Tabelltips Eliteserien 2019 – 11.plass: Strømsgodset

Det ble en meget tung sesong i Drammen i fjor. Tor Ole Skullerud sitt prosjekt skulle ikke lykkes helt, det ble mye klaging på omstendelig fotball fra ett Godset-lag som kreves at alltid skal angripe. Inn kom klubbikon Bjørn Petter Ingebretsen og fikk så vidt reddet klubben fra nedrykk på Eliteseriens siste dag i 2018. Det ble også ett solid tap for RBK i cupfinalen. Før den sesongen var de tippet av mange i medaljestriden, i år er det helt andre forventninger på laget, mange mener faktisk at Godset vil måtte slite for å unngå nedrykk igjen.

Treningskamper:

01.02.2019Strømsgodset2 – 0Grorud
08.02.2019Strømsgodset3 – 1HamKam
15.02.2019Strømsgodset0 – 5Bodø/Glimt
22.02.2019Ranheim TF0 – 0Strømsgodset
27.02.2019Strømsgodset1 – 0Stabæk
08.03.2019Sarpsborg 084 – 2Strømsgodset
15.03.2019Vålerenga1 – 1Strømsgodset
23.03.2019Strømsgodset1 – 1Start

Overganger:

INN:

Viljar Myhra (Odd)

Look Sa Nicholas Kengkhetkid Mickelson (HamKam)

Halldor Stenevik (Brann)

Mathias Berg Gjerstrøm (tilbake fra Notodden etter lån)

Matias Tjellaug Finnestrand (tilbake fra Konnerud etter lån)

Stian Ringstad (tilbake fra Sandefjord etter lån)

Martin Spelmann (Aarhus, Danmark)

Yacouba Sylla (Mechelen, Belgia)

UT:

Espen Bugge Pettersen (lagt opp)

Kim André Madsen (Asker)

Francisco Junior (Vendsyssel, Danmark)

Adrian Rogulj (Bærum)

Magnus Lankhof Dahlby (lån til Grorud frem til sommeren)

Loti Celina (kontrakt utgått)

Eirik Ulland Andersen (Molde)

Tokmac Nguen (Ferencvaros, Ungarn)

Pål Vestly Heigre (Sandnes Ulf)

Arnar Gudjonsson (lån til Fram Larvik frem til sommeren)

Simen Hammershaug (lån til Asker ut sesongen)


På keeperplass har de skaffet seg en solid keeper i Viljar Myhra etter at rutinerte Espen Bugge Pettersen dro i fjor. Det bør være en stor oppgradering på en Bugge som gjorde mye rare ting i fjorårssesongen. Foreløpig har de ikke en bestemt andrekeeper, Pål Vestly Heigre har dratt til Sandnes Ulf.

På høyreback finner vi Lars-Christopher Vilsvik, er blitt legende i klubben nå med 227 kamper for Godset. Begynner å dra på årene og hadde en tung sesong i fjor. Det er gode muligheter for at Nicko Mickelson får spille mye på høyrebacken, 19-år med 54 kamper for Ham-Kam, spiller for aldersbestemte landslag for Norge. Imponerte i oppkjøringen foran sesongen. Midtstoppermessig er Jakob Glesnes lederen i laget, signerte ny kontrakt selv om Brann ryktes å være ute etter han. Hvem som skal være makkeren hans ble ett problem i fjor hvor de slet veldig defensiv med 48 innslupne på 30 kamper. Kim Andre Madsen har dratt til Asker, hvor kanskje Lars Sætra skal ta en midtstopperplass. Enormt luftsterk men kommer til å bli kraftig avslørt på kontringer når Godset kjører på offensivt som de alltid gjør. Marius Høibråten har også vist svakhetstegn i forsvarsspillet. Mounir Hamoud har også spilt noe der men har ikke vist seg god nok på den posisjonen, kan også spille på begge backene. Jonathan Parr har mye internasjonal rutine og har en meget fin venstrefot, forventer enda flere offensive bidrag i år.

På midtbanen i år er det blitt en del forandringer hvor de har mistet 3 av de kanskje beste offensive spillerne i fjor i Ulland Andersen, Nguen og og Jradi. Spørsmålet er om Ingebretsen vil spille en 4-4-2 formasjon nå med 2 så gode spisser eller bygge mer rundt midtbanen. På venstrekant har vi Amahl Pellegrino, kan også spille spiss med er best når han skjærer innover fra kanten. Stian Ringstad kan også spille der om det trengs, han kan også spille på venstreback eller sentralt på midten som det snakkes om at Ingebretsen vil bruke ham. Sentralt på midten er Henning Hauger det defensive ankeret, men kanskje Yacoub Sylla tar over den plassen nå. Sterk av Godset å kunne hente inn en slik spiller med internasjonal fysikk og erfaring fra fransk toppfotball. Martin Spelmann kommer fra dansk fotball, 31-åring som skal gi litt mer energi og direkte spillestil til den sentrale midtbanen, kan også spille kant. Herman Stengel blir det spennende og se om han satses på for fullt denne sesongen, har fine playmakeregenskaper på midtbanen men har kanskje ikke nok løpskapasitet, mye konkurranse er det på midtbanen nå, fikk 18 kamper i fjor. Unggutten Johan Hove har også vist seg frem i oppkjøringen med en meget fin venstrefot på døballer blant annet. Kristoffer Tokstad finner vi på høyrekanten, mangler litt teknikk og spilleforståelse men jobber alltid steinhardt og har et meget bra langskudd.

På topp har Godset to klassespillere i Mos og Marcus Pedersen. Mos bør starte på topp i seriepremieren mens Pedersen sliter med en skade og er usikker, men planen blir nok å spille en del med begge to på topp, begge har potensialet til å score tosifret antall mål. I bakgrunn har de Sebastian Pedersen, bror til Marcus.

Beste/forventet lagoppstilling:

Keeper: MYHRA

Forsvar: VILSVIK, GLESNES, SÆTRA, PARR

Midtbane: TOKSTAD, SYLLA, HAUGER, PELLEGRINO

Angrep: PEDERSEN, MOS

Tidlig i 2019 var det mange spørsmålstegn til Godset etter den svake fjorårssesongen og tapet av Ulland-Andersen, Jradi og Nguen. Nå har de hentet inn noen fine erstattere i Sylla, Spellmann og Ringstad som gjør at det ikke ser helt så krise ut som man kunne tenkt seg. Det blir en stor jobb til å få strukturert opp ett lag som så meget svake ut bakover på banen i fjor, mens vi vet hvilken offensivt potensiale Godset har fremover i banen. Vi tror Godset får en sesong hvor de klarer seg greit unna nedrykk denne sesongen og ender på 11. plass.

Share