Eliteserietipset 27. Serierunde 2018

Strømsgodset – Vålerenga Lørdag 27.10.2018 Klokka 18.00

Strømsgodset sliter langt nede på tabellen og ligger som nummer 14. De har rotet seg ned i bunnstriden og spilte en dårlig kamp sist mot Sandefjord der de tapte 2-1. Strømsgodset står med 4-3-6 på hjemmebane denne sesongen og er Eliteseriens nest dårligste hjemmelag. Strømsgodset bruker for det meste å være et av de beste hjemmelagene i Eliteserien. Marcus Pedersen er ikke toppscorer lengre i Eliteserien, men står fremdeles med 14 seriemål denne sesongen og er toppscorer for Strømsgodset.

Vålerenga har ikke vunnet de siste to kampene i Eliteserien. De har 0-1-1 på de siste to kampene. De tapte mot Kristiansund hjemme sist kamp, den kampen tapte de 0-2. Vålerenga ligger som nummer åtte på tabellen, men er kun to poeng bak Ranheim som ligger som nummer fem på tabellen. Vålerenga har 4-3-6 på bortebane denne sesongen. Sam Johnson er toppscorer med 11 seriemål for Vålerenga.

Strømsgodset har overtaket på Vålerenga på Marienlyst de siste tre kampene. Det har endt med to seire til Strømsgodset i serien og en seier for Strømsgodset i cupen.

Vi tror at det blir et tett og jevn kamp. Begge må heve seg fra forrige kamp så denne kampen ender uavgjort. Vi tror det ender med 2-2. Denne kampen setter vi HU.

Bodø/Glimt – Stabæk Søndag 28.10.2018 Klokka 18.00

Bodø/Glimt har vært lenge langt over streken men nå nærmer de seg faretruende en plass i OBOS-ligaen neste sesong. Bodø/Glimt klarte 0-0 mot Ranheim sist kamp og ligger dermed med 28 poeng på 26 seriekamper denne sesongen. Bodø/Glimt ligger som nummer tolv og det er ikke mer enn to poeng ned til kvalifiseringsplassen. Bodø/Glimt har tatt mesteparten av poengene sine hjemme denne sesongen, men de er det tredje svakeste laget på hjemmebane denne sesongen. Kristian Fardal Opseth er toppscorer for Bodø/Glimt med 9 seriemål denne sesongen.

Stabæk er også et lag som sliter i Eliteserien denne sesongen. Stabæk ligger nest sist på tabellen med 24 poeng, og har to poeng opp til Strømsgodset på kvalifiseringsplass. Stabæk tok ledelsen sist kamp på hjemmebane mot Brann med klarte å rote det til å tape 1-2. Stabæk er det dårligste bortelaget i årets Eliteserie og de står med 0-4-9 på bortebane denne sesongen. Stabæk har scoret ti mål på bortebane denne sesongen. Franck Boli er toppscorer for Stabæk og Eliteserien med 15 seriemål denne sesongen.

De siste to kampene mellom Bodø/Glimt og Stabæk på Aspmyra har endt med to seire til Glimt. De kampene har endt med 6-1 og 3-1 seier.

Her går vi for en hjemmeseier til B0dø/Glimt. Vi tipper at Bodø/Glimt kommer til å vinne kampen 3-1. Denne kampen setter vi en H.

Kristiansund – Sandefjord Søndag 28.10.2018 Klokka 18.00

Kristiansund har hatt en fantastisk sesong så langt, ligger på 7. plass med 37 poeng, er bare 3 poeng unna å tangere poengsummen i fjor som var på 40. Imponerte veldig mot Vålerenga hvor de fortjent vant 2-0 borte på Intility Arena. De har vært meget gode offensivt hvor de med 39 mål har scoret 4. flest mål i ligaen, likt med lag som Godset, Haugesund og Brann. Toppscorer for KBK er Bendik Bye med 9 mål.

Sandefjord ser ut til å være sjanseløse til å holde seg med 7 poeng opp til kvalikkplassen. Men likevel har de imponert i det siste med 1-5-0 på de siste 6 kampene, men det blir lite poeng av så mange uavgjorte. Slo Strømsgodset med 2-1 på hjemmebane sist kamp hvor de var med på å dra laget fra Drammen enda mer ned i nedrykksstriden. De er det fjerde dårligste bortelaget i ligaen med 1-6-6. Toppscoreren i Sandefjord er Engblom med 6 mål.

Det har vært målrike kamper mellom KBK og Sandefjord, det motsatte oppgjøret i år endte 3-3, og i fjor vant KBK 3-2 her.

Vi tipper at Kristiansund kommer til å vinne kampen 2-0. KBK er i meget bra form hvor vi tror de vinner denne kampen på hjemmebane. Denne kampen setter vi en H.

 

Odd – Tromsø Søndag 28.10.2018 Klokka 18.00

Odd har klatret ganske bra på tabellen etter en meget tung start, befinner seg nå i ingenmannsland på 6. plass. Det er 10 poeng opp til Molde på medaljeplass. Tapte sist kamp mot Haugesund på bortebane med 2-0. Før det hadde de en meget bra ubeseiret rekke med 4-5-0. Odd er solide hjemme, taper sjelden der, har 7-3-3. Toppscorer for Odd er faktisk Espen Ruud med 7 scoringer, delt med Elba Rashani som også har 7.

