Eliteserietipset 2018: 2. Plass Strømsgodset

Forferdelig start på sesongen i fjor for Strømsgodset, flørtet faktisk med nedrykk og posisjonen til Tor Ole Skullerud var i fare. Endret formasjon fra 4-4-2 til 4-3-3 og greide virkelig å snu det på slutten av sesongen. Hadde lenge medalje i løpet av den siste runden, men sprakk fullstendig mot Ålesund som scoret 2 seine mål.

Nå går de inn i sesongen med stor optimisme. De har klart å beholde sine nøkkelspillere, samt hentet inn meget spennende forsterkninger. Forventingene er at de skal ta med seg formen fra høsten i fjor inn i denne og kjempe om medaljer igjen. Tor Ole Skullerud er en rutinert trener som har gull og cupgull med Molde, har også vært assistenttrener for Norge U21. Etter kjøpet av Mos kan det tenkes at han igjen vil prøve 4-4-2 formasjonen som han gjorde i fjor, men 4-3-3 har vært fokuset nå inn mot sesongstart. Med de spillerne Godset har på topp bør man kunne forvente seg nok en sesong med sprudlende offensiv fotball.

Treningskamper:

Strømsgodset 2 – 1 Bodø/Glimt (Nguen, Lindquist)

Krasnodar 2 – 1 Strømsgodset (Ulland-Andersen)

Lokomotiv Moskva 2 – 2 Strømsgodset (Jradi, Mos)

Strømsgodset 6 – 0 Sandefjord (Tokstad x3, Pedersen, Ulland-Andersen, Tokstad x2, Junior)

Strømsgodset 2 – 3 Sarpsborg (Nguen, Ulland-Andersen)

Strømsgodset 5 – 0 Mjøndalen (Pedersen x2, Pellegrino, Nguen)

Overganger:

INN:

Herman Stengel (Vålerenga)
Christopher Lindquist (tilbake fra lån i Florø)
Amahl Pellegrino (Mjøndalen)
Sebastian Pedersen (Stabæk)
Mustafa Abdellaoue (Aalesund)
Morten Sætra (tilbake etter lån i Nybergsund-Trysil)
Lars Sætra (Saoding Yingli Titong, Kina)

UT:

Abdul-Basit Agouda (Stabæk)
Sebastian Pedersen (lån til Strømmen fram til sommeren)
Andreas Hoven (lån til Notodden fram til sommeren)
Henrik Bredeli (Fram Larvik)
Pontus Engblom (Sandefjord)
Knut Ahlander (lån til Asker fram til sommeren)

Spillerstall:

Espen Bugge Pettersen er soleklar i målet, begynner å dra på årene (37). Gode refleksredninger og med ballen i beina, men har sine svakheter i lufta. Reservekeeper er polske Radoslaw Januiewicz, fikk 5 kamper i fjor. Har også 22-årige Pål Heigre i bakhånd.

På høyrebacken er Vilsvik selvskreven, arbeidsom back som alltid kommer på overlapp og skaper farligheter offensivt, 28 kamper i fjor. Mounir Hamoud er en fin backup som har vært i klubben siden 2012, kan også spille på venstre. Jakob Glesnes har tatt over kapteinsbindet og blitt en leder i forsvaret, har mye ansvar defensivt med Godset sin offensive stil. Sammen med Marius Høibråten danner de ett ganske ungt stopperpar, men som til sammen har mange kamper i Eliteserien.

Kim Andre Madsen har enda mer rutine med sine 140 kamper for Godset, energisk stopper som liker å ta duellene De har også en spennende unggutt fra Island i Arnar Gudjonsson som har fått spille en del treningskamper. På venstre spiller Jonathan Parr, rutinert spiller med en meget god venstrefot, 1 mål og 4 assist i fjor. Stian Ringstad finnes også i klubben etter ett mislykket utenlandsopphold i Portugal.

