Tabelltips Eliteserien 2020 – 5. plass: Vålerenga

Vålerenga gikk som vanlig inn i forrige sesong med enorm optimisme, men prosjektet til Ronny Deila tok ikke den ønskede veien, det uttalte målet om topp 4 endte de i alle fall langt unna. Det var faktisk en nedrykksfare en god stund, men de klarte å samle opp de nødvendige poengene som gjorde at de endte på en 10. plass, 4 poeng over kvalifisering. Etter mye om og men ble Fagermo erstatteren til Ronny Deila, en rak og ærlig leder som virkelig kan sette fyr på Vålerenga igjen. Etter mange år med suksess i en klubb som Odd hvor man får den nødvendige roen til å jobbe, er Vålerenga en helt annen sak med det medietrykket som ligger rundt klubben. Men er det en trener som kan håndtere det så er det Fagermo.

TRENINGSKAMPER:

Mjøndalen2 – 1Vålerenga Holm
Ull/Kisa0 – 7Vålerenga Michael, Sandmoen x2, Vega,
Myhre, FInne
Vålerenga(0 – 0)Häcken 
Vålerenga0 – 2Lokomotiv 
Vålerenga1 – 0Sandefjord Vilhjamsson
Strømsgodset1 – 3Vålerenga Finne x2, Holm
Mjøndalen18.00Vålerenga

OVERGANGER:

Inn:

Peter George (Skeid, tilbake fra lån)

Felipe Carvalho (National, Uruguay, tilbake fra lån)

Brage Skaret (Egen juniorstall)

Fredrik Oldrup Jensen (Zulte Waregem, Belgia. Var utlånt til Odd i fjor)

Ut:

Mayron George (Midtjylland, Danmark, tilbake etter lån)

Pierre Kanstrup (Sønderjyske, Danmark)

Mohammed Fellah

Samuel Kari Fridjonsson (Paderborn, Tyskland. Var utlånt til Viking i fjor)

Efrain Juarez (Lagt opp)

Leo Cornic (Grorud. Var utlånt til Bærum i fjor)

Sakarias Opsahl (Tromsø, lån ut sesongen. Var på lån i Ull/Kisa sist sesong)

Mayron George (Midtjylland, Danmark, tilbake etter lån)

Pierre Kanstrup (Sønderjyske, Danmark)

Fitim Azemi (Stabæk. Var utlånt til Tromsø i fjor)

Mohammed Abu (DC United, USA, lån ut sesongen)

Markus Nakkim (Mjøndalen)

Brede Sandmoen (Strømmen)

Erik Israelsson (Kalmar, Sverige, fra 1.august)

SPILLERSTALL:

Keepere:

Adam Larsen Kwarasey burde være en bra keeper i Eliteserien, men overbeviste ikke i fjor og har slitt mye med skader. Derfor kan det fort være unge Kristoffer Klaesson som vokter buret i år, 19-åring som har stått mye i treningskampene, har også kamper for Norge U21.

Forsvar:

På høyrebacken finner vi Amin Nouri som begynner å dra litt på årene og daler i prestasjonene, hvor 20-årige Borchgrevink ser ut til å ta over denne plassen. Imponerte når han fikk sjansen i fjor, særlig huskes langskuddet hans mot RBK som endte i scoring.

På midtstopperplass er Jonatan Tollås Nation enormt viktig som den lederfiguren han er, har kommet tilbake etter lang skade og fått spille i pre-season. Meget viktig at han holder seg skadefri. Makkeren hans blir Lædre Bjørdal med stor fysikk og er meget farlig på offensiv døball.

På venstreback spiller Adekugbe, har stor fart og flink til å komme på overlapp, men trenger å levere mye mer sluttprodukt offensivt. Näsberg er egentlig midtstopper men kan også spille venstreback, vært i Vålerenga siden 2013 men har ikke utviklet seg til det nivået man kunne håpe på enda.

Midtbane

På den dype midtbanen er playmakeren Oldrup Jensen hentet inn, den perfekte spiller for Fagermo sin 4-3-3 som han kjenner ut og inn fra sin tid i Odd. Shala er enda en spiller han kjenner fra sin tid i Odd, spiller med meget bra driv og offensive kvaliteter, tar fort opp en av indreløper posisjonene. 6 mål og 5 målgivende i fjor. Det finnes også en tredje Odd-kjenning i Magnus Lekven. Begynner å dra på årene og var veldig svak i fjor, mangler også tempo. Får stor konkurranse av spennende unggutter som Felix Horn Myhre, playmaker som spilte 17 kamper i fjor, 14 som innbytter. I tillegg knyttes det store forventninger til den 18-årige marokkaneren Sahraoui som kommer fra Vålerenga’s andrelag og har imponert Fagermo veldig i treningskampene. Dribleglad med stort driv og en spesiell evne til å passere motspillere.

Bård Finne opptar venstrevingen, veldig mye opp og ned i fjor, endte på 8 mål og 5 målgivende, forventer mer av han i år. Har en meget bra døballfot. Ousmane Camara ble hentet inn i fjor fra svensk fotball, har ikke gjort det store avtrykket enda men ser spennende ut. På høyrekanten finner vi Aaron Dønnum som fikk sitt gjennombrudd i fjor, endte på 6 mål og 5 scoringer. En av de beste driblerne i Eliteserien som fort kan få en enda bedre sesong i år og få interesse fra utenlandske klubber. Deyver Vega er en ganske lik spillertype som utfordrer på den posisjonen, er en humørspiller men kan plutselig dukke opp med magiske prestasjoner ut fra ingenting.

Angrep:

På topp må Vilhjalmsson levere flere scoringer, startet meget bra i fjor men endte opp med bare 5. Arbeidsjern som kan passe Fagermo meget bra, hvor han er glad i targetspisser. Back-upen Peter Michael har vært i klubben en stund nå, men 21-åringen har ikke fått sitt gjennombrudd enda.

Beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Klaesson

Forsvar: Borchgrevink, Tollås Nation, Bjørdal, Adekugbe

Midtbane: Shala, Oldrup Jensen, Lekven

Angrep: Dønnum, Vilhjamsson, Finne

Vi tror Fagermo vil få det til ganske bra med Vålerenga allerede det første året. De har en en spillerstall som har potensialet til å nå høyere enn de har gjort de siste årene.

Share