Tippeligatips 2014: 13. Sarpsborg

Sarpsborg hadde en sesong i fjor som alle trodde at de kom til å ha. At de måtte kjempe for å unngå nedrykk. Sarpsborg endte på 14.plass å måtte ut i kvalifisering for å unngå nedrykk, noe som de klarte med god margin. Sarpsborg holder seg dermed oppe i Tippeligaen i sin andre sesong. Brian Deane ble manager for Sarpsborg før sesongen i fjor. Han klarte å holde Sarpsborg oppe i den første sesongen, og denne sesongen blir fort det samme for Sarpsborg og Brian Deane. Brian Deane sin jobb er å prøve å holde Sarpsborg oppe men han har vel som plan å etablere Sarpsborg som et fast lag i Tippeligaen.

Duwayne Kerr hadde sin første sesong i fjor for Sarpsborg, han fikk spiller 21 seriekamper for Sarpsborg i fjor å gjorde en solid innsats i mål for Sarpsborg. Han blir nok et naturlig førstevalg i årets sesong også for Sarpsborg. Sarpsborg har bra med keepere å få av hvis Kerr blir skadet eller får karantene.

Forsvaret må være på sitt beste denne sesongen om de skal unngå nedrykk i årets sesong. Jeremy Berthod har spilt i mange klubber i sin karriere, spesielt i Frankrike. Han har spilt for Lyon, Monaco og Auxerre. Noe som er gode klubber i Frankrike. Han fikk spille lengst i Lyon der han fikk over 100 kamper for klubben. Han er en spiller som kan produsere mye fremover å som kan også score mål. Christian Brink har vært i Sarpsborg i to sesonger nå, han har fått spilt jevnlig meg kamper å han blir som Jeremy Berthod en utrolig viktig spiller i forsvaret til Sarpsborg. Ole Hansen er kaptein for Sarpsborg å har fått over 200 kamper for Sarpsborg. Han er 27 år gammel, men har mye rutine som spiller for Sarpsborg. Han har vært med på opprykk og nedrykk å vet hva som må til for å holde plassen i Tippeligaen.

Steffen Ernemann ble hentet fra Esbjerg i fjor sommer å Brian Deane vil nok bruke han en del fremover. Han spilte 11 seriekamper i fjor for Sarpsborg å noterte seg for to scoringer for Sarpsborg. Bojan Zajic er hentet fra Vålerenga, og det kan være et kjempekjøp av Sarpsborg. Bojan Zajic har spilt i Vålerenga siden 2007. Han har spilt 143 seriekamper for Vålerenga. Han er en rutinert spiller og var for god til å slite benken i Vålerenga, så dette kan være en spiller som kan hjelpe Sarpsborg til å holde plassen i årets sesong.

Angrepsrekken til Sarpsborg blir interessant i årets sesong, de har mistet Mohammed Elyounossi som gjorde en solid innsats i fjor for Sarpsborg. Han avgjorde på egenhånd slik at Sarpsborg ikke rykket ned til Adeccoligaen. Han er en spiller som er fantastisk å se på, og han kommer til å utvikle seg bra i Molde. Men Sarpsborg har jo mer offensivt enn Mohammed Elyounossi. Martin Wiig har vært i Sarpsborg i mange år nå, og har spilt 169 kamper og scoret 65 mål for Sarpsborg 08. Mens for Sparta Sarpsborg fikk han spille 35 seriekamper å scoret 10 mål. Hvis de får han i gang igjen så kan han gjøre mye ugang for mange lag. Han er en spiller som kan på sitt beste score 10-15 mål, men det klarer han neppe i en så sterk liga som Tippeligaen er. Men scorer Martin Wiig 7-8 scoringer dette året bør han være fornøyd. Han har kapasitet til å score enda mer enn det. Aaron Samuel ble hentet i fjor fra Vålerenga og han ble en suksess med en gang i Sarpsborg. Fikk spiller 13 seriekamper for Sarpsborg, men unggutten klarte å score 5 scoringer på de kampene. Han er en spiller som kan imponere også denne sesongen og han har en utrolig fart på topp som kan få forsvarspillerne i Tippeligaen til å skjelve.

Sarpsborg kommer til å få en tøff sesong. Men vi tror faktisk at Sarpsborg skal klare å berge seg med et nødskrik i år også. Sarpsborg under Brian Deane er interessant å se på, de spiller attraktiv fotball scorer bra med mål fremover å slipper inn mange mål bakover. Den spilleren som kommer til å prestere ganske bra for Sarpsborg i årets sesong blir nok Bojan Zajic som kommer til å finne seg godt til rette i Sarpsborg som klubb. Mens Aaron Samuel kommer til å ha en fantastisk sesong å bli toppscorer for Sarpsborg denne sesongen. Tror fort han kan score over 10 seriemål denne sesongen.

Spillere inn: Bojan Zajic, Kristoffer Tokstad
Spillere ut: Berat Jusufi, Magnus Sylling Olsen, Alvaro Baigorri, Tobias Henanger, Mohammed Elyounossi

Sarpsborg 08

Share