Tabelltips Eliteserien 2020 – 9. plass: Kristiansund

    Kristiansund hadde en god sesong også i fjor da de endte på 7. plass i Eliteserien. Kristiansund har vært stabile etter at de har ankommet Eliteserien. Den viktigste spilleren deres er borte foran denne sesongen med Torgil Gjertsen. Flamur Kastrati må holde seg mer skadefri denne sesongen, og han må beholdes om Kristiansund skal ha et håp om å være høyt oppe på tabellen denne sesongen.

TRENINGSKAMPER:

Horsens1 – 2Kristiansund BK Bye, Coly
Kristiansund BK1 – 1Molde Coly
Kristiansund BK3 – 1Rosenborg Kastrati x3
Kristiansund BK0 – 3Brattvåg 
Ranheim TF3 – 0Kristiansund BK 
Molde4-2Kristiansund BK Bye, Faris

OVERGANGER:

Inn:

Amin Askar (Sarpsborg 08)

Horneus Taddese (Levanger)

Ivar Furu (Ranheim)

Olaus Jair Skarsem (Rosenborg. Var utlånt til Ranheim i fjor)

Cavin Diagne (Club Brugge, Belgia)

Faris Pemi Moumbagna (Rainbow FC, Kamerun)

Ut:

Jesper Isaksen (Stabæk)

Henrik Gjesdal (Start)

Amidou Diop (Adanaspor, Tyrkia)

Torgil Gjertsen (Wisla Plock, Polen)

Meinhard Egilsson Olsen (B36 Torshavn, Færøyene)

Simon Alexandersson (Öster, Sverige. Var utlånt til Dalkurd, Sverige, i fjor)

Joakim Bjerkås (Dahle. Var utlånt til Sunndal i fjor)

SPILLERSTALL:

Keeper:

Keeperplassen i Kristiansund kommer til å bli den samme som i fjor. Sean McDermott er førstekeeper og kommer til å være det frem til han blir solgt til en større klubb. McDermott har 95 seriekamper for Kristiansund. Serigne Mor Mbaye blir andrekeeper for Kristiansund også denne sesongen som han var i fjor.

Forsvar:

Forsvaret til Kristiansund blir interessant denne sesongen. Høyrebacken er det tre spillere som kan spille denne sesongen og det er Aliou Coly, Bent Sørmo og Amin Askar. Jeg tror Amin Askar vil bli brukt mer offensivt i banen, som en kantspiller. Etter treningskampene å dømme så har Coly scoret to mål, mens Sørmo har scoret null. Men jeg tror Sørmo tar plassen foran Coly. Midtstopperne denne sesongen blir Dan Peter Ulvestad og Christophe Psyche. Ivar Furu er hentet fra Ranheim og blir en god backup i midtforsvaret og det samme blir Andreas Hopmark. Venstrebacken denne sesongen går til Christoffer Aasbak som er desidert førstevalget foran Erlend Sivertsen som blir backup.

Midtbane:

På midtbanen har Kristiansund mistet Diop, men de har skaffet seg en ny mann fra Senegal som heter Ousseynou Diagne som vi tror blir ankeret til Kristiansund foran denne sesongen. Pål Erik Ulvestad blir en god nummer to i ankerrollen. De to indreløperne for Kristiansund denne sesongen tror vi blir Liridon Kalludra og Olaus Skarsem. Olaus Skarsem er hentet fra Rosenborg denne sesongen, der han aldri fikk sitt skikkelige gjennombrudd. Han var utlånt til Ranheim i 2019 sesongen, der han gjorde sakene sine veldig bra, uansett om at Ranheim rykket ned til OBOS-Ligaen. Olav Øby og Horenus Zewdu Tadesse blir de to spillerne som skal utfordre, men som fort kommer til å ende med å sitte på benken i en del kamper.

Angrep:

Offensivt i banen tror vi at Sondre Sørli, Amahl Pellegrino og Flamur Kastrati kommer til å spille. Sondre Sørli tror vi kommer til å spille høyrekant denne sesongen, men at Amin Askar kommer til å være en utfordrer til plassen. Amahl Pellegrino kommer til å få god konkurranse om plassen sin han også der Bendik Bye er en utfordrer. Flamur Kastrati er ensom spiss på Kristiansund denne sesongen. Benjamin Stokke skal slite med spilletiden i Danmark og kan være et godt alternativ å få inn for Christian Michelsen. Kastrati hadde problemer med ryggen i store deler av sesongen i fjor for Kristiansund. Kastrati hadde også gode statistikker på sin side når han spilte for Kristiansund i fjor og var en viktig spiller for de.

    Den beste lagoppstillingen for Kristiansund (4-3-3):
Keeper: Sean McDermott

Forsvar: Bent Sørmo, Dan Peter Ulvestad, Christophe Psyche, Christoffer Aasbak

Midtbane: Olaus Skarsem, Ousseynou Diagne, Liridon Kalludra

Angrep: Sondre Sørli, Flamur Kastrati, Amahl Pellegrino

Kristiansund er alltid vanskelige å slå, særlig på hjemmebane, et sted alle frykter å komme til. Hjemmebanefaktoren kan bli mindre i år uten publikum. Vi tror KBK får en liten nedgang i år etter mange år med opptur.

Share