Eliteserietipset 2018: 10. Plass Bodø/Glimt

Bodø/Glimt hadde en sterk sesong i OBOS-ligaen i fjor. Det var mange spillere på laget til Bodø/Glimt som stod fram på en god måte. Bodø/Glimt har vært kjent for å rykke opp å ned i seriesystemet, men har aldri rykket ned og rett opp igjen året etter. Bodø/Glimt hadde en sterk sesong over hele året og vant suverent OBOS-ligaen. Bodø/Glimt var så suveren at de endte opp med 71 poeng av 90 mulige poeng og de kom 16 poeng foran Start som endte på andreplass i OBOS-ligaen.

Bodø/Glimt har bestemt seg foran årets sesong å ha en del treningskamper og mange med forskjellige varianter, de har lyst å prøve litt svakere lag, lag som de spiller mot i Eliteserien og til og med Djurgården som er et godt svensk fotballag.

Treningskamper:

19.01.2018 Bodø/Glimt 3-0 Mjølner Målscorere: Jose Angel, William Hanssen 2

26.01.2018 Strømsgodset 2-1 Bodø/Glimt Målscorere: Martin Bjørnbak

02.02.2018 Molde 1-2 Bodø/Glimt Målscorere: Ulrik Saltnes, Jens Petter Hauge

10.02.2018 Djurgården 3–1 Bodø/Glimt Målscorere: Håkon Evjen

21.02.2018 Bodø/Glimt 2–1 Sandefjord Målscorere: Ulrik Saltnes, Endre Kupen

25.02.2018 Start 0–1 Bodø/Glimt Målscorere: Kristian Fardal Opseth

04.03.2018Bodø/Glimt 4–1Tromsø Målscorere: Ulrik Saltnes, Martin Bjørnbak, Jostein Gundersen (sm), Kristian Fardal Opseth

Keeperplassen til Bodø/Glimt denne sesongen kan være veldig spennende. De har hentet en ny keeper foran denne sesongen med Zoran Popovic fra serbisk fotball, samtidig hadde de god suksess med keeperen de hadde i fjor med Ricardo. Siden Bodø/Glimt har hentet en så rutinert keeper i Zoran Popovic tror jeg fort at han kan bli førstekeeper for Bodø/Glimt denne sesongen.

Ricardo blir fort andrekeeper med sine 22 kamper i OBOS-ligaen blir det to solide keepere i Bodø/Glimt denne sesongen. Simon Thomas blir nok tredjekeeper for Bodø/Glimt denne sesongen, han fikk spilte åtte seriekamper i fjor, men vi tror fort det kan bli tøft for han å få noen kamper for førstelaget denne sesongen.

Bodø/Glimt har en interessant forsvarsrekke, spørsmålet er om hvor mange mål de kommer til å slippe inn i løpet av sesongen. Det var Erlend Dahl Reitan som fikk spille masse på høyrebackplassen i Bodø/Glimt, men det kan fort være at den nyinnkjøpte Jose Isidoro tar over høyrebackplassen. Midtstopperne denne sesongen blir fort Martin Bjørnbak som spilte mange kamper i fjor for Bodø/Glimt. Brede Moe hadde ingen god sesong i fjor med ni seriekamper, men kan fort få spille mange kamper denne sesongen, men får god konkurranse av Marius Lode som fort kan ta fra Brede Moe en fast plass på laget. Mens Emil Jonassen kommer til å være soleklart førstevalg på venstrebacken også denne sesongen for Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt er veldig kjent for å spille formasjonen 4-3-3 og det blir nok tre sentrale midtbanespillere også denne sesongen. Jose Angel Jurado spilte 22 seriekamper i fjor og er en god spiller som har spilt for klubber som Real Betis sitt b-lag og Villarreal sitt b-lag. Han har også spilt for Almeria.

De to andre som kommer til å spille sentralt på midtbanen er Ulrik Saltnes han hadde også en god sesong i fjor der han endte opp med 27 seriekamper og 13 seriemål. Patrick Berg som er en ny Berg-gutt. Han er sønn av Ørjan Berg som hadde en stor karriere i både Bodø/Glimt og i Rosenborg. Patrick Berg spilte 17 seriekamper i fjor i OBOS-ligaen.

Thomas Jacobsen er også en spiller som har spilt mange sesonger i Bodø/Glimt og har blitt 34 år gammel. Han spilte 19 seriekamper i år og kan fort bli en spiller som får noen kamper i år også, men det kan bli rotasjon på han denne sesongen. Vegard Leikvoll Moberg hadde en kjempesesong i fjor for Bodø/Glimt der han var en dominerende midtbanespiller som scoret mange mål. Han endte opp med 27 seriekamper og åtte seriemål for Bodø/Glimt i fjor i OBOS-ligaen og er en spiller som fort også kan få mange kamper i år. Bodø/Glimt har en sterk sentral midtbane med andre ord.

