Eliteserietipset 2018: 7. Plass Odd

I sesongen 2017 hadde alle troen på at Odd var det laget som skulle utfordre Rosenborg om seriegullet. Odd skuffet stort gjennom mesteparten av sesongen og hadde ingen god start. Odd endte på en skuffende sjetteplass i Eliteserien. Den plassen berget de med at de slo Rosenborg 1-0 på hjemmebane i siste serierunde. Odd scoret minst mål i serien i fjor med kun 27 seriemål på 30 seriekamper, noe som er under et mål i snitt pr. Kamp. Odd var ikke akkurat så tette bakover når de slapp inn 39 seriemål i løpet av sesongen.

Odd har bestemt seg for å møte varierende motstand foran årets sesong av Eliteserien. De har prøvd seg på kinesisk motstand, også er det veldig fan av å prøve å møte danske lag som spiller på øverste nivå i Danmark. De har også prøvd seg mot lag fra sitt eget nivå i Eliteserien.

Treningskamper:

25.01.2018 Odd 3-1 Shanghai Shenxin Målscorere: Tobias Lauritsen 2, Fredrik Nordkvelle

28.01.2018 Odd 1-1 Horsens Målscorere: Filip Moeller Delaveris

31.01.2018 OB 1-3 Odd Målscorere: Bilal Njie, Sigurd Haugen, Joshua Kitolano

09.02.2018 Haugesund 0-0 Odd Målscorere:

16.02.2018 Odd 4-0 Stabæk Målscorere: Torbjørn Agdestein 4

21.02.2018 Odd 2–0 Jerv Målscorere: Elbasan Rashani, Martin Broberg

04.03.2018 Odd 3–0 Sandefjord Målscorere: Fredrik Nordkvelle, Elbasan Rashani, Victor Demba Bindia (sm)

Keeperplassen foran årets sesong for Odd blir den samme som den har vært de siste sesongene. Sondre Rossbach er soleklart førstevalg på keeperplassen. Sondre Rossbach spilte 23 seriekamper for Odd i fjor. Sondre Rossbach har vært førstekeeper i klubben siden André Hansen forlot klubben. Rossbach har rukket å spilte 93 seriekamper i Eliteserien uansett om han er bare 21 år gammel. Viljar Myhra blir andrekeeper for Odd denne sesongen, og spilte fem seriekamper for Odd i fjor. Tredjekeeperen for Skiensklubben i år blir Ajay Sureshkumar.

Den bakre fireren til Odd i fjor var ikke noe imponerende, spørsmålet er om de klarer å gjøre en bedre jobb i år. Vanligvis så har Odd alltid hatt et forsvar som har vært involvert i mange scoringer. I fjor var de nesten ikke involvert i noen mål fremover, samtidig så slapp de inn mange bakover.

Espen Ruud blir nok et soleklar valg på høyrebacken også denne sesongen, han hadde en skuffende sesong i fjor der han spilte 28 seriekamper og scoret tre seriemål og hadde ingen målgivendepasninger. I 2016 sesongen hadde Espen Ruud helt sinnsyke tall fra sin høyreback med fem seriemål og åtte målgivendepasninger på 29 seriekamper. De to soleklare midtstopperne blir Fredrik Semb Berge og Steffen Hagen. Fredrik Semb Berge spilte bare 18 seriekamper i fjor og scoret et seriemål for Odd, mens Steffen Hagen som er kaptein for Odd spilte 27 seriekamper. Vegard Bergan fikk mye tillit og var tredje midtstopperen i fjor til Odd. Han er en lokalgutt som er født i Porsgrunn og spilte 16 seriekamper i fjor, 14 av de var fra start. Thomas Grøgaard spilte 24 seriekamper i fjor for Odd, og hadde en god periode tidlig i sesongen, men ble skadet, og var ikke på samme nivå etter skaden. Vi får håpe for Odd sin del at Grøgaard startet som han gjorde i fjor da han scoret et seriemål og la to målgivendepasninger.

På midtbanen foran denne sesongen så har Odd mistet litt. Etzaz Hussain som var god for Odd når han spilte der i høstsesongen i fjor, dro tilbake til Molde. Odd har også solgt Oliver Berg til Sverige. Martin Broberg må nok ha en mye sterkere sesong i år enn han hadde i fjor. Han spilte 12 seriekamper fra start i fjor og kom inn i syv, da ble det 19 seriekamper på han. Fredrik Nordkvelle hadde en skuffende sesong der han kun spilte 21 seriekamper og scoret et seriemål. Jone Samuelsen hadde også 21 seriekamper for Odd og endte opp med tre seriemål.

