Oppsummering runde 1 – Eliteserien 2018

En rekordtidlig start i Eliteserien førte ventet nok til problemer. Seriestarten mellom Ranheim og Brann ble utsatt grunnet baneforholdene, mens kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm ble utsatt i ca. 40 minutter på grunn av enorme mengder snø. 7 av 8 kamper ble likevel spilt, og det ble nok av talking points etter årets første serierunde.

 

RUNDENS BESTE KAMP: STRØMSGODSET – STABÆK

Strømsgodset var blitt snakket opp i skyene for sin offensiv før sesongen, og når man da skulle møte ett offensivt orientert Stabæk hjemme på Marienlyst måtte det bli en fartsfylt kamp. Etter bare 12 sekunder scoret Godset når Hanche-Olsen i Stabæk bommet på en heading og sendte Marcus Pedersen på åpent mål, han satt ballen sikkert i nettet bak Sayoba. Stabæk svarte etter bare 2 minutter etter en fin kontring hvor Boli dunket ballen i hjørnet med vrista. Stabæk var livsfarlige gjennom hele matchen med sine kontringer, og rett før pause løp Ohi gjennom Godset sitt forsvar og dunket den oppe i nettaket med venstre. Godset gjorde en bedre andre omgang og kjempet seg tilbake med nok en Pedersen-scoring etter 51 min. Etter det bølget kampen ekstremt mye frem og tilbake, men endte med 2-2.

 

RUNDENS OVERRASKELSE: SARPSBORG

Sarpsborg imponerte mange i fjor med sin solide sesong og bronsjemedalje, men å slå Rosenborg var noe de enda ikke hadde oppnådd. På ett snøfylt Sarpsborg Stadion kriget Geir Bakke sitt lag de regjerende seriemesterne i senk og vant 1-0 etter en scoring fra Zachariassen midt i andre omgang. Scoringen kom etter en retur fra Hansen som ble stupheadet i mål. Rosenborg slet med å skape store sjanser på ett Sarpsborg-lag som tok sin første seier mot Rosenborg i sin Eliteserie-historie.

 

RUNDENS BESTE SPILLER: KEVIN KABRAN

Start var tilbake i Eliteserien med et skikkelig bang, hvor de sjokkerte Tromsø med å lede 2-0 etter 7 min. Nysigneringen Kevin Kabran herjet på sin venstreside med dribleraid og finter som Tromsø-forsvarte ikke hang med på. Etter 7 min dro han seg fri ved 16-meterstreken og sendte ett lavt utagbart skudd i hjørnet med venstrefoten, mens han serverte Elliot Kack en scoring med en perfekt vektet pasning etter 62 min.

 

RUNDENS UHELDIGE: BENJAMIN STOKKE

Benjamin Stokke så for seg muligheten til å åpne scoringskontoen for året mot Vålerenga da Kristiansund fikk straffe, men det endte med at straffen ble annulert etter at han brukte to touch for å score. I samme situasjon vridde han foten og ser ut til å være skadet i noen kamper fremover. Det ble en tung kveld for spissen som måtte se sitt KBK tape 1-0 mot Vålerenga mandag kveld.

 

 

Share