Kantspillerne denne sesongen kan fort bli spillere som Trond Olsen og Jens Petter Hauge. Trond Olsen har vært en spiller som har vært i mange klubber gjennom sin karriere. Han har vært i Lillestrøm, Rosenborg og Viking. Han har også landskamper for det Norske landslaget. Trond Olsen har scoret 72 mål i Tippeligaen og Eliteserien gjennom sin lange karriere. Trond Olsen spilte 27 seriekamper i fjor og scoret ti seriemål.

Jens Petter Hauge hadde en god sesong i fjor der han spilte 28 seriekamper og scoret to seriemål, men det var med målgivendepasninger Hauge imponerte. Han stoppet tilslutt på 12 målgivendepasninger. Jens Petter Hauge spilte bare 1250 minutter i fjor, men imponerte såpass at han fikk 14 målpoeng på de minuttene. Thomas Drage blir fort en spiller som må være backup bak de to denne sesongen.

På angrepsplass kan det bli interessant å se hvem som skal spille der denne sesongen. Kristian Fardal Opseth har vært mange sesonger i Sogndal. Kom til Bodø/Glimt på lån foran 2017-sesongen. Det endte med at Bodø/Glimt kjøpte han permanent i sommer. Han endte opp med å spille 30 seriekamper og score 28 seriemål noe som betydde at han slo Daniel Nannskog sin rekord på 27 seriemål på nivå to i Norge.

Endre Kupen er spiss nummer to de har hentet. Han hentet de foran denne sesongen. Kupen har spilt på Florø og hadde en sterk sesong i fjor i OBOS-ligaen da han spilte 23 seriekamper, 21 av de fra start og han scoret 14 seriemål og la en målgivendepasning.

Aasmund Bjørkan var hovedtrener for Bodø/Glimt i fjor. Men Kjetil Knutsen har blitt oppgradert til ny hovedtrener for Bodø/Glimt. Han har vært utviklings trener i Brann. Han var trener for Åsane i 2016 sesongen. Åsane endte da på en 10. Plass i OBOS-ligaen. Etter endt sesong i 2016 bestemte han seg for å flytte på seg og dra til Bodø/Glimt der han fikk være assistenttreneren til Aasmund Bjørkan.

Etter 2017 sesongen fikk han over Bodø/Glimt og skal prøve seg i Eliteserien for første gang gjennom sin karriere. Kjetil Knutsen vet hvor mange timer man må legge ned når man er hovedtrener for en klubb og dette kan være et spennende valg av Bodø/Glimt foran denne sesongen.

Bodø/Glimt sin beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Zoran Popovic

Forsvar: Jose Isidoro, Marius Lode, Martin Bjørnbak, Emil Jonassen

Midtbane: Patrick Berg, Jose Angel Jurado, Ulrik Saltnes

Angrep: Jens Petter Hauge, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen

Vi tror at Kristian Opseth kan bli den viktigste spilleren for Bodø/Glimt denne sesongen. Bodø/Glimt er kjent for å ha en spiss som kan score masse mål. Bodø/Glimt har hatt spisser som Harald Martin Brattbakk, Trond Olsen, Alexander Sørloth, Randall Brenes, Thiago Martins, Stig Johansen, Fitim Azemi og Abdurahim Laajab i klubben. Opseth har bevist det på nivå to, men kan han score over 10 seriemål for Bodø/Glimt denne sesongen. Han bør score en god del mål hvis Bodø/Glimt skal klare å holde seg oppe denne sesongen. Opseth har kun to seriemål i Eliteserien så får vi se om han endelig tar nivået i Eliteserien.

Han som fort kan få sitt gjennombrudd for fullt denne sesongen kan være William Hanssen, han har allerede scoret for Bodø/Glimt i en treningskamp mot Mjølner, men han er et midtstoppertalent som kan slå igjennom for Bodø/Glimt denne sesongen.

Spillere inn: Endre Kupen, Jose Isidoro, Eirik Wollen Steen, Zoran Popovic

Spillere ut: Daniel Edvardsen, Erlend Dahl Reitan

Vi tror at Bodø/Glimt kommer til å få en god sesong i år. Bodø/Glimt kommer til å berge seg denne sesongen. De har fått inn spillere som skal heve nivået på laget og de har forsterket keeperplassen solid foran denne sesongen.

De har skaffet seg en solid høyreback som kommer til å gjøre en god jobb, de har en sterk midtbane der de har mye bredde. Får de en eller to skader sentralt på midtbanen setter de inn to andre som nesten har samme nivået. De har en av de beste kantspillerne i Trond Olsen som fremdeles har fart og som er en solid spiller.

Offensivt har de mye strenger å spille på. De har to spisser som banket inn mål i OBOS-ligaen i fjor. Hvis ikke han ene presterer får nok den andre sjansen. Endre Kupen og Kristian Fardal Opseth kan være to spillere som kan skyte Bodø/Glimt langt denne sesongen. Vi tror derfor at Bodø/Glimt kommer til å ende som nummer 10 i Eliteserien denne sesongen.

Share