Tabelltips Eliteserien 2020 – 14. plass: Mjøndalen

Etter å ha kjempet imot nedrykk så og si hele sesongen ble siste kamp hjemme mot Vålerenga avgjørende for Mjøndalens eksistens i Eliteserien. En scoring av Fredrik Brustad sikret 1-0 seieren og nok en sesong på øverste nivå for den lille og sjarmerende klubben. De klarte det også på minst mulig margin, hvor 4 lag endte på 30 poeng, målforskjellen var det som ble redningen. Mjøndalen har ambisjoner om å etablere seg som en stabil eliteserieklubb, men de skal være veldig fornøyde om de klarer å berge plassen også denne sesongen. Den rutinerte treneren Vegard Hansen, som går inn i sin sesong nummer 15 som Mjøndalen trener, må nok en gang levere ett godt trenerverk med ett begrenset mannskap.

TRENINGSKAMPER:

Mjøndalen2 – 1Raufoss Brochmann, Bækken
Mjøndalen2 – 1Vålerenga Brochmann, Brustad
Start2 – 1Mjøndalen Thorhallsson
Krasnodar4 – 3Mjøndalen Thorhallsson, Brustad x2
Lillestrøm5 – 1Mjøndalen Liseth
Fredrikstad2 – 1Mjøndalen Larsen
Kongsvinger4 – 1Mjøndalen Brustad
Mjøndalen1 – 1Sogndal Liseth
Strømsgodset 1 – 2 Mjøndalen Liseth, Hammershaug
Mjøndalen0 – 2Vålerenga

OVERGANGER:

Inn:

Dagur Dan Thorhallsson (Kvik Halden, tilbake fra lån)

Vamouti Diomande (Ull/Kisa, tilbake fra lån)

Alfred Schriven (Ull/Kisa, tilbake fra lån)

Andreas Hellum (Strømmen, tilbake fra lån)

Magnus Bækken (Hallingdal)

Lars Olden Larsen (KFUM)

Kristoffer Nesse Stephensen (Nest-Sotra)

Martin Ovenstad (Strømsgodset)

Sosha Makani (Naft, Iran)

Markus Nakkim (Vålerenga)

Ut:

Olivier Occean (Urædd)

Jibril Bojang (Masr, Egypt)

Henrik Gulden

Per-Magnus Steiring (Sogndal, tilbake etter lån)

Julian Faye Lund (Rosenborg, tilbake etter lån)

Pontus Silfwer (GIF Sundsvall, Sverige)

Sebastian Temte Hansen (Notodden, lån gjort permanent)

Jacob Bergström (Mjällby, Sverige)

Erick Sagbakken

SPILLERSTALL:

Keepere:

Den vanlige rulleringen på keepere i Mjøndalen fortsetter, denne gangen er det Sosha Makani som er tilbake. Gjorde sine ting bra i sin forrige periode i klubben og har ett høyt toppnivå. Kommer til å savne Faye Lund som var en av hovedfaktorene til at Mjøndalen holdt seg i fjor. Har også kamerunske Bokwe, som uheldigvis ble alvorlig skadet foran fjorårssesongen.

Forsvar:

På høyrebacken er Latifu med mye eliteserierfaring, men unge William Sell tok plassen hans utover i fjorårssesongen. Har også offensive kvaliteter som har gjort at han har spilt kant i løpet av sin karriere.

Midtstopperplassen er ganske klar med Solholm Johansen og Quint Jansen. Begge er monstre i lufta, hvor Johansen scoret 5 mål i fjor. Begger har dog store tempoproblemer. Alexander Betten Hansen er back-up, mens Olsen Solberg også kan vikariere der. De har også hentet inn Markus Nakkim som hjelper på bredden i forsvarsleddet, en spiller som ikke har fått det helt til i Vålerenga. Passer bra inn med sin store hodestyrke og duellkraft.

Olsen Solberg er egentlig venstreback, men har også spilt en del sentralt på midtbanen. Har en døballfot som er ekstremt viktig for laget, hadde 8 målgivende i fjor. Vetle Dragsnes er en offensiv venstreback som leverte meget fine tall i fjor, 2 mål og 5 målgivende.

Midtbane:

I dypet på midtbanen spiller kaptein Christian Gauseth, en meget viktig lederfigur og inspirator for laget. Spørsmålet er hvor mye 35-åringen har å gi i år etter å ha slitt med skader og gått igjennom en operasjon i oppkjøringen. Aasmundsen er veldig viktig sentralt på midtbanen med sin evne til å dekke rom og jobbe steinhardt. Inn har de hentet Kristoffer Nesse Stephensen fra Åsane, som har gjort sine saker meget bra i OBOS. En litt mer spillende type som Mjøndalen kan trenge. Den unge islendingen Dagur Thorhallsson kan kanskje få flere sjanser i år etter å ha gjort det bra på utlån til Kvik Halden, spilte 12 kamper og scoret 5 mål.

Tony Brochmann kan spille på sentral midtbane og venstreving, var meget viktig i Mjøndalen sin offensiv i fjor. En av få med gode tekniske ferdigheter og smartness i pasningene, samt evne til å drible seg forbi motstandere. 8 mål og 4 assist i fjor. Olden Larsen er hentet fra KFUM, spennende vingspiller med stor fart og dribleferdigheter, 10 mål for KFUM i fjor. Mathias Fredriksen kan også spille på begge vingene, fikk nesten ikke noe spilletid i fjor. Diomande er en spennende vingtype som har levert meget bra for Mjøndalen når han er skadefri, men nok en gang har han vært ekstremt uheldig og røket akillesen.

Angrep:

Fredrik Brustad har mange kritikere, som blant annet sier at han bare har fart og ikke noe sluttprodukt. Var meget viktig for Mjøndalen i fjor, spilte både spiss og ving, scoret bare 2 mål og hadde 3 målgivende. Sondre Liseth var for det meste spiss, og han virkelig en target-spiss. Ekstremt bra feilvendt og gjør en kjempejobb for laget i det offensive presset og å holde ballen oppe når det trengs, men altfor lite fremover selv om han får lite og jobbe med, 3 scoringer i fjor. Alfred Schriven er en spennende unggutt, var på utlån i fjor i Ull-Kisa, spilte 14 kamper og scoret 3 mål, har ekstremferdigheter i form av styrke og fart som kan bli nyttig i løpet av sesongen.

Beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Makani

Forsvar: Latifu, Solholm Johansen, Quint Jansen, Solberg Olsen

Midtbane: Aasmundsen, Gauseth, Stephensen

Angrep: Brustad, Liseth, Brochmann

Vi tror Mjøndalen nok en gang vil kjempe om å holde seg unna nedrykk, men at de kriger seg opp til en kvalikkplass. De har de siste årene rutine i å kjempe i nedrykksstriden.

Share