Tippeligatips 2014: 15. Sandnes Ulf

Sandnes Ulf berget seg akkurat i fjor også. De endte tilslutt på en 13. plass i Tippeligaen. Det var mange som trodde at Sandnes Ulf måtte ta turen ned en divisjon. Sandnes Ulf sin største bragd i fjor må være at de slo Rosenborg på Lerkendal. Rosenborg var klart best den kampen, men Sandnes Ulf gjorde det som er meningen i en kamp; å score et mål. Sandnes Ulf vant overraskende 0-1 på Lerkendal og det var den største bragden med å holde plassen i fjorårssesongen.

Asle Andersen har vært manager på egenhånd siden 2009 og er inne i sitt sjette år som manager for Sandnes Ulf. Han delte på ansvaret fra 2006 til 2008 med Johan Selvig.

Sean McDermott har vært førstekeeper i Sandnes Ulf i ett år nå, han kom til klubben i 2012, da fikk han spille 6 kamper, i fjor fikk han spille 25 kamper. Han spilte seg inn for fullt på laget i fjor og fikk den faste keeperplassen i Sandnes Ulf. Han er en ung keeper som kan nå langt i sin karriere. Han var i Arsenal og ble utlånt til Leeds, men fikk ikke noen kamper for noen av de lagene, og nå spiller han fast på Sandnes Ulf i en alder av 20 år. Hannes Halldórsson kan fort ta opp kampen mot Sean McDermott denne sesongen. Hannes Halldórsson har 20 landskamper for det Islandske landslaget.

Kenneth Sola var den beste offensive spilleren i fjor i forsvaret til Sandnes Ulf. Han scoret flere mål, og reddet mye av æren til Sandnes Ulf fra sin forsvarsposisjon i fjor. Forrige sesong spilte han 17 seriekamper for Sandnes Ulf, og han scoret hele 5 scoringer fra sin forsvarsposisjon. Avni Pepa har spilt i Sandnes Ulf i to år nå, og har fått spilt ganske mye i Sandnes. Dro fra Start når de rykket ned til Adeccoligaen, og dro over til Sandnes Ulf som var i Tippeligaen. Edier Frejd har scoret sine 5/6 scoringer i Kongsvinger. På de tre sesongene han har vært i Sandnes Ulf har han scoret bare et mål for de. Han begynner å drar på årene å har blitt 34 år gammel og er en rutinert spiller for dette Sandnes Ulf-laget.

Aksel Berget Skjølsvik er kaptein for Sandnes Ulf. Han startet karrieren sin i Rosenborg der han ikke fikk spille i det hele tatt. Han dro til Molde der han skulle bli en suksess der han fikk brukbart med kamper, og ble sendt til Sandnes Ulf, der han har blitt kaptein og fast straffeskyter. I Sandnes Ulf har han spilt 80 kamper og scoret 20 mål, mange av de er fra straffemerket. Tijan Jaiteh er hentet til Sandnes Ulf før denne sesongen. Han skulle bli en av Brann sine beste spillere, når han var der i perioden 2007-2012, men karrieren har bare gått nedover. Nå ser den ut til å være på vei oppover igjen for Tijan Jaiteh som har spilt i Sandefjord den siste tiden. Zymer Bytyqi var på lån i Sandnes Ulf i fjorårssesongen. Der fikk han 15 kamper, nå er han tilbake i Salzburg, for å prøve å spille seg inn på laget der.

Ole Kristian Langås er klar for Sandnes Ulf denne sesongen, imponerte mye i fjor i Ullensaker/Kisa der han scoret mange mål. Nå kommer han en divisjon opp, da kan det bli mindre scoringer og tøffere å få så mange sjanser som han har gjort, men på sitt beste kan dette være en god signering for Sandnes Ulf, som ikke har noen spesielle spillere som kan score mye mål. Marius Helle får ikke helt godkjent i fjor, men han er på vei. I fjor scoret han seks mål for Sandnes Ulf. De to årene før han har spilt i Tippeligaen har han scoret 1 og 2 mål, noe som ikke er i nærheten av godt nok når du er spiss å skal kjempe om å overleve i Tippeligaen. Sandnes Ulf har skaffet seg en spiller på lån også, Diego Rubio. Han kan være en nyttig mann å ha offensivt for Sandnes Ulf denne sesongen, han er i klubben Ulf på lån fra Sporting.

Sandnes Ulf kommer til å slite denne sesongen, de har ikke et sterkt nok lag til å kjempe høyt oppe på tabellen, så dette året blir nok et år som de må kjempe om å unngå nedrykk. Spillere som kommer til å få en god sesong for Sandnes Ulf er Ole Kristian Langås og Tijan Jaiteh tror vi. De to kan bli viktig for Sandnes Ulf i årets sesong, men tror fremdeles at det ender med et nedrykk på Sandnes Ulf dette året.

Spillere inn: Diego Rubio (lån), Derek Decamps, Emil Johansson, Tijan Jaiteh, Ole Kristian Langås, Hannes Thor Haldorsson, Kent Håvard Eriksen
Spillere ut: Nils Petter Andersen, Johnny Lundberg, Aslak Falch, Milos Mihajlov, Fredrik Torsteinbø, Steinthor Thorsteinsson, Nemanja Jovanovic, Zymer Bytyqi, Steffen Haugland

Sandnes Ulf

Share