Tabelltips Eliteserien 2020 – 8. plass: Brann

Det ble en tung sesong for Brann i fjor som endte med en 9. plass, langt under det ett kresent Bergen forventer. Kritikken haglet om hvor kjedelig og defensiv fotball trener Lars Arne Nilsen’s mannskap spilte, og publikumet viste sin store misnøye gjennom hele sesongen. De to siste kampene i sesongen viste hvor mye laget hadde gitt opp og var ferdigspilte, de ble knust 6-0 av Strømsgodset og tapte 5-1 mot Viking på hjemmebane. Nilsen har fått fortsette til denne sesongen, men med ett krav om å spille mer offensiv fotball for å lokke publikum tilbake på stadion. Spørsmålet er hvor fort laget greier å tilpasse seg denne nye spillestilen og klarte på tabellen opp dit Bergen forventer de skal være. 

TRENINGSKAMPER:

Brann1 – 0Horsens Pedersen
Brann0 – 1Åsane 
Djurgården1 – 4Brann Bamba x2, Mehnert, Koomson
Brann1 – 3Aalesund Bamba
Brann1 – 1HJK Barmen
Brann1 – 1Sotra Ordagic
Haugesund3 – 0Brann 
Brann2 – 0ÅsaneKoomson, Mamba

OVERGANGER:

Inn:

Ali Ahamada (Kongsvinger)

Vegard Forren (Kontraktsfri)

Ole Martin Kolskogen (Åsane)

Marcus Mehnert (Nest-Sotra, tilbake fra lån)

Erlend Hustad (Nest-Sotra, tilbake fra lån)

Daniel Pedersen (Lillestrøm)

Jon-Helge Tveita (Sarpsborg 08)

Robert Taylor (Tromsø)

Rolf Fährmann (Schalke 04, Tyskland, lån ut juni)

Ut:

Vito Wormgoor (Columbus Crew, USA)

Azar Karadas (Lagt opp)

Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø)

Marius Bildøy (Lysekloster)

Emil Harloff (Ukjent. Var utlånt til Nest-Sotra i fjor)

Jesper Löfgren (Mjällby, Sverige, lån forlenget ut sesongen)

Nicholas Marthiniussen (Notodden, lån ut sesongen)

Andreas Mjøs (Trapper ned)

Eirik Moldenes (Øygarden)

Veton Berisha (Viking)

Emil Harloff

Emil Kalsaas (Åsane, lån fram til sommeren)

SPILLERSTALL:

Keepere:

Keeperstallen til Brann må være den beste i hele Eliteserien slik det ser ut nå, hvor Fahrmann overraskende nok er hentet inn fra Norwich på lån, en tysk keeper som har spilt CL-fotball med Schalke. Håkon Opdal var meget god for Brann i fjor, hvor ting kunne sett mye styggere ut om han ikke hadde levert som han gjorde. Holmen Johansen sin overgang til Brann i fjor ser ut som ett stort bomkjøp, hvor Nilsen valgte å satse på 37-årige Opdal i stedet. Nå har nok en ny keeper kommet inn i Ali Ahamada som har gjort det meget bra i Kongsvinger, og han blir nok fort keeperen som satses på i år.

Forsvar:

På høyrebacken spiller gode gamle Teniste som alltid leverer stabilt. Tveita er også hentet inn, en noe mer offensiv back som har fortid som høyrekant, sliter mye med skader.

På midtstopperplass har de mistet kapteinen og lederfiguren Wormgoor som er ett stort tap, men like før seriestart hentet de inn en merittert erstatter i Vegard Forren. Han begynner å dra på årene men har en fantastisk pasningsfot. Bismar Acosta er en stopperkjempe som rydder unna det meste i feltet, men gjør ofte mange rare valg. Eggen Rismark kan bli viktig i Brann sin nye spillestil, er en spillende stopper som liker å ta med seg ball oppover i banen og tør å spille seg ut bakfra. Kolskogen er en spennende unggutt hentet fra Åsane med stor fart som kanskje kan få sjansen i noen kamper i år.

På venstreback har vi sliteren Kristiansen som alltid gjør en god jobb, men som har en bra konkurrent i Grøgaard som også har mye eliteserieerfaring.

Midtbane

På sentral midtbane ser Brann ganske sterke ut, særlig med inntoget av Daniel Pedersen fra LSK. En lederfigur på den dype midtbanen med en meget bra pasningsfot som kan sette i gang Brann sitt ønskede offensive spill. Fredrik Haugen har ryktes bort, men har blitt i klubben, dårlig sesong i fjor med bare 2 scoringer, men vi vet det offensive potensiale han besitter. Lokale Kristoffer Barmen kan spille på den siste sentrale midtbane-posisjonen, men kan fort bli utfordret av Ordagic som fikk ganske mye spilletid i fjor. Petter Strand er en meget nyttig spiller som kan spille både på høyreback, sentralt og på vingene. Arbeidssom spiller som er en Nilsen-favoritt, har også målpoeng i seg, 3 mål og 5 assist i fjor, en spiller som Nilsen bør finne en nøkkelplass til på laget.

På vingene finner vi Koomson som kommer fra en skuffende sesong med bare 2 mål i fjor, stor fart og dribleferdigheter, men sliter veldig med valgene på siste tredjedel. Robert Taylor er hentet inn fra Tromsø, kan spille sentral midtbane og ving. 4 mål og 2 målgivende for Tromsø i fjor. Rolantsson kan spille på begge vingene og begge backene, meget nyttig spiller å ha i stallen. Det har også blitt uttalt at det skal satses på flere unge denne sesongen, hvor den 16-årige vingen Mikal Kvinge fort kan få sine muligheter fra benken.

Angrep:

Brann setter sin lit til at Bamba skal score mål i år etter en trøblete fjorårssesong med mye utenomsportslig tull, ser ut til å være i mye bedre tilstand i år. 7 scoringer i fjor. Bak han finnes Marcus Mehnert, 22-åring som scoret 6 mål for Nest-Sotra i fjor.

Beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Ahmada

Forsvar: Teniste, Acosta, Forren, Kristiansen

Midtbane: Haugen, Pedersen, Barmen

Angrep: Koomson, Bamba, Taylor

Brann har håp om å klatre høyere på tabellen i år, men vi tror at laget fra Bergen får nok en tung sesong på midten av tabellen. Forsvaret ser svekket ut etter at Wormgoor har dratt, og offensivt skal det mye forbedring til etter mye tregt og forutsigbart offensivt spill i fjor.

Share