Historien om David Beckham

David Beckham ble født i Leytonstone i London den 2. Mai 1975. Beckham fikk en innholdsrik fotballkarriere både på klubblag og på England sitt landslag. Han slo gjennom i ung alder allerede som 17-åring for Manchester United. Beckham er mest kjent for sin fantastiske dødballfot, spesielt for sine flotte frisparkscoringer. Han hadde en innholdsrik karriere i klubber som Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan og avsluttet karrieren i Frankrike med PSG.

Beckham begynte karrieren sin i Ridgeway Rovers i 1985, før turen gikk til Tottenham Hotspur og Brimsdown Rovers.

Overgang til Manchester United

I 1991 gikk turen til Manchester United. I Manchester United sitt akademi så var han en del av et lag bestående av mange gode spillere som fikk store navn etter noen fantastiske karrierer. Blant de han spilte med på akademiet som ble gode spillere var navn som Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville, Nicky Butt og Paul Scholes, de ble også årskullet som ble kalt Class of 92.

Bilde: Wikimedia Commons

David Beckham fikk sitt gjennombrudd på profesjonelt nivå i 1992 for Manchester United i Ligacupen mot Brighton der han kom inn for Andrei Kanchelskis. Beckham skrev ikke under på en profesjonell kontrakt for United før januar 1993. Men seriedebuten lot vente på seg i Manchester. Turen gikk derfor til Preston på lån ut 1994/95 sesongen, der han spilte fem seriekamper for Preston og scoret to seriemål.

Premier League-debut

Når han kom tilbake til Manchester United fikk han sin Premier League-debut. Den 2. April 1995 fikk David Beckham sin første seriekamp i Premier League mot Leeds United. David Beckham fikk fire seriekamper den sesongen for Manchester United og flere skulle det bli i den røde drakten.

I 1995/96 sesongen åpnet Manchester United med å tape 3-1 mot Aston Villa, der David Beckham scoret sitt første seriemål i Premier League, men sitt andre totalt i Manchester United-drakt. Første scoringen på profesjonelt nivå kommer i Champions League kampen mot Galatasaray i 1994. Beckham spiller seg raskt inn på laget, og får sin faste plass ute på høyresiden på midtbanen. Beckham vant sitt første seriegull i Manchester United i 1995/96 sesongen.

Beckham får en flott karriere i Manchester United der han er med å vinne 6 Premier League titler, 2 FA Cup-titler, 2 FA Community Shield, FA Youth Cup, UEFA Champions League og Intercontinental Cup.

Etter hvert blir forholdet mellom Sir Alex Ferguson og David Beckham dårligere og dårligere. Det ender med at Beckham forlater Manchester United. Situasjonen som skal ha oppstått er at Sir Alex Ferguson hadde sparket en fotballsko i ansiktet til Beckham. I Premier League sammenheng blir det 265 seriekamper og 62 seriemål på David Beckham. Totalt får David Beckham 394 kamper og scorer 85 mål i United-drakten før turen til Real Madrid.

David Beckham til Real Madrid

I Real Madrid er han i fire sesonger der han spilte en lang rekke kamper, men ikke puttet like mange mål. Beckham var en av mange stjerner på det laget, men troféene utelot seg. Spillere som David Beckham spilte med i Real Madrid var navn som Iker Casillas, Roberto Carlos, Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo og mange flere. Det største Beckham var med på i Real Madrid var å vinne La Liga i 2006/07 sesongen.

Beckham ville prøve seg på en annen vri i karrieren. Han tar turen til Amerika for å spille for LA Galaxy. Der fikk han 5 seriekamper i 2007 sesongen, mens i 2008 sesongen ble det 25 seriekamper og 5 seriemål.

Beckham var på utlån fra LA Galaxy både i starten av 2009 og 2010 sesongen til AC Milan for å spille jevnlig med kamper. i AC Milan fikk han spilt 29 seriekamper i Serie A og scoret to mål på de to utlånssesongene. For LA Galaxy spilte han ut 2012 sesongen. Han fikk tilslutt 98 seriekamper og scoret 18 seriemål.

Overgang til PSG og ender karrieren

I 2013 gikk turen til PSG der han spilte siste halvdel av sesongen, og bestemte seg for å legge opp til sommeren. I PSG var han med på å vinne den franske ligaen. David Beckham avsluttet karrieren sin med å spille sammen med Zlatan Ibrahimovic. I sin siste kamp for PSG og fotballen ble han byttet ut etter 80 minutter, der en rørt Beckham går av banen for å sette punktum for sin fotballkarriere.

I den internasjonale karrieren til David Beckham var det mange innholdsrike øyeblikk. Beckham spilte 115 landskamper og scoret 17 landslagsmål for England. Han fikk landslagsdebuten i en alder av 21 år da han spilte en VM Kvalifiseringskamp mot Moldova den 1. September 1996.

I 1998-VM startet ikke Beckham de to første kampene i gruppespillet, men den tredje mot Columbia kom landslagsdebuten i VM. Han gjorde det beste ut av det ved å score på et flott frispark fra 30 meter, som sørget for at Beckham scoret sitt første landslagsmål. Beckham var en del av det engelske landslaget fram til 2009, da han ga seg.

David Beckham fikk oppleve 3 VM og 2 EM, men det beste resultatet ble kun to kvartfinaler i VM og en kvartfinale i EM. Beckham fikk 59 landskamper som kaptein for det engelske landslaget og har tredje mest landskamper for England gjennom tidene.

Share