Eliteserietipset 2018: 15. Plass Sandefjord

Sandefjord rykket opp til Eliteserien foran 2017-sesongen. Sandefjord ble tippet helt nederst av de fleste, men overrasket alle med at de holdt plassen i Eliteserien. Sandefjord sikret seg Eliteseriekontrakt tidlig i sesongen og på slutten av sesongen gikk de på mange tap på rad. De siste seks kampene endte kun med en seier og fem tap. Lars Bohinen gjorde en fantastisk jobb som Sandefjord-manager og har nå gitt seg i klubben. Sandefjord endte som nummer 13 i Eliteserien i sesongen 2017.

Sandefjord har bestemt seg foran årets sesong å spille mot lag som er svakere enn de i treningskampene og lag på høyde med de som de møter i Eliteserien. Sandefjord har hatt varierende hell med treningskampene de har spilt foran årets sesong i Eliteserien.

Treningskamper:

19.01.2018 Notodden 1–2 Sandefjord Målscorere: Flamur Kastrati, Even Parkstad Johansen (sm)

25.01.2018 Mjøndalen 6–1 Sandefjord Målscorere: Håvard Storbæk

02.02.2018 Stabæk 1–0 Sandefjord

09.02.2018 Start 1–2 Sandefjord Målscorere: Flamur Kastrati, Kristoffer Normann Hansen

15.02.2018 Strømsgodset 6–0 Sandefjord Målscorere:

21.02.2018 Bodø/Glimt 2–1 Sandefjord Målscorere: Lars Grorud

04.03.2018 Odd 3–0 Sandefjord Målscorere:

Keeperplassen til Sandefjord er ganske klar denne sesongen også. Ingvar Jónsson har spilt de fleste seriekampene for Sandefjord de siste to sesongene. Jónsson spilte 30 seriekamper i fjor, og er nok et soleklart førstevalg også denne sesongen. Øystein Øvretveit er solgt fra Sandefjord og gikk til Jerv foran denne sesongen. Eirik Johansen er andrekeeper for Sandefjord og har hatt en kul karriere så langt. Han har vært på akademiet til Manchester City og har vært i New York City. Han er en god backup løsning for Sandefjord hvis Jónsson blir skadet i løpet av sesongen.

Spørsmålet i år er om Sandefjord kommer til å spille med tre bak når de angriper og med fem bak når de skal forsvare seg, med en ny manager kan det fort bli en endring i dette systemet. Forsvaret til Sandefjord i år kan bli interessant siden det er Lars Grorud som er kaptein i klubben. Grorud har blitt 34 år gammel og spilte kun 11 seriekamper i fjor for Sandefjord. Christer Hansen spilte 29 seriekamper i fjor og er en spiller som har spilt fast de siste sesongene for Sandefjord. El-Hadji Gana Kane er også en spiller som har spilt mye fast i midtstopperrollen siste året. Den beste midtstopperen i fjor for Sandefjord var nok Abdoulaye Seck som spilte 28 seriekamper og scoret tre seriemål.

Sandefjord hadde også to ving back spillere som var gode i fjor. Victor Demba Bindia spilte for det mest på ving back på høyresiden. Han fikk to røde kort i løpet av sesongen. Han bidro med ingen scoringer, men hadde tre målgivendepasninger i løpet av sesongen. Joachim Olsen Solberg slo til for fullt i Eliteserien i fjor. Han var involvert i de fleste kampene for Sandefjord og endte med to seriemål og fem målgivendepasninger. Olsen Solberg har en sterk dødballfot, og har mange gode innlegg. En spennende spiller som Sandefjord kan bruke masse offensivt også denne sesongen.

På den sentrale midtbanen har Sandefjord mange spillere som kan bidra. Enric Valles har vært i Sandefjord i to sesonger og spilte 26 av 30 seriekamper i fjor for Sandefjord. Erik Mjelde er klar for nok en sesong for Sandefjord i Eliteserien. Han har bidratt godt for Sandefjord over mange sesonger. Mjelde har hatt en karriere der han har rikelig med erfaring fra Eliteserien og kan komme til å bidra mye også denne sesongen for Sandefjord.

Håvard Storbæk er også en rutinert spiller som Sandefjord har sentralt på midtbanen. Han har spilt for klubber som Odd og Haugesund. Han har spilt de siste to sesongene i Sandefjord der han har spilt 51 seriekamper av 60 seriekamper. Storbæk har scoret fire og tre seriemål de siste to sesongene for Sandefjord. De har også fått inn en ny sentral midtbanespiller i Emil Pálsson. Han er 24 år gammel og kommer fra Island. Eliteserieklubber har vært heldige med spillere fra Island de har hentet. Dette kan være en spennende Islandsk spiller som kan produsere målpoeng for Sandefjord.

