Forhåndsstoff Europaligaen – kampdag 2

Det er klart for kampdag 2 av Europaligaen. Her kommer forhåndsstoff på noen utvalgte kamper denne torsdagen.

 

AC MILAN – OLYMPIAKOS

Det ble vanskeligere enn man skulle tro for AC Milan mot lille Dudelange sist kamp, men de dro seieren i land med 1-0. Den tidligere italienske storheten har hakket en del i Serie A-innledningen, står med 2-3-1 så langt. Etterlengtet seier sist med 4-1 over Sassuolo. Olympiakos gikk på sitt første tap i serien i toppoppgjøret mot PAOK med 0-1 hjemme. Bør forvente oss en noe rullert lagoppstilling fra AC Milan her, spillere som Cutrone, Bakayoko og Borini. Olympiakos har mye erfaring fra Europa både i CL og EL, men AC Milan er naturlig nok favoritter her på San Siro.

Resultattips: 2-0

 

QARABAG – ARSENAL

En lang reise venter for Arsenal i denne kampen hvor de må dra helt til Azerbaijan. Det forventes stor rullering på laget fra Unai Emery hvor spillere som ikke har fått all verdens spilletid får sjansen, spillere som blant annet Mkhitaryan, Iwobi og Welbeck. 5 seire på rad i PL, var dog noe heldig mot Watford som brente enorme sjanser på Emirates. Qarabag leder den hjemlige serien med 5-1-0 på 6 kamper. Har en del Europa-erfaring de siste årene, spilte i Europa League gruppespillet i 2016-2017 og deltok i gruppespillet i CL i fjor, greide blant annet to uavgjorte mot Atletico Madrid. Arsenal skal vinne her men kan få det tøft hvis de ikke tar kampen nok på alvor.

Resultattips: 1-2

 

ROSENBORG – RB LEIPZIG

Rosenborg skal igjen få prøve seg i Europa League, denne gangen på Lerkendal. Det gikk ikke bra i første kamp borte mot Celtic, selv om de holdt skottene unna lenge, 1 poeng glapp helt på slutten. Kommer inn i denne kampen i ett tøft kampprogram og mange skader. Så meget svake ut i 1-0 tapet mot Molde i Eliteserien. Heldigvis ser spillere som Helland og Adegbenro ut til å være tilbake på banen snart. RB Leipzig spilte det gjennomsnakkede oppgjøret mot sin ‘farmer-klubb’ RB Salzburg, hvor de overraskende gikk på ett 2-3 tap. Halter litt i serien med 3-2-1 så langt, kommer dog fra en meget sterk 2-1 seier borte mot Hoffenheim. Det kan bli tøft for Rosenborg å få med seg noe herifra, men hjemme på Lerkendal har de klart seg ganske bra mot liknende motstand i fjorårets EL.

Resultattips: 1-2

 

RB SALZBURG – CELTIC

RB Salzburg sjokkerte RB Leipzig i den første runden og vant 3-2 etter en sein scoring av Fredrik Gulbrandsen. I den hjemlige serien fortsetter de å dominere med 9 seire av 9 mulige. Celtic fikk tilslutt seieren mot Rosenborg etter å har presset på store deler av kampen. Under Brendan Rodgers har de bygd opp en offensiv og ballbesittende stil, hvor det forventes scoringer i denne kampen mot ett Salzburg-lag som også er bygget opp på offensiv fotball. Celtic sliter dog uvanlig mye i seriespillet, står med 4-1-2 og ligger på 5. plass.

 

Resultattips: 2-2

 

CHELSEA – MOL VIDI

Chelsea har fått en god start på Europa League, PAOK ble slått 1-0 på bortebane etter scoring av Willian. Forventer rullering her fra Chelsea som møter Southampton på søndag, selv om trener Sarri liker å spille med det samme laget så ofte som mulig for å sette relasjonene i laget. Kommer fra en fantastisk kamp mot Liverpool i serien som endte 1-1 og som viser at Sarri virkelig har fått inn sin offensive filosofi hos laget. MOL Vidi, tidligere Videoton, kommer fra den ungarske ligaen. Ligger på 3. plass i serien med 4-3-1 så langt. Tapte 0-2 mot BATE i den første gruppespillskampen, og seiler opp som en ganske soleklar jumbo i denne gruppen.

Resultattips: 3-0

 

EINTRACHT FRANKFURT – LAZIO

Lazio kommer fra ett blytungt tap i serien med 3-1 nederlag mot Roma. De har ett bra lag med mange spennende offensive spillere, men får kritikk får at de ikke håndterer de store kampene, har tapt mot Juventus, Napoli og Roma så langt i seriespillet. Apollon ble slått i første runde, men ikke overbevisende, de slet seg til en 2-1 seier. Eintracht Frankfurt tok en meget sterk borteseier mot Marseille med 2-1, selv om da Marseille spilte for tomme tribuner p.g.a bråk fra supportere. Ligger greit plassert i Bundesliga på 11. plass med 2-1-3, storseier sist kamp med 4-1 mot Hannover.

Resultattips: 1-1

 

KRASNODAR – SEVILLA

Sevilla er i fantastisk form for tiden med 3 strake seire i La Liga, da blant annet med en 3-0 seier over selveste Real Madrid. Ligger helt oppe på 3. plass med 4-1-2 og 16 mål på 7 kamper. Startet også meget bra i EL med en 5-1 seier over Standard Liege. Krasnodar må virkelig se opp for Andre Silva her som er i enorm form om dagen, er toppscorer i La Liga med 7 mål. Krasnodar ligger på 2. plass i den russiske ligaen med 6-2-1. Svenske Viktor Claesson ble to-målsscorer i 3-0 seieren over Dinamo Moskva sist kamp. De startet med en 1-0 seier borte mot Akhisar i første runde, også da scoret Claesson for det russiske laget.

Resultattips: 1-2

 

MALMØ – BESIKTAS

Malmø skuffet i helgens kamp i Allsvenskan med å bare spille 0-0 hjemme mot GIF Sundsvall, nå ser det nesten umulig ut å vinne den hjemlige serien. Uwe Rösler har virkelig løftet dette laget etter sin inntreden hvor de hadde 9 strake seire i ligaen før denne kampen. Første gruppespillskamp i Europaleague gikk ikke bra med ett fortjent 2-0 tap mot Genk. Besiktas tok seg greit av Sarpsborg i første kamp, i serien ligger de på 3. plass etter 7 kamper med 4-2-1. Besiktas er ett morsomt lag med spillere som Quaresma, Lens og Babel, men kan få trøbbel hvis de møter ett Malmø-lag med sin enorme arbeidskapasitet og motivasjon for å spille kamper i Europa, noe de fikk vist i sin tid i CL.

Resultattips: 0-1

 

SARPSBORG 08 – GENK

Sarpsborg fikk det tøft i sin første gruppespillskamp, det ble 3-1 tap mot Besiktas. De drar også med seg en elendig form fra Eliteserien med 6 strake tap, det er tydelig at de har slitt med det tøffe kampprogrammet i det siste. Innad har de holdt ett krisemøte for å komme seg tilbake på beina igjen. Sist kamp i Eliteserien mot Strømsgodset hvor de tapte 1-0 var det ett nesten ugjenkjennelig Sarpsborg-lag som slet med det meste de prøvde på. Genk er ubeseiret i den belgiske ligaen med 7-2-0, ligger på 2. plass. Tok seg greit av Malmø i første gruppespillskamp med 2-0. Kan bli ett gledelig gjensyn med norsk fotball dette for Sander Berge som spiller sentralt på midtbanen for Genk.

Resultattips: 1-3

Share