Eliteserietipset 2018: 12. Plass Kristiansund

Kristiansund hadde sin debutsesong i fjor i Eliteserien. Kristiansund hadde tilslutt en sterk sesong som de endte på en 7. Plass. Kristiansund var et solid hjemmelag der de tapte få kamper. De startet hjemme mot Molde i Eliteserien 2017 en kamp som også var åpningskampen på Eliteserien. Kristiansund var best, men tapte tilslutt kampen 0-1 mot Molde. De tok de fleste poengene hjemme, men klarte etter hvert å ta noen sterke tre poenger borte som at de dro til Bergen å slo Brann 0-4 på bortebane. Kristiansund hadde en god rekke på slutten av sesongen der de plukket med seg jevnt med poeng og sikret seg dermed plassen i Eliteserien.

Kristiansund har bestemt seg for å spille treningskamper mot lag fra samme nivå denne sesongen. De har spilt en del jevne kamper og de merker vel at de fremdeles er på høyde med lagene i Eliteserien. Det er vanlig for nyopprykkede lag at sesong to blir den tøffeste vi får se hvordan Kristiansund klarer seg i årets Eliteseriesesong.

Treningskamper:

02.02.2018 Vålerenga 2-1 Kristiansund Målscorere: Daouda Bamba

09.02.2018 Aalesund 1-1 Kristiansund Målscorere: Bendik Bye

14.02.2018 Molde 1-0 Kristiansund Målscorere:

20.02.2018 Kristiansund 3–0 Krasnodar Målscorere: Benjamin Stokke 2, Amidou Diop

25.02.2018 Haugesund 1–0 Kristiansund Målscorere:

04.03.2018 Ranheim 3–2 Kristiansund Målscorere: Benjamin Stokke 2

Keepersituasjonen til Kristiansund er ikke så forandret fra 2017 sesongen. Sean McDermott spilte 28 seriekamper i fjor for Kristiansund, og hadde noen kamper der han hadde noen helt sinnsyke redninger. Sean McDermott blir førstekeeper også denne sesongen for Kristiansund. De har skaffet seg ny keeper foran årets sesong og det er Andreas Vaikla. Han er fra Estland og blir nok andrekeeper for Kristiansund denne sesongen. Han har spilt for klubber som Norrköping og Mariehamn i Finland. Der spilte han 26 seriekamper i fjor. Han blir nok andrekeeper for Kristiansund i år. Tredjekeeperen til Kristiansund blir Conny Månsson som har blitt 38 år gammel. Han spilte en seriekamp for Kristiansund i fjor og må nok belage seg på å være tredjevalg i år.

Forsvare til Kristiansund blir det fort de samme som spilte i fjor som kommer til å spille der også i år. Aliou Coly har spilt for det meste på høyrebacken og det blir vel det samme også i år. På midtstopperplass foran denne sesongen kan det bli veldig interessant. Både Andreas Hopmark, Dan Peter Ulvestad spilte mange kamper der i fjor. Men de har også en spiller Nikita Baranov som også kan spille midtstopper, men også venstreback.

De har også fått inn en ny midtstopper i laget foran årets sesong og det er Henrik Gjesdal som er hentet fra Tromsø. Han er bare 24 år gammel, men han har spilt litt i Eliteserien og er en spiller for Kristiansund kan få bruke godt de neste sesongene. Venstrebackplassen kan det fort bli konkurranse av Christoffer Aasbak som spilte mange kamper der i fjor. Erlend Sivertsen er også en mann som kan utfordre Aasbak om denne plassen. Sivertsen var ute med skade i godt over 1,5 år og spilte de siste to seriekampene for Kristiansund i fjor.

Midtbanen til Kristiansund er det fort Pål Erik Ulvestad som kommer til å spille. Liridon Kalludra er en annen spiller som kommer til å spille fast på midtbanen for Kristiansund. Kalludra scoret et seriemål i fjor og la fem målgivendepasninger. Sverre Økland var en spiller som fikk mer tillit da de la opp til 4-3-3. Men de har også signert en ny spiller på midtbanen foran denne sesongen og det er Stian Aasmundsen. Han kan fort være den tredje midtbanespilleren foran denne sesongen. Magne Hoseth som spilte siste halvdel av sesongen fikk ikke noe forlenget kontrakt og tok turen til Averøykameratene.

Kristiansund har også signert enda en sentral midtbanespiller i Bent Sørmo som har vært innom Rosenborg, men lyktes ikke der, og tok turen til Levanger der han fikk spilt mange seriekamper under Magnus Powell, nå skal han prøve seg på det høyeste nivået i Norge og bidra for Kristiansund slik at de ikke rykker ned til OBOS-ligaen igjen.

