Tabelltips Eliteserien 2020 – 6. plass: Stabæk

Stabæk hadde en imponerende høstsesong i fjor og avsluttet veldig sterkt. Stabæk endte med 10-10-10 i fjor etter 30 seriekamper og tok 40 poeng og åttendeplass. Stabæk var gode bakover de siste kampene i fjor og det kan bli en god sesong også for Stabæk denne sesongen. Stabæk var nesten like godt på bortebane som de var på hjemmebane i fjor.

TRENINGSKAMPER:

Grorud3 – 1Stabæk Kinoshita
Stabæk2 – 0Baník Brynhildsen, Bohinen
Floridsdorfer0 – 2Stabæk Kinoshita x2
Stabæk3 – 1HamKam Edvardsen, Vetlesen x2
Viking1 – 3Stabæk Bohinen, Isaksen, Azemi
Viking(0 – 0)Stabæk 
Stabæk4 – 1Haugesund Solheim, Kassi, Brynhildsen x2
Stjørdals-Blink2 – 2Stabæk Vetlesen, Edvardsen
Strømsgodset1 – 0Stabæk

OVERGANGER:

Inn:

Kornelius Normann Hansen (Southampton)

Will Donkin (Crystal Palace, England)

Peder Vogt (Egen juniorstall)

Filip Valencic (Inter Turku, Finland, tilbake fra lån)

Jesper Isaksen (Kristiansund)

Mats Solheim (Hammarby, Sverige)

Fitim Azemi (Vålerenga. Var utlånt til Tromsø i fjor)

Emil Jonassen (BATE Borisov, Hviterussland)

Kaloyan Kalin Kostadinov (Sandnes Ulf, fra 1.august)

Romain Gall (Malmö, Sverige, lån ut sesongen)

Ut:

Daniel Braaten

Vadim Demidov (Lagt opp)

Oscar Aga (Grorud, lån gjort permanent)

Raymond Gyasi (RoPS, Finland)

Sindre Mauritz-Hansen

Herman Geelmuyden (PSV Eindhoven, Nederland)

Steinar Strømnes (HamKam)

Youssef Toutouh (AGF Aarhus, Danmark, tilbake etter lån)

Sammy Skytte (Bodø/Glimt. Var utlånt fra Midtjylland, Danmark, i fjor)

Kasper Junker (Bodø/Glimt. Var utlånt fra Horsens, Danmark, i fjor)

Morten Renå Olsen (Strømmen. Var utlånt til Notodden i fjor)

Kristoffer Askildsen (Sampdoria, Italia)

Ronald Hernandez (Aberdeen, Skottland)

Simen Kjellevold Lillevik (Strømmen)

SPILLERSTALL:

Keeper:

Keeperplassen i Stabæk går til Eliteseriens beste keeper i fjor Marcus Sandberg. Stod fantastisk mange gode kamper i fjor og hadde ekstremt med redninger. Han berget Stabæk i mange kamper og kommer til å bli en viktig spiller også i årets sesong for Stabæk. Jonas Vatne Brauti blir andrekeeper for Stabæk denne sesongen.

Forsvar:

Forsvaret til Stabæk denne sesongen er nok litt sterkere enn andre sesonger. Mats Solheim er klar for Stabæk og tar over plassen til Ronald Hernandez som dro til Skottland for å prøve lykken der. Midtstopperne denne sesongen blir Amankwah og Hanche-Olsen som er de to midtstopperne som må stå som et skjold foran Sandberg. Demidov har lagt opp foran denne sesongen. Jeppe Moe hadde en god sesong i fjor på venstrebacken der han produserte mange målsjanser med sin sterke dødballfot. Men Jeppe Moe har pådratt seg en alvorlig skade og er sannsynligvis ute av spill hele sesongen og får neppe noe minutter i Eliteserien 2020. Emil Jonassen er hentet fra BATE og det kan være en god signering for Stabæk som har mistet Jeppe Moe til skade for resten av sesongen.

Midtbane:

    Stabæk kommer til å spille med tre sentrale midtbanespillere denne sesongen. Emil Bohinen blir nok en indreløper som kommer til å skape litt av hvert denne sesongen. Luc Kassi blir også å se på midtbanen, og det samme blir Tortol Lumanza. Lumanza er en klassespiller i Eliteserien som kan dominere hvis han finner sin fysiske form. Jesper Isaksen er en utfordrer i årets sesong som de hentet fra Kristiansund og det kan bli interessant å se om han kan klare å komme seg innpå Stabæk sin midtbane fra start denne sesongen. Bohinen hadde en god sesong i fjor for Stabæk og det kan fort være en spiller som tar mye plass i årets sesong, og kan fort bli en av Eliteseriens beste spillere.

Angrep:

    Offensivt i banen kan det bli en del endringer i løpet av sesongen. De har mistet Ola Brynhildsen som er kjempestort tap, sto for mye av det offensive i fjor. Edvardsen kan ta over den posisjonen i år, ganske lik spillertype som Brynhildsen. Hugo Vetlesen er på den andre kanten og er også en spiller med mye X-faktor. Spissplassen går enten til Kinoshita eller Azemi denne sesongen. Azemi hadde et bra utlån fra Vålerenga til Tromsø i høstsesongen i fjor. En spiller som er ferdig i Stabæk er Daniel Braaten som har hatt en god karriere, men som har hatt en karriere som er mer og mer på vei nedover.

    Den beste lagoppstillingen til Stabæk (4-3-3):

Keeper: Marcus Sandberg

Forsvar: Mats Solheim, Yaw Ihle Amankwah, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe

Midtbane: Emil Bohinen, Luc Kassi, Tortol Lumanza

Angrep: Edvardsen, Fitim Azemi, Hugo Vetlesen

Vi har store forventninger til Stabæk i år. Ledet av meget rutinerte Janne Jønsson har Stabæk mange meget spennende unge spillere som avsluttet sesongen i fjor meget sterkt.

Share