Tromsø ligger nå på 10. plass og ser også ut til å være i ingenmannsland for tiden, bør ikke måtte bekymre seg for nedrykk med 7 poeng ned til kvalikk. Tapte 1-2 hjemme mot Start sist hvor de slet med å bryte ned ett bra Start-forsvar. Svake på bortebane med 3-1-9. Toppscorer for Gutan er Espejord med 6 mål.

I det motsatte oppgjøret i år tok Tromsø det lengste strået med seier 2-1 på hjemmebane etter scoringer av Espejord og Wangberg.

Vi tipper at denne kampen ender 1-1 mellom to jevne lag. I denne kampen setter vi en U.

 

Ranheim – Lillestrøm Søndag 28.10.2018 Klokka 18.00

Ranheim har dabbet noe av den siste tiden hvor de ikke har veldig mye å spille for. Ligger på 5. plass på tabellen med 11-6-9. Spilte 0-0 på hjemmebane mot Bodø/Glimt sist kamp. Taper nesten aldri på hjemmebane med 7-4-2 der. Toppscorer for Ranheim er midtbanespiller Mads Reginiussen med 9 mål.

Lillestrøm jobber for å holde seg unna nedrykk de siste kampene av sesongen, kommer fra ett meget solid 0-0 resultat hjemme mot RBK. Ligger på 13. plass med 27 poeng, 1 poeng over Strømsgodset på kvalikkplassen. Er i god form for tiden med 2-2-0 på de siste 4 kampene. Toppscorer for LSK er Thomas Lehne Olsen med 10 scoringer.

I det motsatte oppgjøret vant Ranheim 1-0 etter scoring fra Mads Reginiussen.

Vi tipper at denne kampen ender 0-1 til Lillestrøm som er mer motiverte i deres jakt på å unngå nedrykk. I denne kampen setter vi en B.

Sarpsborg – Haugesund Søndag 28.10.2018 Klokka 18.00

Sarpsborg kommer fra en meget bra kamp i Europa hvor de klarte 1-1 mot Malmø på hjemmebane helt på slutten. I serien spilte de 2-2 mot borte mot Molde, men var meget heldige i den kampen hvor Molde brente enorme sjanser. Sarpsborg ligger på 9. plass med 33 poeng, før uavgjorten sist mot Molde hadde de 7 tap på rad. Toppscorer hos Sarpsborg er Patrick Mortensen med 10 scoringer.

Haugesund kjemper fortsatt om medaljen i Eliteserien etter at de slo Odd med 2-0 på hjemmebane sist kamp. Ligger på 4. plass med lik poengsum som Molde, det er bare målforskjellen som skiller. Er gode på bortebane med 6-3-4, de er det 3 beste bortelaget i ligaen. Toppscorer for Haugesund så langt i sesongen er David Akintola med 8 scoringer.

I det motsatte oppgjøret mellom lagene ble det 1-1 etter scoringer fra Akintola og Schwartz.

Vi tipper at dette er en jevn kamp som ender med 1-1 igjen. I denne kampen setter vi en U.

Brann – Rosenborg Søndag 28.10.2018 Klokka 20.00

Det er klart for gullkamp på Brann stadion hvor Brann nå bare ligger 2 poeng bak RBK på tabellen, med seier leder de ligaen. Slo Stabæk sist kamp på bortebane med 2-1 etter å ha ligget under med 1-0 lenge, men Bamba kom inn fra benket og satte inn seiersmålet. Brann har bare tapt en kamp på hjemmebane denne sesongen med 7-4-1. Tapet var mot Molde med hele 0-4. Toppscorer for Brann er Skålevik med 9 scoringer.

Rosenborg kommer fra en tung periode med 0-2-1 i serien. Det ble bare ett poeng i bortekampen mot LSK, mens det ble tap med 3-0 i Europa League mot Salzburg, en kamp de på forhånd har sagt ikke er like viktig som denne kampen. RBK har bare ett tap på hjemmebane, da var det Brann som vant 2-1. Toppscorer for RBK er Alexander Søderlund med 8 scoringer.

I det motsatte oppgjøret mellom lagene vant Brann 2-1 på Lerkendal.

Vi tipper at dette blir en meget jevnspilt kamp hvor lagene er redd for å tape, vi tipper den ender 1-1 og setter en U.

Start – Molde Mandag 29.10.2018 Klokka 19.00

Molde spilte uavgjort mot Sarpsborg sist og har nok ødelagt sin lille mulighet til å kjempe om gullet, ligger 7 poeng bak Rosenborg. Er dog i meget bra form og ser meget farlige ut offensivt. Spilte 2-2 mot Sarpsborg på hjemmebane etter å ha brent store sjanser gjennom hele kampen. 4-1-o på de siste 5 kampene. Er det beste hjemmelaget i ligaen med 10-1-3, har svake 4-4-4 på bortebane. Toppscorer i Molde er Erling Braut Håland med 12 scoringer.

Start har virkelig løftet seg etter at Rekdal kom inn og fikk mer struktur på laget. 4-1-0 på de siste 5 kampene. Ligger meget bra ann foran de siste kampene, har 29 poeng, 3 poeng foran kvalikkplassen og ligger på 11.plass. Meget sterk borteseier sist med 2-1 mot Tromsø. Meget god form på hjemmebane de siste kampene, bare tapt en gang på de siste 8, har 5-2-1. Toppscorer hos Start er Kevin Kabran med 6 scoringer.

I det motsatte oppgjøret mellom lagene vant Molde 3-1 på hjemmebane.

Vi tipper at Molde blir for sterke for Start selv om de er i god form for tiden og tipper 1-3. Vi setter en B her.

Share