Tabelltips Eliteserien 2019 – 6.plass: Haugesund

Haugesund hadde nok en fantastisk sesong i fjor, de fortsetter å overraske de fleste, endte på en meget fin 4. plass. Men nå har de prestert så bra de siste årene at det nesten ikke bør være en overraskelse lengre. Eirik Horneland gjorde en fantastisk jobb med ett spillermateriale som ikke var det aller beste på papiret, men fikk laget til å overprestere gjennom en meget solid og gjenvinningssterk spillestil. Nå har han dratt til Rosenborg, og da har Jostein Grindhaug måtte steppe inn igjen etter å ha hatt en administrativ rolle i klubben. Han kjenner Haugesund inn og ut, spørsmålet er om det er mulig å gjøre det noe bedre enn i fjor.

Treningskamper:

31.01.2019Haugesund3 – 1Nest-Sotra
10.02.2019Lokomotiv3 – 1Haugesund
23.02.2019Haugesund3 – 1Start
02.03.2019Brann3 – 0Haugesund
08.03.2019Haugesund3 – 0Sandnes Ulf
15.03.2019Odd4 – 0Haugesund
24.03.2019Viking4 – 0Haugesund

Overganger:

INN:

Ibrahima Wadji (Molde)

Thore Baardsen Pedersen (Vard Haugesund)

Kristoffer Gunnarshaug (Lysekloster)

Niklas Sandberg (Start)

Martin Samuelsen (lån fra West Ham, England frem til sommeren)

Benjamin Tiedemann Hansen (FC Nordsjælland, Danmark)

Mikkel Desler (Odense Boldklubb, Danmark)

Maciej Gostomski (KS Cracowia, Polen)

UT:

Vegard Skjerve (lagt opp)

Frederik Gytkjær (Lyngby, Danmark)

Babajide David Akintola (tilbake til Midtjylland, Danmark etter lån)

Tobias Hammer Svendsen (tilbake til Molde etter lån)

Arent-Emil Klaussen Hauge (Vard Haugesund)

Per Kristian Bråtveit (Djurgården, Sverige)

Kristoffer Velde (lån til Nest-Sotra ut sesongen)

Marko Cosic (Rudar Velenje, Slovenia)

Ibrahim Shuiabu (lån til Bnei Sakhin, Israel frem til sommeren)

Kristoffer Haraldseid (Molde)

Herman Børreson Fossdal (lån til Djerv 1919 ut sesongen)


Per-Kristian Bråtveit har blitt solgt til Djurgården, noe som selvsagt er ett stort tap for Haugesund, sto frem som en matchvinner i mange kamper i fjor. Foreløpig ser det ut som om Helge Sandvik skal ta over plassen etter å ha vært andrekeeper i mange år.

Forsvarsmessig har de hatt noen tunge tap. Haraldseid har gått til Molde og Vegard Skjerve har lagt opp. De har fått inn 22-årige Thore Pedersen fra Vard Haugesund som kan få sjansen, men de har nå hentet inn Desler fra dansk fotball med mye erfaring fra Superliga. I midten er de meget solide med Pallesen Knudsen og Karamoko. Særlig Karamoko har enorm fysikk og rydder unna det meste som kommer, skiller seg veldig mye ut fra andre spillere i Eliteserien med sitt internasjonale stoppernivå. Desverre fikk Karamoko en meget alvorlig kneskade i treningskamp, noe som gjør at den nyinnkjøpte dansken Tiedemann Hansen må steppe inn. De har også 17-årige Dennis Horneland i troppen, sønn til Eirik, som kanskje kan få noen muligheter i år. Izuchukwu som ble hentet i 2016 fikk 0 kamper i fjor, kan forvente mer spilletid hvis det ikke kommer nye forsterkninger inn. Alexander Stølås er bankers på venstrebacken med sin enorme venstrefot som er livsfarlig på dødballer og frispark.

Midtbanen blir ganske lik også i år, det ene store tapet er selvsagt Akintola som var den store kometen i fjor men som har dratt til RBK, hadde 9 scoringer og 6 assist i fjor. På høyrekanten finner vi Sondre Tronstad som er ett arbeidsjern som har vært så å si fast de siste 2 sesongene, kan også spille på sentralt på midtbanen. De har også fått inn en hjemvender i Martin Samuelsen som ikke helt har fått fart på utenlandsoppholdet sitt, driblesterk tekniker som mange gleder seg til å se i Eliteserien i år. Torbjørn Kallevåg er venstrekanten som kommer fra en fin sesong i fjor hvor han har tatt nivået i Eliteserien ganske bra etter å ha spilt i lavere divisjoner. Bruno Leite er den dype playmakeren på midten hvor han styrer mye av pasningsspillet, mens ved siden av ham er boks-til-boks spilleren Joakim Våge Nilsen med stor erfaring fra Eliteserien fra ung alder av. Som mange andre kan han spille flere posisjoner på midtbanen, samt også venstreback. Niklas Sandberg er hentet inn fra Start, hvor de håper å få ut det han presterte i Ull-Kisa i 2017 hvor han hadde 11 mål og 10 assist. De har også  Christian Grindheim vil nok spille i den fremskutte rollen bak spissen igjen, hvor han er enormt viktig for laget med sin internasjonale rutine. Har ikke like stor fart lengre med jobber fortsatt beinhardt for laget og har en dimensjon offensivt ikke mange av de andre spillerne på laget besitter, blitt 35 år nå.

På topp kommer Wadji til i spille hvor han imponerte veldig på utlån fra Molde i fjor. Enorm fysikk og fart og passer perfekt i Haugesund sin spillestil. De har også 19-årige Ibrahima Kone som de håper skal slå til mer i år, fikk 10 kamper fra start og 12 innhopp i fjor, 1 mål og 2 assist endte han på.

Forventet/beste lagoppstilling:

Keeper: SANDVIK

Forsvar: DESLER, KNUDSEN, KARAMOKO, STØLÅS

Midtbane: TRONSTAD, SANDBERG, NILSEN, KALLEVÅG

Angrep: WADJI, GRINDHEIM

Haugesund hadde en fantastisk sesong i fjor, noe det blir vanskelig å gjenskape i år. Tapene av Haraldseid, Skjerve og Akintola er store, og foreløpig ser stallen ganske tynn og hadde trengt forsterkninger på en del posisjoner. Men med sin ekstremt satte spillestil og erfarne spillere tror vi ikke at det blir ett dramatisk fall for Haugesund denne sesongen, vi tror de ender på en 6. plass.

Share