Forhåndsstoff Europaligaen – kampdag 3

Det er klart for kampdag 3 av Europaligaen. Her kommer forhåndsstoff på noen utvalgte kamper denne torsdagen.

 

AC MILAN – BETIS

AC Milan slet lenge mot Olympiakos i forrige EL-kamp men en sluttspurt gjorde at de snudde 0-1 til 3-1. Kommer fra ett meget tung tap i serien mot Inter Milan med 1-0 og baklengs på overtid, må reise seg igjen her. Betis tok seg enkelt av Dudelange med 3-0 i EL, men kommer nå fra ett 0-1 hjemmetap mot Valladolid i serien. Målformen er ikke imponerende for de grønnvhite med bare 2 mål på 4 kamper i serien, de får en del kritikk for sin ballbesittende stil som ofte har meget lite fremdrift i seg. Spennende kamp dette for å se styrkeforholdet mellom lag fra Italia og Spania.

Resultattips: 1-1

 

SPORTING – ARSENAL

Arsenal tok seg greit av Qarabag i forrige EL-runde med ett rutinert mannskap (3-0), og kommer inn til denne kampen i storform resultatmessig. Har kanskje sluppet billig unna bakover, men fremover er de fryktinngytende med en Özil nå i storform og en Aubameyang som kommer inn fra benken og herjer. Sporting gikk nesten på ett sjokktap mot Vorskla i EL, men snudde til 2-1 seier helt på slutten. Sliter i den portugisiske serien, ligger på 5. plass.

Resultattips: 1-3

 

LEIPZIG – CELTIC

Leipzig kjørte over Rosenborg på Lerkendal med 3-1 i EL og viser at de mener alvor i denne gruppen. Kommer fra en dårlig 0-0 kamp mot Augsburg i serien, knuste Nurnberg 6-0 før det. Celtic ble slått fortjent med 3-1 borte mot Salzburg, de kan få slite med å gå videre i denne gruppa. Er mye bedre hjemme enn borte. Sliter faktisk litt i serien også, startet dårlig og ligger 3 poeng bak Hearts som nå leder serien.

Resultattips: 2-0

 

RB SALZBURG – ROSENBORG

RB Salzburg var meget gode mot Celtic i runde 2 av EL og vant fortjent 3-1. Kommer fra en uavgjort i den hjemlige serien men har meget god kontroll med 10 seire og 1 uavgjort. Rosenborg kommer fra en meget tung periode, greide bare 0-0 mot Lillestrøm i serien. Nå venter en meget viktig kamp borte mot Brann i helga som kan avgjøre mye av ligagullet, spørsmålet er da om de vil prioritere bort denne kampen med tanke på alle skadene og slitasjen de har fått på stallen den siste tiden.

Resultattips: 3-0

 

CHELSEA – BATE

Chelsea har startet med 2 seire i EL, men begge seirene har vært bare med 1-0, mye på grunn av brente sjanser. Kommer fra en heseblesende 2-2 kamp mot Man. United hvor de utlignet helt på slutten. Kommer nok til å rullere laget kraftig i denne kampen. BATE tapte hele 4-1 mot PAOK sist kamp, og vil få slite igjen når de skal til Stamford Bridge. Kommer nok til å parkere bussen og gjøre det vanskelig for Chelsea, men kvaliteten til Chelsea gjør at de vinner denne.

Resultattips: 2-0

 

EINTRACHT FRANKFURT – APOLLON

Frankfurt er i meget bra form for tiden, kommer fra 7-1 overkjøringen av Dusseldorf i serien med en brennheit Jovic som scoret 5 mål. Gjør det også bra i EL, slo Lazio hele 4-1 i forrige kamp. Apollon tok ett meget sterkt poeng mot Marseille sist EL-kamp med 2-2 på hjemmebane, utlignet etter 90 min. Kommer fra 5-0 seier mot Ermis i seriespillet. Med den formen Frankfurt er i bør de vinne denne.

Resultattips: 4-1

 

SEVILLA– AKHISAR

Sevilla har imponert enormt i La Liga denne sesongen, men kom seg ned på jorda igjen sist mot Barcelona hvor de tapte 4-2 på Camp Nou. Trenger å vinne denne kampen ettersom det ble tap mot Krasnodar sist på bortebane med 2-1 hvor det glapp helt på slutten. Akhisar tapte 2-1 borte mot Standard Liege sist, står med 0 poeng i gruppa. Er debutant i Europa-spillet og vil slite i denne kampen her hvor Sevilla er ett meget sterkt hjemmelag.

Resultattips: 3-0

 

MARSEILLE – LAZIO

Marseille kommer fra en sterk 1-0 seier borte mot Nice, var kanskje noe heldig da Nice styrte store deler av kampen. Marseille ligger på 4. plass i serien. Greide bare 2-2 mot Apollon sist i EL, slapp inn helt på overtid. Lazio ble knust 4-1 av Frankfurt sist kamp i EL, trenger å slå tilbake her og vise at de kan konkurrere i Europa. Slo Parma med 2-0 i serien etter 2 sene scoringer.

Resultattips: 1-1

 

VILLAREAL – RAPID VIENNA

Villareal kommer fra en meget tung start i La Liga, etter 9 kamper ligger de på 16. plass. Opptur sist dog med 1-1 mot Atletico Madrid. Spilte 3-3 mot Spartak Moskva sist kamp i EL i en forrykende kamp. Det var uvant for Villareal som bare har scoret 7 mål på 9 kamper i La Liga. Rapid Vienna har 3 poeng i gruppa, tapte 3-1 mot Rangers sist. Ligger helt nede på 9. plass i den østerrikske serien.

Resultattips: 1-0

 

BESIKTAS– GENK

Besiktas fikk erfare at denne gruppen ikke vil bli lett å avansere fra, tapte 2-0 mot Besiktas i sist kamp i EL. Kommer fra ett 2-0 tap mot Goztepe i serien. Genk kommer fra en 2-1 seier mot Eupen i serien. Leder serien med 9-2-0, gått ubeseiret så langt. Tapte 3-1 mot Sarpsborg i EL. Det er alltid vanskelig å komme til heksegryta i Tyrkia, men Besiktas er ikke uslåelige som de har vist i det siste.

Resultattips: 1-0

 

SARPSBORG 08 – MALMØ

Etter 7 strake tap fikk Sarpsborg endelig ett poeng i Eliteserien igjen med 2-2 mot Molde, de var dog veldig heldige med ett Molde-lag som brente enorme sjanser og traff stolpene mange ganger. Slo Genk på hjemmebane med 3-1 sist kamp i EL, hvor de viser at de er ekstremt vanskelige å slå på hjemmebane. Malmø slo Hammarby 2-1 i serien og kjemper om 3. plassen. Kommer fra en sterk seier mot Besiktas på hjemmebane med 2-0. Meget åpen gruppe hvor alle lag kan gå videre.

Resultattips: 2-2

Share