Tabelltips Eliteserien 2020 – 10. plass: Sarpsborg

Forrige sesong fikk Sarpsborg slite mot nedrykk helt inn til siste seriekamp, noe ikke mange hadde regnet med, for de ble tippet ganske høyt oppe av de fleste. Etter alle årene med suksessen og Europa League-gruppespill var det ned på jorden forrige sesong. Geir Bakke har dratt til Lillestrøm, mens Mikael Stahre har kommet inn. Svensken med seriegull med AIK forventes å løfte Sarpsborg opp til minst øvre halvdel denne sesongen. Som vanlig har sportssjef Thomas Berntsen vært på jobb og hentet inn mange nye spennende spillere som kan sette sitt avtrykk på Eliteserien.

TRENINGSKAMPER:

Sarpsborg 081 – 2IFK Norrköping Mos
Sarpsborg 081 – 0IFK Göteborg Coulibaly
Sarpsborg 081 – 1KFUM Strand Larsen
Sarpsborg 082 – 0Häcken Strand Larsen x2
Sarpsborg 081 – 1Orenburg Mos
Sarpsborg 082 – 2Torpedo Moskva Næss, Mos
Sarpsborg 085 – 1Strømmen Strand Larsen, Mos x2,
Ofkir x2
Sarpsborg 080 – 0Kongsvinger 
Odd1 – 2Sarpsborg 08 Næss, Jakobsen
Sarpsborg 083-1Sandefjord Mos,

OVERGANGER:

Inn:

Sulayman Bojang (Kongsvinger, tilbake fra lån)

Sebastian Jarl (KFUM, tilbake fra lån)

Anwar Elyounousssi (Fram, tilbake fra lån)

Wilmer Azofeifa (Aalesund, tilbake fra lån)

Aboubacar Konté (Nordsjælland, Danmark, tilbake fra lån)

Mohamed Ofkir (Sandefjord)

David Mitov Nilsson (GIF Sundsvall, Sverige)

Alexander Jakobsen (Norrköping, Sverige)

Anton Salètros (Rostov, Russland, lån ut juni)

Joachim Soltvedt (Sogndal)

Simen Vidtun Nilsen (Egen juniorstall)

Ut:

Amin Askar (Kristiansund)

Kristoffer Zachariassen (Rosenborg)

Niklas Gunarsson

Matti Lund Nielsen

Bart Straalman

Lenny Nangis

Alexandre Letellier

Mario Pavelic

Steffen Lie Skålevik (Start)

Kyle Lafferty

Pablo Arboine (AD San Carlos, Costa Rica, lån. Var utlånt til Køge, Danmark, i høst.)

Jon-Helge Tveita

Kristoffer Larsen

Sander Thulin (Ukjent. Var utlånt til Kråkerøy i fjor.)

SPILLERSTALL:

Keepere:

Keeperplassen ser meget bra ut med Mitov-Nilsson hentet inn med fortid fra svensk fotball. Var meget god i sin tid i Norrkøping, men slitt enormt med skader siste årene. Aslak Falch er en meget bra reservekeeper å ha i bakhånd.

Forsvar:

I det som ser ut til å bli en 3-4-3 under Stahre er Jibril Bojang høyre vingback. Offensiv spiller med meget stor fart. På midtstopperplass er Jørgen Horn tilbake etter skade, er en lederfigur som virkelig smeller til i duellene. Nicolai Næss tar en av midtstopperplassene, har en farlig frispark-/langskuddsfot som kan bli nyttig. Magnar Ødegård kan spille der, samt Bjørn Inge Utvik som kom seg tilbake etter en lang skadeperiode og spilte de siste 10 kampene i sesongen.  Sebastian Jarl er ett ungt talent hentet fra Kjelsås for en tid tilbake, håper nok på å få flere muligheter denne sesongen. Kaptein Joachim Thomassen opptar venstre vingback, har en meget farlig venstrefot som blir nyttig i det offensive. Lite målpoeng i fjor, men 2 mål og 4 målgivende i 2018.

Midtbane:

Sentralt på midtbanen spiller Jonathan Lindseth, solid arbeidsjern som alltid kan stoles på. Ved siden av han finner vi den nyinnkjøpte Anton Saletros, playmaker med en meget fin venstrefot. Fortid i klubber som AIK og Rostov. Tar mye dødballer og frispark. Gaute Vetti er en ganske lik spillertype, 21-åring som fikk mye spilletid i fjor og har tatt steg. Azofeifa var på utlån til Ålesund i fjor, hvor det er mye usikkerhet rundt om han vil satses på i år. Mate Males knyttes det større forventninger til i år, kroatisk midtbanekriger som fikk hele sesongen ødelagt av skader i fjor. Var kaptein på det kroatiske laget Rjieka som vant serien og cupen i 2017.

På vingene har de hentet inn to spennende spillere i Ofkir og Jakobsen. Ofkir er kjent fra norsk fotball og Sandefjord, hvor han fra en venstrekant bare scorte 2 mål i OBOS-ligaen i fjor, men har meget spennende offensive ferdigheter. Jakobsen er en ganske lik spillertype, dribleglad og direkte. Har ikke lyktes helt for han i tiden i Norrkøping eller Kalmar med lite målpoeng. Det kan fort hende man må sette sin lit til Ole Jørgen Halvorsen igjen, veteranen som lever stabilt sesong etter sesong. Kan også gjøre en jobb på den høyre vingbacken. 2 mål og 4 målgivende i fjor. Joachim Soltvedt er hentet inn fra Sogndal, venstrekant med 3 scoringer i fjor. Ismaila Coulibaly håper på flere sjanser i år, 19-åring fra Mali som nå har fått tid til å tilpasse seg mer til norsk fotball. Sarpsborg har tidligere hatt stor suksess med afrikanske spillere, særlig da Krepin Diatta men også Aron Samuel.

Angrep:

På topp forventes det at Jørgen Strand Larsen skal levere bedre enn i fjor. Bare 4 scoringer for stortalentet som har en fortid på ungdomslaget til AC Milan og Norge sitt U21-landslag var noe skuffende. Har øst inn scoringer i treningskampene som er ett bra tegn. Har også Mos som alternativ, måltyv som alltid leverer scoringer. Tredjespissen Alexander Ruud Tveter skal få slite med å spille seg inn på laget nå som mest sannsynlig kommer til å spille med bare en spiss på topp.

Beste lagoppstilling (3-4-3):

Keeper: Mitov-Nilsson

Forsvar: Næss, Horn, Ødegård

Midtbane: Bojang, Lindseth, Saletros, Vetti, Thomassen

Angrep: Halvorsen, Larsen, Ofkir

Vi tror Sarpsborg får en ny giv i år med en del nye spillere inn og en merittert trener. Sarpsborg holder seg godt unna nedrykksfaren i år.

Share