Tabelltipset Eliteserien 2021

I dag sparker Eliteserien i gang, så her kommer vårt tabelltips i Fotbalblogg for 2021-sesongen:

 

1. Molde

Molde har den bredeste stallen i ligaen, noe de kommer til å dra nytte av i løpet av sesongen. Revansjelysten finnes etter å ha vært så langt unna gullet i fjor, mens de virkelig fikk vist seg frem i Europa med å gå videre fra gruppespillet. Selv om Eikrem sliter med sine skader har det fortsatt bra bredde på topp, hvor Magnus Grødem har kommet inn fra Sandnes Ulf. Den unge spissen Fofana har sett enorm ut i treningskampene og blir fort hele sesongens gjennombrudd, hvor store klubber i Europa allerede følger han. Vi tror at gullet havner tilbake i Molde i år.

 

2. RBK

Det ble nok en tung sesong for RBK i fjor, nå har Hareide kommet inn og begynt å satt ett defensivt solid preg på laget foran denne sesongen. Inn har de svenske backene Andersson og Augustinsson kommet, sammen med Vecchia som fort kan bli en av de største artistene i årets sesong. De har en meget solid sentrallinje i Hansen, Hovland, Henriksen og Skjelbred, rutine som bør kunne løfte resten av laget videre. Spørsmålet er hvor mye de vil kunne levere offensivt, de gode tegnene er der med Islamovic og Ceide som har sett meget bra ut i treningskamper. Vi tror ett solid RBK tar sølv.

 

3. Bodø/Glimt

Det er veldig få som tror at Glimt vil klare å opprettholde fjorårssesongen med alle spillerne de har mistet. Jens Petter Hauge dro midt i sesongen, Zinkernagel og Junker dro etter sesongslutt. Erstatterne er smarte signeringer i Botheim og Sørli, men er langt unna kvaliteten til de som har dratt foreløpig. Men som vi har sett er det Glimt sin spillestil som har gitt dem suksess, og nye spillere kan fort blomstre og få ut sitt hele potensiale på Aspmyra. I tillegg har de oppholdt seg i Spania, noe som har blitt heftig kritisert av deler av fotballmiljøet, på treningsleir og spilt mange treningskamper, noe som kan gi dem en fordel i sesongstarten. Vi tror at Glimt fortsetter å kjempe i toppen p.g.a deres enormt satte spillestil, og at de har beholdt den sentrale midtbanen som har vært så solid. 3. plass.

 

4. Vålerenga

Vålerenga gjorde en meget god sesong i fjor under Fagermo sin ledelse, nå hviskes det rundt omkring at VIF kan være med å kjempe om gullet. Kritikerne sier at stallen mangler bredde, hvor det bare er unge spillere som dekker opp for de startellveren. Layouni og Christensen er nye spillere som har kommet inn og passer Fagermo sin stil, særlig Layouni som er en typisk kant med enormt tempo. Spørsmålet er hvordan Vålerenga vil klare seg når de har en del forventningspress på seg foran denne sesongen, men Fagermo har vist seg å være en sterk leder som tåler det store trykket som finnes rundt VIF. Ender på 4. plass og utenfor medaljene i år.

 

5. Viking

Viking begynner å reise seg opp som en mulig utfordrer til topplagene, særlig etter at Tripic kom inn rett før sesongstart til enorm jubel i Stavanger. Fremover på banen ser de livsfarlige ut med Tripic, Berisha, Fridjonsson og Lanlay/Kabran. Bakover på banen er det ett større spørsmålstegn dog. Vi tror det kommer til å svinge rundt Viking i år og at de ender på 5. plass.

 

6. Haugesund

Haugesund fikk en tøff sesongstart i fjor, men kjempet seg opp på en 9. plass til slutt. Har fått inn Liseth som komplimenterer en meget bra offensiv med Velde, Sandberg og Wadji. Dessverre har de en meget tynn stall som er veldig utsatt for skader. De har mye døballkraft med målfarlige midtstoppere, og gode føtter i Sandberg og Stølås, forventer en del målpoeng fra dem. Holder spillere seg skadefrie har Haugesund en kjempebra ellever som kan kjempe hvertfall på øvre halvdel. Vi tipper 6. plass.

 

7. Odd

Odd hang lenge med om topp plasseringene i fjor, men korona-tilfeller gjorde at de fikk ett enormt tøft kampprogram på slutten av sesongen som tok knekken på de. Bakenga var enorm i fjor med 15 scoringer, skal spille på høyrekanten denne sesongen med Lauritsen på topp, noe han selv ikke er fornøyd med. Etter tapet av Rashani må nye spillere som Svendsen ta steg på den posisjonen, sammen med Rolantsson som det var lenge siden leverte. Viktig blir det at Steffen Hagen blir frisk igjen, hvor Ruud også har en langvarig skade, han er ekstremt viktig for laget med sine målpoeng. Vi tror at Odd havner på 7.plass i år.

 

8. Kristiansund

Etter tapet av storscorer Pellegrino er spørsmålet hvordan KBK skal klare å kunne gjenskape fjorårssesongen med en kjempesterk 5. plass. Gjertsen har kommet tilbake og tenkes som en erstatter, men det skal mye til for å levere like mye som Pellegrino. Den vanlige solide stammen med McDermott, Ulvestad og Hopmark er fortsatt på plass, hvor KBK kommer til å bli vanskelige å slå også i år. Vi tror de faller ned noen plasser til 8. plass.