Offensivt denne sesongen kan det bli interessant for Kristiansund. De kjøpte Torgil Øwre Gjertsen fra Ranheim i sommer noe som var en kjempeovergang for Kristiansund sin del. Han var faktoren som berget Kristiansund i fjor. Torgil Øwre Gjertsen spilte 12 seriekamper i fjor, elleve av de var fra start for Kristiansund. Han endte opp med åtte seriemål og fire målgivendepasninger.

De har også mange andre spennende spillere offensivt. Bendik Bye har de fått signert fra Sogndal før denne sesongen. Bendik Bye hadde en suksessfull tid i Levanger da han spilte sammen med Benjamin Stokke. Kan de to være de to dominerende på topp for Kristiansund denne sesongen, slik at vi får både Bendik Bye og Benjamin Stokke høyt oppe på toppscorerlisten. Daouda Bamba spilte 22 seriekamper i fjor for Kristiansund, men kun 15 seriekampene var fra start. Bamba endte tilslutt opp med syv seriemål og to målgivendepasninger.

Benjamin Stokke hadde en fantastisk sesong i fjor for Kristiansund. Han hadde noen sterke sesonger i Levanger før han kom til Kristiansund før sesongen 2017. Tror det var ingen som trodde at Benjamin Stokke skulle være en så solid spiller for Kristiansund i fjor. Benjamin Stokke stoppet på ti seriemål og fire målgivendepasninger i fjor. Jean Alassane Mendy ble solgt til Lokern i Belgia, så det kan bli en interessant sesong offensivt for Kristiansund denne sesongen.

Christian Michelsen har vært hovedtrener for Kristiansund siden 2014 og har gjort underverker med klubben. Kristiansund er ikke noe lag som er kjent for å ha fullt av penger som de får kastet etter seg, de satser på unge spillere og lokale spillere som kan slå igjennom. Christian Michelsen har fått tak i gode spillere men har selv gått gradene til Kristiansund. Han spilte for klubben sammen med Ole Gunnar Solskjær. Han var assistenttrener for Geir Bakke som var hovedtrener for Kristiansund i 2012.

Kristiansund sin beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Sean McDermott

Forsvar: Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Henrik Gjesdal, Erlend Sivertsen

Midtbane: Liridon Kalludra, Stian Aasmundsen, Pål Erik Ulvestad (Bent Sørmo)

Angrep: Torgil Øwre Gjertsen, Benjamin Stokke, Daouda Bamba (Bendik Bye)

Den viktigste spilleren i årets sesong for Kristiansund er nok Torgil Øwre Gjertsen. Han hadde en kjempesesong da han kom fra Ranheim til Kristiansund sommeren i fjor. Gjertsen spilte mange gode kamper og var involvert i mesteparten av målene til Kristiansund i høstsesongen i fjor. Torgil Øwre Gjertsen hadde åtte seriemål og fire målgivendepasninger i fjor og skal nok få en enda bedre sesong i år enn han gjorde i den halve i fjor. Spørsmålet vil fort være, hvis Gjertsen har en kjempesesong til der han putter tosifret og er nærmest opp mot ti målgivendepasninger, vil Rosenborg komme på banen for å skaffe seg den ekstremt gode vingspilleren?

De unge spillerne som kommer til å slå til for fullt denne sesongen, kan fort bli spillere som Henrik Gjesdal som er 24 år gammel, men som kommer til å få en ny vår i Kristiansund, fikk rett og slett ikke nok spilletid i Tromsø. Bent Sørmo er en spennende spiller som fort kan ta steget i Eliteserien. Han har spilt bra med kamper de siste sesongene og har hatt noen gode sesonger i Levanger.

Spillere inn: Stian Aasmundsen, Bent Sørmo, Andreas Vaikla, Brent Lepistu, Bendik Bye

Spillere ut: Andreas Rødsand, Olav Øby, Tor Erik Torske, Jean Alassane Mendy, Ante Knezovic, Magne Hoseth

Vi tror at Kristiansund kommer til å få en litt tøffere andre sesong. Men Kristiansund imponerte voldsomt i fjor og endte tilslutt som nummer syv på tabellen, tror vi ikke at det går så mye dårligere denne sesongen. Kristiansund har et godt lag offensivt på banen og kan fort sikre seg mange poeng med målscorerne sine. Det store spørsmålet er bakover på banen, klarer de lettere å holde på en ledelse denne sesongen, som de ikke klarte i fjor. Vi tror at Kristiansund vil endte som nummer 12 i Eliteserien sesongen 2018.

Share