Defensivt på midtbanen spiller Henning Hauger, tidligere landslagsspiller (23 kamper), veldig viktig for balansen i laget. Stopper kontringer og spiller de sikre og korte pasningene for å bygge opp angrepene. Ved sin side har han Junior, en energisk boks-til-boks spiller som alltid gjør jobben, linker spillet opp til de offensive midtbanespillerne.

Men denne sesongen ser midtbanekonstellasjonen ut til å endres ved inntoget av Herman Stengel fra Vålerenga. Han er en playmaker på midten med en god pasningsfot som kan hjelpe Godset med å åpne opp tette forsvar. Han utviklet seg veldig bra i sin tid i Vålerenga, hadde blant annet noen langskudd som vil huskes, endte på 6 mål og 4 assist.

På venstrevingen spiller Eirik Ulland Andersen som var en sensasjon i fjor. Godt hjulpet av en fantastisk skuddfot hadde han 11 scoringer og 5 assist i fjor, skyter livsfarlige frispark. I mellomrommet bak spissen herjet danske Jradi med sine driblinger og målgivende pasninger, 10 mål og 7 assist i fjor.

I tillegg hadde Tokmac Nguen en god sesong med 6 mål og 4 målgivende. Offensiven til Strømsgodset er en av de beste i Norge som mange bør frykte, og i tillegg har de nå hentet inn Amahl Pellegrino fra Mjøndalen med 18 mål i OBOS-ligaen. De har også Kristoffer Tokstad på høyrekanten som er ett arbeidsjern, enorm kapasitet og løper på alt gjennom hele kampen.

På topp fortsetter det offensive fyrverkeriet, hvor Marcus Pedersen er spydspissen. Han er en targetspiss som jobber på absolutt alt og kaster seg inn i alle dueller, kommer til å score mye mål med den offensive trioen bak seg og alt de klarer å skape, 9 mål i fjor. Kan dog koke over for ham iblant hvor det kommer stygge taklinger og ett sinne som ødelegger for prestasjonen hans. De har også hentet inn Mos, spissen som scoret 16 mål for ett Ålesund som rykket ned. Spørsmålet er hvordan han vil brukes, som reserve for Pedersen, på en kant eller kanskje i en 4-4-2. Det er i alle fall ingen tvil om at Godset har mye bredde på offensive posisjoner og er meget godt stilt foran en ny sesong.

Beste/sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1):

                                   BUGGE PETTERSEN

 

VILSVIK       GLESNES         HØIBRÅTEN       PARR

 

                            HAUGER         STENGEL

 

PELLEGRINO                   JRADI                   ANDERSEN

 

                                          PEDERSEN                              

Vurdering:

Godset bør sees på som en soleklar medaljekandidat etter høsten i fjor og signeringene de har gjort til nå, i tillegg til de spillerne de har klart å beholde. Vanligvis mister norske lag sine beste spillere med en gang de presterer, men Godset har nå beholdt sin stamme. Er ett meget bra hjemmelag, var det beste i fjor med 10-3-2, Begynte også å vinne på bortebane i fjor, noe de har slitt med de siste sesongene. De har ett veldig satt lag med fin bredde på de fleste posisjoner, og reservespillerne holder meget høy Eliteserie-kvalitet. Frykten kan være at spillere drar i sommer som kan bli vanskelig å erstatte.

Ledelsen i Godset har stor tiltro til Skullerud etter at de lot han fortsette gjennom den dårlige perioden i fjor, har erfaring med det å ta pokaler i Norsk fotball. Med en meget god miks av unge og rutinerte spillere har han en spillerstall som er bygd opp bra over tid. Kanskje noe spørsmålstegn til midtforsvaret som mangler stor fart i ett lag som vil ligge veldig høyt, samt en keeper som begynner å bli gammel og har gjort sine tabber gjennom sesongen. Holder de offensive spillerne seg skadefrie og ikke blir solgt kommer de til å sanke enormt med målpoeng.

Share