 

9. Sarpsborg

Etter en forferdelig start i fjor kjempet Sarpsborg seg opp på en 12. plass. Det er mye større forventinger til laget i Sarpsborg, hvor man skal kunne være med å kjempe om Europa-plasser. Som vanlig har de en veldig stor stall, særlig offensivt, og det er vanskelig å vite hvilke spillere man skal stille opp med. Vi er usikker på spissplassen, hvor Opseth sliter med skader, og Kone og Skålevik ikke har vist store ting den siste tiden. Det blir ofte tette og målfattige kamper når Sarpsborg spiller i sin 3-backslinje, noe vi forventer også i år. Sarpsborg ender på 9 .plass.

 

10. Stabæk

Stabæk er ett veldig uforutsigbart lag å spå, særlig med tanke på spillerlogistikk hvor de plutselig kan hente gull fra utlandet. Spissplassen bør de se på foran årets sesong, hvor de har Kinoshita og Azemi som ikke har levert det store den siste tiden. Signeringen av Wangberg gjør at forsvaret er styrket, selv om de har litt liten bredde og mange unge spillere der. Den sentrale midtbanen ser kjempesterk ut med Lumanza, Shala og Skytte, sammen med unge talenter som Solbakken og Kostadinov. Vi tror Stabæk plasserer seg på 10. plass.

 

11. Brann

Som vanlig svinger det i Bergen, og da særlig etter forferdelige opplevelser i treningskampene, med 4-1 tap mot Sogndal og 4-1 tap mot Glimt. Men i de siste kampene har Ingebrigtsen fått mer skikk på laget. På midtstopperplass er de enormt tynne med bare Forren og Kolskogen, og venstreback Kristiansen som planlegges å vikariere der. Offensivt ser det mer spennende ut, hvor de har spilt en 4-2-3-1 de siste kampene, hvor de da får frem styrkene til offensive spillere som Delaveris og Taylor. Mange har snakket om Brann som nedrykkskandidat, hvor vi tror de vil befinne seg på nedre halvdel, men at de vil klare seg unna nedrykk.

 

12. Lillestrøm

Lillestrøm kom seg fort opp igjen etter fiasko-sesongen i fjor med nedrykk, selv om det så meget tungt ut i starten av OBOS-ligaen. Nå er det ny optimisme, særlig etter kjøpet av rutinerte toppspillere  som Gjermund Åsen og Helland, spillere som blir enormt viktige hvis de finner tilbake til toppformen og holder seg skadefrie. Med Lehne Olsen på topp har de en bra front-rekke. Kairinen kan fort bli gjennombruddet på midtbanen, en elegant playmaker på midtbanen som var sett på som et stort talent i europeisk målestokk for en stund siden. Vi tror at LSK har nok kvalitet til å holde seg unna nedrykk.

 

13. Tromsø

Tromsø rykket opp i fjor med solid margin, hvor de var solide gjennom hele sesongen med sin trebackslinje. Trener Gaute Helstrup uttalte at det beste han viste var å vinne kamper med 1-0, noe som blir vanskeligere i år ettersom ledestjernen Simen Wangberg har dratt til Stabæk. Veldig viktig blir det at duoen på topp i Kitolano og Espejord presterer, Espejord er bare på lån ut sommeren foreløpig. Vi har sett hva Espejord har levert tidligere i Eliteserien, han må bare holde seg unna skader. Vi tror at Tromsø så vidt klarer å holde plassen.

 

14. Strømsgodset

Strømsgodset har vært preget av store problemer innad med rasisme-saken til trener Pedersen, foreløpig er det Ingebretsen og Wiibe-Lund som har tatt over ansvaret. Spørsmålet er om laget får energi av at kaoset endelig har roet seg ned, eller om det har tatt mye krefter. Valsvik inn som midtstopper var noe de virkelig trengte, hvor de har sett meget svake ut bakover, blant annet i 6-1 tapet hjemme mot Fredrikstad. De har en stall som fort må stole på unge spillere gjennom sesongen, spillere som Stenevik, Krasniqi og Fosnæss Hansen. Skaden på spiss Salvesen er ett enormt tap, Fred Friday må dermed steppe opp etter å ha gått lenge uten å spille kamper. Vi tror Godset ender på kvalikk.

 

15. Mjøndalen

Som vanlig måtte det siste serierunde til for Mjøndalen for å holde seg i Eliteserien, denne gangen tilogmed i en play-off finale som ble avgjort helt på slutten. Til denne sesongen skal Mjøndalen satse mer på unge spillere istedenfor gamle rutinerte som de har gjort tidligere. Der finner vi høyreback Syver Skaar Eriksen og mitdbanespiller Skistad som ser spennende ut. En stor fordel er at Gauseth har signert en ny kontrakt, hvor han er enormt viktig som kontinuitetsbærer for resten av laget. De skal også spille en mer offensiv attraktiv fotball, og ambisjonen er å komme seg på øvre halvdel. Spørsmålet er om dette er er for naivt for ett lag som er vant med å spille mye lange baller og satse på døballer. Vi tror at Mjøndalen må ta den tunge veien ned i år.

 

16. Sandefjord

Sandefjord overgikk alle forventninger i fjor, hjulpet veldig av en av eliteseriens beste trenere i Cifuentes. Nå har han dratt til Aalborg i Danmark, og flere viktige spillere har dratt, som kaptein Grorud, Kralj og Rufo. Ødegård og Tegstrøm får en enormt tøff jobb i å holde Sandefjord oppe denne sesongen, selv om de har muligheten til å slå nedenfra igjen som de trives så godt med. Vi tror at Sandefjord rett og slett er for dårlige i år til å klare seg unna nedrykk.

Share