinalen mot Rosenborg. Han bidro mye for Molde i høstsesongen og skal ha mye av æren for at Molde tok cupgullet. Det var mye snakk om Magne Hoseth var på vei til å legge opp, men det er alltid hyggelig å se Magne Hoseth komme tilbake til seg selv igjen å spille god underholdende fotball som han er kjent for. Daniel Berg Hestad tar nok et år, og han vil nok oppnå litt til i karrieren sin før han legger opp å går over til en managerstilling. Harmeet Singh blir en spennende spiller å følge denne sesongen. Har ikke hatt noe godt år i Feyenoord, og ble lite brukt i Vålerenga siste halvåret der når Kjetil Rekdal tok over der. Kan være en spiller som kan gi det lille ekstra i Molde-laget. Han er en spiller som kan spille i mange posisjoner, og han er en kreativ spiller. Gode kantspillere har de også i dette Molde-laget. Joshua Gatt med farten sin blir gøy å se i Tippeligaen igjen i år, etter at han ble skadet tidlig i sesongen i fjor. Tommy Høiland kan fort bli brukt som kantspiller denne sesongen, men kan bli brukt som spiss om det er mangel på spisser i troppen etter hvert. Mattias Moström er fremdeles i Molde og det har han vært i mange år. Han er en spiller i Molde som får spille mange kamper og det har han gjort i alle årene han har vært i Molde. Molde har jo mistet gode spillere også denne sesongen. Spillere som Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget ble med Ole Gunnar Solskjær til Cardiff.

Spissplassen går nok til Fredrik Gulbrandsen i år, tror faktisk at han får en solid sesong for Molde i år. Han er en spiller med god hurtighet og som kan skape mye på egenhånd. Han er en spiller som kan også være aktuell for landslaget i løpet av sesongen om han presterer det er min mening. Fredrik Gulbrandsen fikk 10 seriekamper for Molde i fjor og scoret 4 ganger i serien. Daniel Chima Chukwu hadde en ok sesong i fjor, men han er en spiller som skal score det dobbelte som han gjør. Bommer alt for mye på mål på skikkelige store sjanser å går alt for mye i offside. Bjørn Bergmann Sigurdarson er en spennende spiller å hente på lån. Han kommer nok til å bli brukt som offensiv midtbanespiller, hengende bak spissen. Sigurdarson kan nok score mange mål i årets sesong, og Molde kan bli gode fremover denne sesongen. Nå har også Molde skaffet seg Mohamed Elyounossi som kommer nok til å gå rett innpå laget til Molde denne sesongen, for han er jo en fantastisk ung kantspiller som er fantastisk offensivt.

Molde i år kommer til å prestere bra å ender nok opp tilslutt med medalje. Tror Molde får bronse dette året. Tror Fredrik Gulbrandsen og Harmeet Singh blir de to spillerne som kommer til å ha en fantastisk sesong for Molde, men vil også nevne en spiller som Bjørn Bergmann Sigurdarson i den diskusjonen der.

Spillere inn: Harmeet Singh, Bjørn Bergmann Sigurdarson, Mohamed Elyounossi
Spillere ut: Aliou Coly (lån) Jo Inge Berget, Mats Møller Dæhli, Ole Söderberg, Morten Wenaas, Espen Outzen, Ruben Vågen, Magnar Ødegaard (lån), Zlatko Tripic, Pål Erik Ulvestad, Børre Steenslid (lagt opp) Kristoffer Paulsen Vatshaug (lagt opp) Magnus Stamnestrø (lån) Ben Spencer (lån)

MFK Logo

Share