Tabelltips Eliteserien 2019 – 7.plass: Kristiansund

Kristiansund hadde en fantastisk sesong i fjor hvor de sjarmerte de aller fleste. Med enorm vinnervilje og sprudlende angrepsfotball tok de sin høyeste plassering i Eliteserien noensinne med en 5. plass. Med et elektrisk hjemmepublikum og en forblåst stadion var de et mareritt for mange og møte. Den smilende og ydmyke treneren Christian Michelsen er perfekt for ett KBK-lag som bygges på enorm arbeidsmoral. Nå er spørsmålet hvordan denne sesongen vil takles nå som forventningspresset er større og de andre såkalte ‘storklubbene’ ruster opp foran en ny sesong.

Treningskamper:

31.01.2019Kristiansund BK1 – 0Djurgården
08.02.2019Molde2 – 2Kristiansund BK
16.02.2019Ranheim TF2 – 3Kristiansund BK
23.02.2019Kristiansund BK1 – 3Brann
24.02.2019Kristiansund BK0 – 0Hødd
08.03.2019Lillestrøm1 – 3Kristiansund BK
13.03.2019Sogndal0 – 0Kristiansund BK
16.03.2019Dinamo Brest0 – 0Kristiansund BK
24.03.2019Kristiansund BK1 – 0Aalesund

Overganger:

INN:

Meinhard Egilsson Olsen (B36 Tórshavn, Færøyene)

Joakim Bjerkås (tilbake fra Levanger etter lån)

Kristoffer Hoven (Hønefoss)

Haris Cirak (Nest-Sotra)

Serigne Mor Mbaye (Vikingur, Island)

Sean McDermott (Dinamo Bucure?ti, Romania)

UT:

Jonas Rønningen (Kongsvinger IL)

Conny Månsson (Dahle IL)

Sverre Hjelle Økland (Ullensaker/Kisa)

Simon Alexandersson (lån til Dalkurd, Sverige frem ut sesongen)

Det var enormt viktig for Kristiansund at de fikk tilbake sin keeper Sean McDermott som kanskje var den beste keeperen i Eliteserien i fjor. Han ble solgt til Dinamo Bucuresti, men etter mye trøbbel og merkelige hendelser i Romania kunne KBK faktisk hente han tilbake igjen.Serigne Mor Mbaye er hentet inn fra islandsk fotball og blir fort andrekeeper, mens estlandske Vaikla fortsatt er i klubben.

Forsvarsmessig blir det mye av det samme også i år. De er en gjeng som har spilt sammen en stund nå og virkelig ofrer seg for laget. På høyrebacken har vi Coly som har enorm fysikk, kan også spille midtstopper. Er dessverre kjent for å ofte gjøre en del rare ting p.g.a konsentrasjonssvikt og temperament. Bent Sørmo kan bekle høyreback og høyreving, arbeidsom og temposterk spiller. Ulvestad er selvfølgelig kapteinen og lederen der bak, vinner så å si alle dueller i lufta. Scoret også 4 mål i fjor. Christophe Psyche kan også brukes på midtstopperplass, har lang fartstid i klubben. Henrik Gjesdal er nok en kjempe av en stopper de innehar, så fysikken der bak skal ikke være ett problem. På venstrebacken finner vi Christoffer Aasbak som har en meget bra venstrefot og tar ofte cornere og frispark. De har også lokale Erlend Sivertsen, men han har slitt veldig med skader gjennom karrieren.

På midtbanen har de fått inn et nytt bekjentskap i Haris Cirak som ble hentet fra Nest-Sotra, teknisk sentral midtbanespiller som liker å styre tempoet i kamper. Aasmundsen er rivjernet på midtbanen med sin arbeidsmoral og offensive løp, scoret 4 mål i fjor. Liridon Kalludra er den slepne teknikeren med stor spilleforståelse som ofte løser opp motstanderens forsvar. Lokale Andreas Hopmark kan spille både midtstopper og på midtbanen og er en meget fin stallspiller å ha. Amidou Diop er en senegaleser med stor fysikk og høyde som er meget nyttig i KBK sitt spill, spilte hele 24 kamper i fjor.

På kantene har de mye spennende, særlig i Torgil Gjertsen. Er en del av og på med har sine perioder hvor han er helt ustoppelig med sitt lave tyngdepunkt og dribleferdigheter. Bendik Bye kan spille spiss og ving, og har vært meget nyttig for KBK særlig å sette inn fra benken med sin enorme fart. Sondre Sørlie er en ung lokal gutt som fikk en del sjanser i fjor som innbytter, vingen ble byttet inn hele 18 ganger i fjor. På topp spiller selvsagt Flamur Kastrati som har erstattet Bamba på en meget fin måte. Enormt aggressiv og arbeidssom spiss, nesten for aggresiv til tider som leder til mange gule kort. Veldig gjennombruddshissig og vil skape veldig mye for KBK i deres kontringsspill.

Forventet/beste lagoppstilling:

Keeper: MCDERMOTT

Forsvar: SØRMO, COLY, ULVESTAD, AASBAK

Midtbane: KALLUDRA, CIRAK, HOPMARK

Angrep: BYE, KASTRATI, GJERTSEN

Kristiansund har kanskje litt større press på seg i år etter fjoråret, men mange ser nok fortsatt på den som en liten klubb uten altfor høye forventninger. Vi tror at det ikke blir en kamp mot nedrykk, det har de et altfor bra kollektiv til. Forsvaret er bunnsolid, og McDermott kommer til å redde mange poeng for dem nok en gang. De har også spisskvaliteter fremover på banen som overgår de fleste lag på den nedre halvdelen med Kalludra og Gjertsen. Vi tror KBK ender på en 7. plass.

Share