Tabelltips Eliteserien 2019 – 5.plass: Sarpsborg

Det ble en under pari sesong for Sarpsborg i seriespillet i fjor, men mye av det skyldes suksessen de hadde i Europa. De endte på en 8. plass hvor de merket hvor vanskelig det er å sjonglere Europa med hjemlig spill, selv om de gjorde det fantastisk i Europa og har fått enorme erfaringer fra den internasjonale scenen. Nå er spørsmålet om Sarpsborg igjen kan være med å kjempe om medalje i Eliteserien. Nok en gang har det blitt store forandringer i stallen hvor mange nye spillere har kommet inn.

Treningskamper:

18.01.2019Sarpsborg 084 – 0Vålerenga
26.01.2019Häcken0 – 2Sarpsborg 08
02.02.2019CSKA Moskva3 – 3Sarpsborg 08
08.02.2019Sarpsborg 081 – 2Zenit
15.02.2019Sarpsborg 083 – 1Flora
 Sarpsborg 080 – 2Ullensaker/Kisa
22.02.2019KaljuAvlystSarpsborg 08
 Sarpsborg 083 – 2Ventspils
25.02.2019Lokomotiv1 – 0Sarpsborg 08
01.03.2019Sarpsborg 083 – 0Fredrikstad
08.03.2019Sarpsborg 084 – 2Strømsgodset
13.03.2019Sarpsborg 08AvlystRaufoss
 Sarpsborg 085 – 0Kongsvinger
20.03.2019IFK Norrköping3 – 1Sarpsborg 08


Overganger:

INN:

Nicolai Næss (Heerenveen, Nederland)

Alexander Ruud Tveter (tilbake fra Strømmen etter lån)

Jonathan Lindseth (Mjøndalen)

Wílmer Jesus Azofeifa Valverde (Santos de Guápiles, Costa Rica)

Ismael Cheick Coulibaly (CS Duguwolofila, Mali)

Lars Jørgen Salvesen (Ullensaker/Kisa)

Steffen Lie Skålevik (Brann)

Isak Heen Berge (Follo)

Sebastian Jarl (Kjelsås)

Sheldon Bateau (Football Club Kairat, Kasakhstan)

Pablo Arboine (Santos de Guápiles, Costa Rica)

Boubacar Konte (Etoiles Mandé, Mali)

UT:

Joonas Tamm (tilbake til Flora Tallinn, Estland etter lån)

Joackim Jørgensen (Start)

Tobias Heintz (Kasimpasa, Tyrkia)

Orri Omarasson (Valur, Island)

Patrick Mortensen (GF Århus, Danmark)

Amani Mbedule (Kråkerøy)

Rashad Muhammed (Erzurumspor, Tyrkia)

Mikkel Agger (Viborg, Danmark)

Christoffer Guttulsrød (Moss)

Usman Muhammed (FC Pyunik, Armenia)

Nikola Tkalcic (kontrakt terminert)

Harmeet Singh (HJK Helsinki, Finland)

Aleksander Vasyutin er en klassekeeper i Eliteserien, noe han fikk vist gjennom fjoråret, var særlig solid og sto frem i Europa-kampene. Aslak Falch er en god erstatter å ha i bakhånd.

På høyrebacken kan kanskje Bojang få mer spilletid i år, ble hentet fra Skeid i fjor men har ikke spilt seg inn på laget enda, har spennende offensive ferdigheter. De har også Jon-Helge Tveita som løpsmaskin, og han kan også dukke opp med noen fantastiske scoringer fra langt hold som han gjorde i fjor. Midtstopperplassen ser ut til å være forsterket hvor Nicolai Næss kommer inn med god Eliteserie-erfaring med Stabæk tidligere, sammen med Sheldon Bateau som mange har stor tro på. Har 27 landskamper for Trinidad og Tobago, enormt fysisk spiller med erfaring fra Belgisk og russisk fotball. Jørgen Horn vil også være med å kjempe om en startplass, men har slitt med dårlig syn etter en albue han fikk i hodet i en treningskamp. Bjørn Inge Utvik håper også å få mer spilletid enn de 9 kampene han fikk i fjor, 22-åring som mange landskamper for ungdomslandslagene til Norge. Pablo Arboine kommer også inn fra Costa-Rica, sies å være en lynhurtig midtstopper. Det har vært en del utskiftning her hvor midtstoppere som har dratt er Joachim Jørgensen og Jonas Tamm som spilte mye i fjor. På venstreback bør kaptein Joachim Thomassen være bankers med sine lederegenskaper og fine venstrefot. Amin Askar tilbyr også rutine hvor han kan spille venstreback, høyreback og overalt på midtbanen.

