Tippeligatips 2014: 10. Start

Start endte i fjor som nummer 9 på tabellen og var ikke i nærheten av noe nedrykksstrid. Start hadde en ganske solid sesong i fjor siden de nylig rykket opp til Tippeligaen. Start vil nok prøve i første omgang å etablere seg i Tippeligaen, noe som de har satt seg som mål. Start har samtidig hatt den samme manageren i klubben i 2,5 år, noe som er en fordel for en klubb som skal etablere seg i Tippeligaen for fullt. Mons Ivar Mjelde har gjort en solid jobb for Start og før Start sørget han jo for at Brann tok seriegull i fotball, det er noen år siden den gang, men han er jo den eneste som har klart det i Bergen på evigheter.

Håkon Opdal i mål for Start blir ingen overraskelse han fikk 30 seriekamper for Start i fjor og har allerede klart å spilt 208 seriekamper i Tippeligaen i sin karriere. Håkon Opdal er en rutinert keeper og det er jo en fordel å ha det i en klubb som Start der de drømmer om å etablere seg for fullt i Tippeligaen. Håkon Opdal på sitt beste er en keeper som er god nok for å komme seg på landslaget for Norge. Terje Reinertsen er andrekeeper på Start. Keeperplassen blir nok ganske enkel å forstå at den går til Håkon Opdal denne sesongen også.

Glenn Andersen er i Start for andre gang i sin karriere, denne gangen som en rutinert herremann. Han vil nok oppnå det samme som Start som klubb, etablere seg i Tippeligaen deretter kanskje få ut noen troferer eller medaljer til klubben. Han er en spiller med mye rutine siden han har spilt 291 kamper i Tippeligaen og Adeccoligaen. Rolf Daniel Vikstøl har vært i Start i hele sin karriere. Han har spilt 124 kamper for Start og har scoret 9 mål, kan det tiende målet for Start komme i årets sesong da. Jesper Mathisen som er en lokal gutt fra Sørlandet, brenner for Start som klubb. En fantastisk midtstopper som kan bidra med noen helt fantastiske frispark som kan gå i mål for 20-35 meters hold. Jesper Mathisen begynner å bli rutinert han også, han har klart å fått 140 kamper for Start, noe som kommer til bare å bli flere og flere. Amin Nouri er også en viktig tilvekst i dette Start-laget, han er hentet fra Vålerenga som mente han ikke var god nok for de.

Solomon Owello har også vært i Start i mange år. Har fått rikelig med spilletid å har vært en god spiller for Start i mange år. Han hadde en god sesong i Adeccoligaen før han kom opp til Tippeligaen med Start. I 2012 scoret han 6 scoringer for Start i fjor scoret han ingen, men dette året kan være et helt nytt år for Solomon Owello, kanskje kommer scoringene for fullt denne sesongen for han. Zlatko Tripic er jo en offensiv kantspiller og det kan bli spennende å følge han i årets sesong. Molde klarte ikke å få noe ut av talentet, han har, kanskje han blomstrer i Start, å får sin skikkelig Tippeligasesong der. Han er en spiller med mange gode egenskaper foran mål var det meningen at han skulle gjøre jobben for det meste. Espen Børufsen har også vært i Start i hele sin karriere å har fått 170 kamper for Start. Forskjellen med dette Start-laget er at de bør få flere unge gutter helt opp til startoppstillingen, de har mange gode spillere som holder på å utvikle seg og når de kommer for fullt så kan det bli interessant å se hvor langt Start kan gå denne sesongen.

Espen Hoff har vært i Start en del år nå, og har mye Tippeligaerfaring. Espen Hoff har vært i klubben som Odd, Stabæk, Lyn og Start. Han har fått spille mye for hver klubb å står med hele 334 seriekamper i Tippeligaen for de fire klubbene. Han er en spiller som nærmer seg toppen på å få flest kamper i Tippeligaen gjennom tidene. I fjor spilte Espen Hoff 29 seriekamper og han scoret 6 seriemål i fjor for Start. Espen Hoff er bare 32 år enda å kan fortsette å spille på dette nivået fort i 5 år til, så han kan bli en viktig spiller for Start de neste sesongen også. Matthías Vilhjálmsson ble toppscorer i fjor for Start å er nok den viktigste spilleren denne sesongen også på å få nok scoringer fremover. Han har vært to år i Start. Fått spilt 59 seriekamper å notert seg for 29 scoringer på de kampene, med andre ord en solid spiss som kan score i annenhver kamp. Vi må jo også ta med at han var lånt ut til Start i 2012, da han presterte å score 18 seriemål på 30 seriekamper i Adeccoligaen, den sesongen Start rykket opp igjen til Tippeligaen. Jorge Castro har bare vært i Start i et år. Han fikk 29 seriekamper i fjor for Start å scoret 6 seriemål for Start. Kan bli en spennende spiller som kan vokse mer denne sesongen.

Evalueringen på Start vil sies at de kommer til å ha en sesong slik at de klarer seg med grei margin. De har ikke så alt for mye bredde så de må unngå å få for mange skader denne sesongen, men de har mange unge lovende spillere som tilslutt kan ta steget helt opp. Vi tror at Start kan komme til å være rundt den samme plasseringen de fikk i fjor. De spillerne som kan få en god sesong er Matthías Vilhjálmsson, men samtidig så tror vi at Zlatko Tripic får en ny vår i en ny klubb å kommer til å prestere bra for Start denne sesongen.

Spillere inn: Jon Hodnemyr, Lars-Jørgen Salvesen, Alexander Lind, Robert Sandnes, John Olav Norheim, Zlatko Tripic
Spillere ut: Alexander Jones, Markus Heikkinen, Henrik Dahlum, Alain Delgado, Christian Tveit, Sondre Tronstad

IK Start

Share