Tabelltips Eliteserien 2020 – 3. plass: Bodø/Glimt

Bodø/Glimt hadde en sterk sesong i fjor der alle sammen tippet de rett ned til OBOS-ligaen. De mistet spillere som Martin Bjørnbak og Kristian Fardal Opseth, men de slo godt fra seg. Amor Layouni hadde en kjempesesong og ble solgt i september. Mens Håkon Evjen som ble årets gjennombrudd i 2019 sesongen ble solgt til AZ Alkmaar der overgangen ble gjennomført etter Eliteseriesesongen 2019. Bodø/Glimt imponerte stort og ble tilslutt nummer to på tabellen bak suverene Molde som tok seriegullet.

TRENINGSKAMPER:

Grorud0 – 1Bodø/GlimtHussein 
Sparta Praha1 – 2Bodø/Glimt J.P Hauge, Konradsen
Aalesund0 – 1Bodø/Glimt Saltnes
Strømsgodset0 – 5Bodø/Glimt Zinckelnagel, Konradsen, Kupen,
Saltnes, R. Hauge
Lillestrøm1 – 4Bodø/Glimt Solbakken, Kupen, Amundsen,
J. P Hauge
Rosenborg3 – 1Bodø/Glimt Berg
Rosenborg1 – 0Bodø/Glimt

OVERGANGER:

Inn:

Kasper Junker (Horsens, Danmark. Var utlånt til Stabæk i fjor)

Ola Solbakken (Ranheim)

Aleksander Foosnæs (Ranheim)

Alfons Sampsted (Norrköping, Sverige)

Sammy Skytte (Midtjylland, Danmark. Var utlånt til Stabæk i fjor)

Sondre Fet (Ålesund)

Sebastian Tounekti (Tromsdalen)

Marius Høibråten (Bodø/Glimt)

Ut:

Håkon Evjen (AZ Alkmaar, Nederland)

Erlend Dahl Reitan (Rosenborg, tilbake etter lån)

Jose Isidoro (Junkeren)

Andreas Van Der Spa (Øygarden. Var utlånt til Alta i fjor.)

Casper Øyvann (Tromsdalen)

Adrian Skindlo (Junkeren. Var utlånt til Mjølner i fjor)

Olivier Sigurjonsson (Breidablik, Island)

Vegard Leikvoll Moberg (Silkeborg, Danmark)

Ricardo Friedrich (Ankaragücü, Tyrkia)

Amadou Konate (Lyon-Duchere, Frankrike, lån ut vårsesongen)

SPILLERSTALL:

Keeper:

Keeperplassen til Bodø/Glimt foran denne sesongen er interessant. De har kun en keeper i troppen siden Ricardo Friedrich er solgt. Nikita Haikin er førstekeeper og det forventes at det blir signert en keeper.

Forsvar:

    Forsvaret til Bodø/Glimt foran denne sesongen er det litt overraskelser. Erlend Dahl Reitan som var på lån i fjor til Bodø/Glimt har dratt tilbake til Rosenborg for å prøve å utfordre Hedenstad om høyrebacken, mens i Glimt er det Morten Konradsen som ser ut som skal være høyreback, de har også hentet en islending som kan være høyreback som heter Alfons Sampsted. Marius Lode er første midtstopperen som blir satt opp, mens de har spillere som Brede Moe og Marius Høibråten som er to midtstoppere som kommer til å utfordre hverandre. Venstrebacken er det to gode backer. Fredrik André Bjørkan hadde et kjempeår i fjor, og har fått en utfordrer som er hentet fra Ranheim. Aleksander Foosnæs skal prøve å ta opp kampen mot Bjørkan.

Midtbane

    Midtbanen til Bodø/Glimt er preget av en Berg. Patrick Berg hadde en god sesong i fjor og er den defensive spilleren som ligger foran forsvaret til Bodø/Glimt. Philip Zinckelnagel og Ulrik Saltnes er de to som kommer til å være indreløpere for Bodø/Glimt i starten på sesongen, men de er to spillere som er veldig anvendelige. Zinckelnagel kan spiller kant, mens Ulrik Saltnes kan spille i den sittende midtbanerollen og som midtstopper. Sammy Skytte kan også bli en spennende spiller på midtbanen til Bodø/Glimt denne sesongen, og kommer til å få masse spilletid.

Angrep:

    Offensivt er det snakk om at Ola Solbakken som er hentet fra Ranheim og Jens Petter Hauge skal spille. I fjor var det Amor Layouni og Håkon Evjen som spilte for det meste i de posisjonene, men det endret seg fort når Layouni ble solgt. Da ble Evjen flyttet ned til indreløper mens Philip Zinckelnagel og Jens Petter Hauge spilte mye kant. Jens Petter Hauge har vært straffe skyter for Bodø/Glimt i oppkjøringen denne sesongen. Spissplassen har blitt mer åpen. Victor Boniface er det store talentet som fort kan få rikelig med spilletid, men blir pustet bak i ryggen av spillere som Kasper Junker som spilte 12 seriekamper for Stabæk i fjor og scoret seks seriemål. Endre Kupen har slitt med skader, men når han er på sitt beste så er han en veldig god spiss som kan score mål, han var en spiller som for oftest rundet for 10-15 seriemål i Florø.

    Den beste lagoppstillingen for Bodø/Glimt (4-3-3):

Keeper: Nikita Haikin

Forsvar: Morten Konradsen, Marius Lode, Brede Moe, Fredrik André Bjørkan

Midtbane: Philip Zinckelnagel, Patrick Berg, Ulrik Saltnes

Angrep: Ola Solbakken, Victor Boniface, Jens Petter Hauge

Vi tror Bodø/Glimt vil fortsette å sjarmere fotballnorge denne sesongen. Selv om de har mistet mange viktige spillere fra forrige sesong har det kommet inn mange nye spennende spillere som passer rett inn i Glimt sin offensive spillestil. Glimt kommer til å kjempe om medalje også i år.

Share