Man regner med at Sarpsborg vil fortsette i sin 4-4-2 også denne sesongen, hvor de vil ha hardtarbeidende kanter. Ole Jørgen Halvorsen kommer nok til å fortsette på høyresiden selv om han begynner å dra på årene med 31, scoret 5 mål i fjor, meget sikker på straffer. Man har også fått inn spillere som kan spille på flere posisjoner, som Jonathan Lindseth fra Mjøndalen som kan spille både kant og sentralt. Spiller med stort driv og fysikk som passer perfekt inn i Sarpsborg-stilen. Sentralt er Kristoffer Zachariassen bankers med sin enorme motor og evne til å komme på dype løp inn i boksen og levere målpoeng. Makkeren hans kan bli Matti Lund Nielsen eller Harmet Singh som er ganske like spillertyper med sine pasningskvaliteter og evne til å styre spillet. Wilmer Azofeifa kan også spille sentralt, spiller fra Costa Rica som ble kåret til årets spiller i hjemlandet. Trenger å akklimatisere seg spill i Norge med mer fysikk som ikke er hans styrke. Gaute Vetti har de også tro på i Sarpsborg, 20-åring som er en elegant playmaker på midtbanen, fikk 7 kamper ifjor. Kristoffer Larsen fikk lite sjanser fra start i fjor, kanskje han får flere sjanser i år på venstrekanten. Arbeidssom ving med en meget god skuddfot, særlig farlig på frispark, har vært meget god i oppkjøringen. De har også fått inn en meget spennende spiller i Ismael Coulibaly som skiller seg litt fra resten av troppen med sitt lave tyngdepunkt og dribleferdigheter. 18-år gammel og kommer fra samme agent som Krepin Diatta kom fra, kan spille på kantene og spiss.

Store forandringer på spissplassen også, spillere som Mikkel Agger og Ronnie Schwarz lyktes ikke helt i den blå trøya og har gått videre. Men det verste er nok å miste Patrick Mortensen som var så viktig i fjor, scoret 12 mål i fjor og var veldig viktig som oppspillspunkt og med pressejobben han alltid gjorde fra frontleddet. Inn har Lars-Jørgen Salvesen fra Start kommet inn, hvor han har meget gode scoringstall fra OBOS-ligaen med både Ull-Kisa og Start. Steffen Lie Skålevik kommer fra Brann som en meget hardtarbeidende spiss, scoret 9 mål for Brann i fjor. Alexander Ruud Tveter er en fin back-up og ha med sin farlige venstrefot, men spørsmålet er om han egentlig holder Eliteserie-nivå. Jørgen Strand Larsen er en meget spennende ung spiller som er kommet tilbake fra ett opphold i AC Milan, har imponert veldig i oppkjøringen med flere scoringer. Høy og sterk spiss men har også meget bra spilleforståelse og teknikk, se opp for 18-åringen i år.

Forventet/beste lagoppstilling:

Keeper: VASYUTIN

Forsvar: TVEITA, NÆSS, HORN, THOMASSEN

Midtbane: HALVORSEN, NIELSEN, ZACHARIASSEN, LINDSETH

Angrep: LARSEN, SKÅLEVIK

Thomas Berntsen og co bruker alltid å finne gull på spillermarkedet og vi tror mange av de nye vil slå til også i år. Nå slipper de også å spille i Europa og kan fokusere fullt ut på Eliteserien. De har ganske den mest brede stallen i Eliteserien, men har kanskje ingen som skiller seg enormt ut med spisskvalitet. Med den enestående arbeids- og treningskulturen de besitter er de ett lag å regne med i kampen om medaljene, men vi tror de ender litt utenfor og på en 5. plass.

Share