Tabelltips Eliteserien 2020 – 15. plass: Start

På mirakuløst vis klarte Start å rykke opp igjen til Eliteserien. Det var en tung sesong i OBOS-ligaen hvor de forventet mer enn å bare komme seg til kvalifiseringsrundene, i en sesong med trenerkaos og store sviktende publikumstall. Når Lillestrøm ledet 5 – 2 sammenlagt sånn ca. 30 min før slutt i den siste og avgjørende kvalifiseringskampen for opprykk så alt helmørkt ut, men ut av ingenting klarte de å kjempe seg tilbake med 3 scoringer av den lokale spissen og helten Martin Ramsland og returnerte til Eliteserien. Med en mer lokal profil og nedskalering av overgangsaktivitet som ble så kritisert for 2 år siden, er det en viss optimisme på Sørlandet rundt Joey Hardarson sine menn.

TRENINGSKAMPER:

Start2 – 1Mjøndalen Aremu, Ramsland
Start1 – 1Fløy Tryggvason
Start1 – 0Jerv Hadzic
Haugesund0 – 2Start Kabran, Markovic
Start2 – 0Grorud Fandi, Bringaker
Odd2 – 1Start Markovic

OVERGANGER:

Inn:

Amund Wichne (Viking)

Vegard Bergan (Bodø/Glimt)

Steffen Lie Skålevik (Sarpsborg)

Eirik Schulze (Sogndal)

Gudmundur Andri Tryggvason (Vikingur, Island, tilbake fra lån)

Henrik Gjesdal (Kristiansund)

Ut:

Aron Sigurddarson (Union Saint-Gilloise, Belgia)

Alexander Pedersen (KFUM)

Sebastian Heggland (Sotra)

Espen Hammer Berger (Sandnes Ulf)

Isac Lidberg (Gefle, Sverige. Var utlånt til Brommapojkarna, Sverige, i fjor.)

Damion Lowe

SPILLERSTALL:

Keepere:

Jonas Deumeland er en solid tysk keeper med mye rutine, gjorde også sakene sine bra i Eliteserien selv om Start rykket ned. Har også hentet inn lokale Amund Wichne fra Viking, kan fort bli en reel kamp mellom de to om keeperplassen.

Forsvar:

På høyrebacken spiller 22-årige Eirik Wichne, lokal spiller som allerede har 94 kamper for A-laget, bør være bankers på laget.

Rutinerte Joachim Jørgensen som blir meget viktig denne sesongen i midtforsvaret etter at urokråka Damien Lowe har forlatt laget. Det var viktig at de også fikk hentet inn Vegard Bergan fra Bodø/Glimt, som fort blir Jørgensens makker. Henrik Gjesdal er hentet fra Kristiansund, har spilt lite der og sliter mye med skader. Fysisk robust midtstopper. Unge Jesper Daland på 20 år har også imponert i oppkjøringen og kan få sine kamper.

På venstreback er Robstad som bidrar med viktig rutine, kan også spille midtstopper. Men det kan fort hende at Kristoffer Tønnesen tar den plassen, har mye erfaring fra OBOS-liga spill med Jerv, besitter en meget følsom venstrefot som kan bli nyttig ved døballer.

Midtbane:

Sentralt på midtbanen skal kaptein Segberg lede laget, lokal spiller og arbeidsjern. Ved siden av han kan Eirik Schulze spille, hentet inn fra Sogndal. Levert meget fine scoringstall fra midtbaneposisjon, 9 scoringer i 2019 og 8 i 2018. Nigerianeren Afeez Aremu forventes det mye mer av i år, stortalent med stort potensiale som ble hentet til klubben for 2 år siden. Den andre nigerianeren de hentet, Isaac Twum, er også fortsatt i klubben. Begge to var meget delaktige i opprykket i OBOS-ligaen i fjor. Adnan Hadzic er også en spennende ung norsk spiller som kan få vist seg frem denne sesongen, har spilt mange kamper for forskjellige U-landslag for Norge.

På venstrevingen blir Kabran erstatteren til Sigurdarson som var veldig bra i OBOS, veldig delaktig i opprykket med sine 15 scoringer før han dro til belgisk fotball. Kabran har potensiale til å erstatte Sigurdarson, men er en humørspiller som er vanskelig å vite hva man får ut av. Scorte 6 mål i Eliteserien i 2018, men bare 1 scoring på 16 kamper i OBOS-ligaen etter å ha returnert fra tiden i Elfsborg. Har også en historie på seg om å krangle for å skaffe seg en overgang. Børufsen holder fortsatt koken, 32-åringen er blitt en legende i Start etter å ha spilt der siden 2006. Bidrar med viktig rutine, var skadet nesten hele fjorårssesongen. Skaanes slet i Eliteserie-sesongen etter overgangen fra Brann, men gjorde det bra i OBOS med 7 scoringer på 30 kamper. Kan spille både ving og sentral midtbane. Markovic er en spennende lokal playmaker som er best bak spissen, teknisk og driblesterk. Spilt ungdomsfotball for Norge på nesten alle aldersnivå, 20 år gammel. Tryggvason er en spennende islending som har imponert i oppkjøringen, gjorde det også meget bra på utlån til Vikingur Reykjavik på Island i fjor, 16 kamper og 7 mål ble det på 20-åringen.

Angrep:

På topp er Martin Ramsland førstevalget, helten fra opprykkskampen. Er en signalspiller som jobber steinhardt på topp, og krydrer det med noen scoringer. Spørsmålet er om han kan levere nok scoringer i Eliteserien, scoret 9 mål for Start i fjor. Skålevik er hentet også hentet tilbake til klubben, men der er samme problemet med han, hvor målene for det meste kommer i OBOS-ligaen, slet veldig i sin tid i Sarpsborg. Adele Akinyemi er en nigeriansk spiss som Start punget ut store penger for, men var ute store deler av fjorårssesongen med skade. Håpet er at han skal komme seg tilbake igjen til denne sesongen, spiller med stor x-faktor som leverte scoringer på løpende bånd i Latvisk fotball i sin tid.

Best lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Deumeland

Forsvar: Wichne, Jørgensen, Bergan, Tønnesen

Midtbane: Skaanes, Segberg, Aremu

Angrep: Kabran, Ramsland, Markovic

Vi tror at Start skal få slite denne sesongen. De var ikke overbevisende i OBOS-ligaen, og har ikke hentet noen overbevisende forsterkninger. Har dog fått inn en del sørlendinger på laget og ser ut til å ha blitt en mer sammensveiset gjeng en tidligere.

Share