Tabelltips Eliteserien 2019 – 14. plass: Stabæk

Stabæk hadde store problemer i fjor der de var nede i bunnstriden hele sesongen. Stabæk klarte tilslutt å bli nummer 14 på tabellen, med akkurat samme poengsum som Start som hadde dårligere målforskjell å tok turen ned til OBOS-ligaen. Stabæk måtte ut i to kamper mot Aalesund som de klarte å slå 2-1 sammenlagt mot. Stabæk endte opp med bare seks seire i sesongen 2018, og vant kun en kamp på bortebane.

Treningskamper:

19.01.2019IFK Göteborg2 – 0Stabæk
25.01.2019HamKam1 – 3Stabæk
16.02.2019Strømmen1 – 2Stabæk
23.02.2019Stabæk2 – 1Tromsø
27.02.2019Strømsgodset1 – 0Stabæk
08.03.2019Odd0 – 0Stabæk
16.03.2019Ullensaker/Kisa2 – 2Stabæk
24.03.2019Mjøndalen0 – 1Stabæk

Overganger:

INN:

Sindre Mauritz-Hansen (tilbake fra Strømmen etter lån)

Jonas Brauti (Ullern)

Alexander Torvund (Ullern)

Younes Amer (Nordstrand)

Daniel Braaten (Brann)

Matthew Rusike (Cape Town City, Sør Afrika)

Madis Vihmann (lån fra Flora Tallinn, Estland ut sesongen)

UT:

Håkon Skogseid (lagt opp)

Moussa Njie (Partizan Beograd, Serbia)

Daniel Granli (AIK, Sverige)

Jesper Normann Daland (Start)

Basit Agouda (KFUM Oslo)

Aboubakar Keita (lån med FC København avsluttet)

John Hou Sæter (Beijing Guoan, Kina)

Filip Valencic (lån til Inter Turku, Finland ut sesongen)

Keeperplassen til Stabæk denne sesongen går til Sandberg som ble hentet fra Vålerenga etter halve sesongen i fjor. Kjellevold blir andrekeeper denne sesongen for Stabæk.

Forsvaret til Stabæk begynner og bli mer og mer rutinert. Hernandez og Moe på backene har vært bidragsytere for at Stabæk har klart å holdt seg oppe og er to backer som kan fort komme til en bedre Eliteserieklubb og ut i Europa etterhvert. Demidov og Hanche-Olsen i midtforsvaret er imponerende. Demidov med sin rutine og Hanche-Olsen med sin lederegenskaper i så ung alder.

Midtbanen denne sesongen består nok av spillere som Brynhildsen, Vetlesen, Kassi og Braaten. Luc Kassi og Daniel Braaten blir to spillere som kommer til å bidra med å fjerne presset på de ungguttene som Stabæk har i troppen sin. Daniel Braaten er samtidig på slutten av sin karriere og kan gjøre sakene sine godt i Stabæk.

På angrepsplassen hadde man to klassespisser som virkelig kan å score mål i Boli og Omoijuanfo. Boli ble toppscorer i 2018 sesongen, mens Omoijuanfo scoret 17 seriemål i 2017 og ble nummer to på toppscorerlisten bak Nicklas Bendtner. Men nå som Ohi har dratt til Molde ser det litt tyngre ut på topp, kanskje den unge sør-afrikanske spissen Rusike får sitt gjennombrudd.

Stabæk sin startellever: 4-4-2

Keeper: SANDBERG

Forsvar: HERNANDEZ, DEMIDOV, HANCHE-OLSEN, MOE

Midtbane: BRYNHILDSEN, KASSI, VETLESEN, BRAATEN

Angrep: RUSIKE, BOLI

Vi tror at Stabæk vil få nok en tung sesong i Eliteserien. De har ikke akkurat skaffet seg så mange spillere av godt Eliteserienivå, samtidig har de mistet noen spillere. Vi tror derfor at Stabæk ender tilslutt som nummer 14 i Eliteserien 2019.

Share