Tippeligatips 2014: 16. Stabæk

Stabæk hadde en elendig sesong i Tippeligaen i 2012. Da rykket de soleklart ned å endte sist i serien. De endte 13 poeng bak Fredrikstad som ble nummer 15 som også rykket ned til Adeccoligaen. Stabæk hadde en god sesong i Adeccoligaen, men de var veldig ustabile til tider der også. Stabæk måtte vente helt til siste serierunde i fjor i Adeccoligaen før de kunne juble for å ha rykket opp til Tippeligaen igjen. I de to siste sesongen har de hatt Petter Belsvik som sjef, mens i år har de fått en ny manager som skal hjelpe de å holde de oppe i Tippeligaen. Robert Bob Bradley er manager for Stabæk denne sesongen. Han har de siste årene trent det Egyptiske landslaget.

Sayouba Mandé fikk spille alle seriekampene i fjor for Stabæk. Han har vært i Stabæk de to siste årene, og han har fått rikelig med spilletid for Stabæk. Han har spilt 48 seriekamper for Stabæk og han blir nok et naturlig førstevalg i mål for Stabæk dette året også, men det viktigste med Stabæk er å unngå å slippe inn for mye mål. Sayouba Mandé må ha en solid sesong i årets sesong der han kan redde Stabæk i mange kamper. Jonathan Rasheed er andrekeeper for Stabæk og må nok belage seg på det i starten av sesongen, men han kan fort bli en keeper som kan få tak i keeperplassen etter hvert.

Stabæk har hentet tilbake Jon Inge Høiland. Han fikk ikke så mye spilletid i sin siste kamp i Rosenborg, men nå er han tilbake i Stabæk, og der kan han fort oppnå flere kamper. Han er samtidig en rutinert spiller som kan hjelpe laget til å holde plassen, men vi tror det kommer til å bli tøft for Stabæk sin del. Jon Inge Høiland har samtidig fått 25 landskamper for Norge. I Stabæk i sin siste periode fikk han spiller 76 kamper og scoret 8 mål. Jørgen Hammer har klart å etablere seg i Stabæk sitt forsvar. Han er en lokalgutt, som har vært i klubben i fire sesonger, dette blir hans femte sesong i Stabæk. Ville Jalasto som fikk en del spilletid i Aalesund i starten, men ble solgt tilslutt til Stabæk som fikk brukt han mye i fjor. Han scoret samtidig sitt første mål i Norge, da han scoret for Stabæk i fjor.

Fredrik Brustad hadde et kjempe år i fjor for Stabæk, da han tok ansvar fra sin midtbaneposisjon å fikk inn noen scoringer. Han scoret 7 seriemål i fjor fra sin midtbaneposisjon. Han spilte 26 seriekamper også i fjor for Stabæk og han blir nok en viktig spiller denne sesongen for Stabæk om de skal berge seg i årets sesong i Tippeligaen. Luc Kassi tok store steg i fjor for Stabæk å hadde en solid sesong i Adeccoligaen for Stabæk. Han klarte å score 7 seriemål i fjor for Stabæk, og det var hans skikkelige gjennombrudd i Stabæktrøyen. Han er bare 19 år gammel, og har mange gode år foran seg som fotballspiller. Emil Dahle kan også bli en viktig spiller i årets sesong siden han kom fra HamKam til Stabæk. Han kan hjelpe å bidra, men det spørs om han også takler Tippeliganivået.

På angrepsplass må vi vel si at Stabæk er svekket foran årets sesong. Mads Stokkelien som hadde en solid sesong i fjor for Stabæk er solgt. Offensivt kan det bli spennende for Stabæk å se hvem som har det høyeste nivået, og hvem som kan klare å ta nivået opp fra Adeccoligaen til Tippeligaen. Franck Boli hadde en god sesong i fjor for Stabæk, ikke like god som Mads Stokkelien, men han hadde en bra sesong der han fikk spille mange kamper og scoret 6 seriemål, han må nok score mange flere mål enn det i år om Stabæk skal holde seg oppe i Tippeligaen i år. Stian Sortevik hadde ingen imponerende sesong i fjor akkurat. Han scoret 1 mål på 25 kamper, noe som var utrolig skuffende. Spissplassen foran årets sesong ser ikke så sterk ut for Stabæk, de har to spisser som scoret til sammen 7 seriemål forrige sesong. De har samtidig noen unggutter på topp, men tror ikke akkurat de slår til i sin første sesong på Tippeliganivå.

Stabæk kommer til å få det tøft i årets sesong av Tippeligaen. Hadde de klart å holdt på Mads Stokkelien hadde vi nok vært mer optimistiske, men det har de ikke klart, å vi klarer egentlig ikke å se noen grunn for at Stabæk skal klare å holde seg i Tippeligaen i årets sesong. En spiller som kan ha en god sesong i år, kan være Franck Boli som kan ta over litt etter Mads Stokkelien, men tror ikke han kommer på samme nivå i år som Mads Stokkelien var på i fjor. Men Franck Boli er den spilleren som kommer til å slå best til i Tippeligaen sammen med keeperen for Stabæk Sayouba Mandé.

Spillere inn: Enoch Kofi Abu, Craig Henderson, Jon Inge Høiland, Emil Dahle
Spillere ut: Mads Stokkelien, Herman Stengel, Chuma Anene, Bjarte Haugsdal, Erik Benjaminsen, Adnan Haidar

Stabæk Fotball

Share