Sandefjord har også noen spennende kantspillere. Pau Vincente Morer og Andre Sødlund er to spillere som hadde gode sesonger i fjor og kan ta enda større steg denne sesongen. Pau Vincente Morer er kun 22 år gammel og hadde en god sesong i fjor der han spilte 28 seriekamper og scoret fem seriemål. Andre Sødlund er bare 21 år gammel og bidro mye fra sin kantposisjon i fjor der han spilte 29 seriekamper, scoret fem seriemål og la to målgivendepasninger.

På angrepsplass denne sesongen kan det bli interessant. Flamur Kastrati hadde en god sesong for Sandefjord i fjor der han scoret ti seriemål på 26 seriekamper. Der vil spørsmålet bli om Magnus Powell som er ny manager for Sandefjord, tør å bruke to spisser. Sandefjord har fått en sterk andrespiss i Pontus Engblom. Pontus Engblom hadde en god tid i Sandnes Ulf der han spilte 56 seriekamper og scoret 43 seriemål på to sesonger. Men i fjor spilte han for Strømsgodset der han nesten ikke fikk noen sjanser. Det kan fort tenkes at Powell vil bruke to spisser på topp og da kan fort Engblom og Kastrati bli et godt angrepspar denne sesongen.

Magnus Powell har tatt over Sandefjord etter at Lars Bohinen tok turen til Aalesund. Powell har vært trener for Levanger de siste tre sesongene. Han har gjort fantastiske saker med Levanger, men problemet med Levanger var at de var ikke så interessert å gi frie tøyler til Magnus Powell får å lage et lag som kunne kjempet om opprykk til Eliteserien. Powell har vært mest glad i å spille med fire spillere i forsvarsrekkene sine. Det kan fort tenkes at Powell går over til 4-4-2 i Sandefjord. I Levanger brukte han mye 4-4-2 og det funket kjempebra. Sandefjord har to spillere som kan score nok mål for å holde de oppe også denne sesongen, men spørsmålet er om hvordan laget blir organisert bakover. Sandefjord har hatt store problemer helt bak der de plutselig kan slippe inn 3-6 mål.

Sandefjord sin beste lagoppstilling hvis det blir: 5-4-1

Keeper: Ingvar Jónsson

Forsvar: Victor Bindia, Abdoulaye Seck, El-Hadji Gana Kane, Christer Hansen, Joachim Olsen Solberg

Midtbane: Pau Vincente Morer, Håvard Storbæk, Enric Valles, Andre Sødlund

Angrep: Flamur Kastrati (Pontus Engblom)

Sandefjord sin beste lagoppstilling hvis det blir: 4-4-2

Keeper: Ingvar Jónsson

Forsvar: Victor Bindia, Abdoulaye Seck, El-Hadji Gana Kane, Joachim Olsen Solberg

Midtbane: Pau Vincente Morer, Håvard Storbæk, Enric Valles, Andre Sødlund

Angrep: Flamur Kastrati, Pontus Engblom

Vi tror fort at Pau Vincente Morer kommer til å ha en sterk sesong for Sandefjord i år. Han har mange flotte egenskaper som Sandefjord trenger i laget sitt. Pau Vincente Morer er en målfarlig kantspiller som kun er 22 år gammel enda og som fort kan bidra til ti målpoeng i løpet av en sesong i fjor ble det syv målpoeng for den lille spanjolen. Han scoret i fjor fem seriemål og la to målgivendepasninger.

Spillere inn: Eirik Holmen Johansen, Emil Pálsson, Pontus Engblom

Spillere ut: Kevin Jablinski, Øystein Øvretveit, Carlos Grossmüller, Facundo Rodríguez, Mats Holt, Alexander Gabrielsen

Vi tror at Sandefjord i år kan få en utfordrerne sesong. Sandefjord har ofte klart å vært en sesong oppe i Eliteserien, men har ofte måtte tatt turen ned på år to. Sandefjord har ikke akkurat det sterkeste laget og må sørge for å ta mye poeng i starten hvis de skal berge seg i år. De har mange spillere med høyt potensial, men det store spørsmålet er vel om de klarer å score mer mål enn de slipper inn. To sterke spisser som kan bidra til mange mål i løpet av sesongen, men blir det nok? Vi tror derfor at Sandefjord ender som nummer 15 på tabellen i årets Eliteserie og må ta turen ned igjen til OBOS-ligaen.

Share