Tippeligatips 2014: 11. Vålerenga

Vålerenga fylte 100 år i fjor, og det var mange som trodde at Vålerenga skulle dominere i Tippeligaen å endte opp med en svak 11. Plass i serien. Kjetil Rekdal hadde kommet tilbake til Vålerenga som manager, og da trodde alle sammen på medalje, men det endte tilslutt med en skuffende sesong som endte med at de måtte berge seg de siste rundene slik at de ikke rykket ned til Adeccoligaen. Kjetil Rekdal hadde bra med suksess i Aalesund da han var der, der tok han to cupgull. I Vålerenga sist periode rykket han opp med Vålerenga, førte de til cupgull og til et seriegull. Han har tatt tre cupgull i og vunnet serien en gang som manager.

Keeperplassen til Vålerenga, er alltid interessant, i fjor trodde alle sammen at Lars Hirschfeld skulle stå for Vålerenga, men det endte opp med at Gudmund Kongshavn stod i mål for Vålerenga, og han gjorde en solid sesong for Vålerenga i fjorårssesongen. Gudmund Kongshavn hadde sitt gjennombrudd i fjorårssesongen i Tippeligaen. Han fikk 26 av 30 seriekamper i fjor for Vålerenga. Han har spilt 30 seriekamper for Vålerenga i sin karriere. Gudmund Kongshavn scoret også et seriemål i fjor fra sin keeperposisjon. Lars Hirschfeld blir nok andrekeeper for Vålerenga dette året og det spørs vel hvor lenge han blir i Vålerenga, for han er jo en utrolig god keeper som fortjener å spille i Tippeligaen. Lars Hirschfeld har spilt 156 seriekamper i Tippeligaen, og har vært i klubber som Tromsø, Rosenborg og nå i Vålerenga. I Rosenborg fikk han spille i Champions League, der han imponerte ganske så mye i mål. Var med å spille 1-1 mot Chelsea der han stod en fantastisk kamp.

Niklas Gunnarsson er hentet til Vålerenga for å bidra bakover på banen, for at de holder mer rent bakover. Niklas Gunnarsson har vært en god spiller i Odd, der han har fått spilt 48 seriekamper på de to siste årene sine. I fjor scoret han to scoringer for Odd, og han er samtidig en ung og lovende spiller. André Muri fikk spille mange kamper i fjor også for Vålerenga. Han har spilt 304 seriekamper i Tippeligaen. I fjor fikk han 28 seriekamper for Vålerenga og han scoret 1 seriemål. Spørsmålet er jo om Nicolai Høgh og Simon Larsen kan komme seg på høyt nok nivå til denne sesongen. Nicolai Høgh fikk spille 9 seriekamper i fjor for Vålerenga da han kom til Vålerenga i sommeren 2013.

Kristofer Hæstad har spilt 240 seriekamper i Tippeligaen. Han har både spilt mange for Start og Vålerenga. Han har spilt 147 seriekamper for Vålerenga og har scoret 9 seriemål for Vålerenga. Han var kaptein for Vålerenga før Kjetil Rekdal hentet Christian Grindheim til klubben å gjorde han til kaptein. Christian Grindheim har hatt en karriere som har gått mye opp å ned. Han begynte karrieren sin i Haugesund og gikk deretter til Vålerenga, der han hadde noen gode år. I Heerenveen fikk han mange kamper å spilte solid der. Turen til København var ikke helt bra for Grindheim som satt mye på benken i København. I fjor ble han lånt ut til Vålerenga. Vålerenga og Kjetil Rekdal bestemte seg for å signere spilleren slik at de fikk han tilbake til Osloklubben der han hadde sin beste tid som fotballspiller. Christian Grindheim nærmer seg 100 seriekamper for Vålerenga, og er godt likt av Kjetil Rekdal som manager. Christian Grindheim har også fått mange landskamper for Norge. Han har spilt 53 landskamper og scoret 2 landslagsmål for Norge så han er en rutinert herremann. Herman Stengel er tilbake i Vålerenga noe som kan bli veldig interessant. Han er et stort talent, og spørsmålet er vel om han kan slå til for fullt denne sesongen for Vålerenga.

Det offensive laget til Vålerenga kan bli en styrke i årets sesong for Vålerenga. De har mistet Torgeir Børven, men de har fått inn noe nytt også på topp denne sesongen. Evig unge Morten Berre tar nok et år for Vålerenga. I fjor scoret han hele 10 seriemål for Vålerenga, og han er nok en spiller som fort kan få mye spilletid dette året også, får håpe at han kan prestere like godt som han gjorde i fjor for Vålerenga å være en av de beste spillerne for Vålerenga denne sesongen også. Daniel Fredheim Holm kom tilbake til Vålerenga igjen i fjor. Han fikk spille mye, men scoret ikke nok mål for Vålerenga. Daniel Fredheim Holm i sine beste sesonger skal lett klare å score mellom 5-10 seriemål, i fjor scoret han bare 1 seriemål, og han må nok ta grep om han skal hjelpe Vålerenga oppover på tabellen dette året. Problemet til Fredheim Holm de siste årene har vært at han har vært skadet utrolig mye, for han sin del så hadde det vært fint med et år uten skader slik at han hadde fått spilt mye å kommet seg i skikkelig god form på fotballbanen. De har samtidig hentet inn Alexander Mathisen på topp spørsmålet er om han er en god nok spiller å ha på topp for Vålerenga, det tror ikke vi. Vidar Ørn Kjartansson tror vi derimot kan bli en god spiller for Vålerenga denne sesongen, tror fort at han finner seg til rette i Tippeligaen og Vålerenga. Kommer til å bli en suksess i Vålerenga.

Vålerenga kommer til nok til å ende rundt samme plassering som de gjorde i fjor så det blir nok et skuffende år for Vålerenga. Vidar Ørn Kjartansson kommer til å ha en kjempesesong for Vålerenga denne sesongen. Det er nok han som får sitt gjennombrudd i årets sesong.

Spillere inn: Rasmus Lindkvist, Vidar Ørn Kjartansson, Herman Stengel, Niklas Gunnarsson, Sivert Heltne Nilsen, Alexander Mathisen
Spillere ut: Geancarlo Gonzalez, Marcel Wawrzyniewicz, Bojan Zajic, Jan Lecjaks, Joseph Baffo, Fegor Ogude, Torgeir Børven, Chuma Anene, Øyvind Knutsen, Jan Gunnar Solli

Vålerenga

Share