Odd sitt lag offensivt skuffet masse i fjor, og det er gjort endringer som sannsynligvis gjør at Odd produserer mer fremover på banen og scorer mer fremover på banen. Odd fikk i fjor sommer kjøpt Elbasan Rashani fra Rosenborg, med en god oppkjøring for Odd kan fort dette være spilleren som blir den dominerende spilleren som gjorde at alle klubbene ville ha Rashani. Det kan fort tenkes at Stefan Mladenovic får mer spilletid for Odd denne sesongen. Han spilte tre kamper fra start i fjor for Odd, men kom inn i hele 20 seriekamper. Han er en spiller som kan skape uro for forsvaret til motstanderen, men han har ikke akkurat vært en god avslutter foran målet.

Odd spiller som kjent 4-3-3 og da blir det bare en spiss som kan spille helt på topp. Oliver Occean har dratt til Urædd for å spille der, han hadde en skuffende sesong i fjor og måtte vel ta noen steg ned for å komme på samme høyde som de andre igjen. Torbjørn Agdestein hadde rett og slett en bom sesong i fjor. Han fikk ikke spilt så mange kampene, men scoret alt for lite mål i Odd. Det ble bare med syv seriekamper og null seriemål for Odd i fjor. Men Odd har hentet Torgeir Børven fra Brann. Børven hadde en god periode i Odd før Vålerenga kjøpte han og at han gikk til utlandet. Børven har vært i Brann i et og et halvt år, men har ikke imponert noe særlig der. Børven er en spiss Fagermo har klart å ordne, kanskje han får en ny vår i Odd sammen med en spiller som Elbasan Rashani som kan legge innlegg til Børven.

Dag-Eilev Fagermo har vært hovedtrener for Odd helt siden 2008. Fagermo har bygget et godt lag i Skien. Spørsmålet som stilles nå er om han må bygge et helt nytt et, siden de eldre spillerne begynner å bli over 30, mens de yngste er ikke over 20 nesten. Han har ikke den bredeste troppen, så det blir spennende å se hvordan han gjør det denne sesongen. Odd endte opp med bronsemedalje i 2014 noe som var en god plassering for Odd. I 2015 sesongen endte de som nummer fire på tabellen, mens i 2016 sesongen tok de nok en bronsemedalje. Fagermo har gode mye godt med Odd-laget og det blir spennende å se hvor godt han ordner laget denne sesongen.

Odd sin beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Sondre Rossbach

Forsvar: Espen Ruud, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Thomas Grøgaard

Midtbane: Jone Samuelsen, Martin Broberg, Fredrik Nordkvelle

Angrep: Elbasan Rashani, Torgeir Børven (Torbjørn Agdestein), Stefan Mladenovic

Vi tror at spissene må stå fram denne sesongen om Odd skal ha noen sjanse til å hevde seg høyt oppe på tabellen. Torgeir Børven og Torbjørn Agdestein er to spisser med godt potensiale. Både Børven og Agdestein kan score ti seriemål hver, spørsmålet er om hvem som kommer til å få tillit, hvem som benytter seg av sjansene de får. Det hadde også vært kanskje en god variant å prøvd begge to offensivt i samme lagoppstilling.

John Kitolano fikk sitt lille gjennombrudd i fjor der han spilte totalt fire seriekamper for Odd. Vi tror at han kan få sitt skikkelige gjennombrudd denne sesongen, der han kan være en spiller som kan gjøre mye forskjellige på venstrebackplassen. Han spilte fire seriekamper i fjor og hadde sin beste kamp mot Rosenborg i siste serierunde. Kitolano er kun 18 år gammel og har mange gode år foran seg som fotballspiller, det blir interessant å følge med han i årets Eliteseriesesong.

Spillere inn: Tobias Lauritsen, Bilal Njie, Torgeir Børven

Spillere ut: Erik Eikeng, Pape Pate Diouf, Riku Riski, Oliver Occean, Zakaria Messoudi, Oliver Berg, Joakim Våge Nilsen, Sigurd Haugen

Vi tror at Odd kommer til å få en litt tung sesong også i år. Odd har ikke akkurat den bredeste troppen, blir det noen skader må de fort benytte seg av å bruke mange unggutter samtidig. Odd har en god ellever og hvis de klarer å få brukt den i flest mulig kamper kan de være med å kjempe helt oppi der. Vi tror derfor at Odd vil få en middels grei sesong og ender tilslutt som nummer 7 på tabellen i årets sesong av Eliteserien.

Share