Eliteserietipset 2017: 6. Plass Brann

Lars Arne Nilsen har ledet Brann i to sesonger nå, og kan godt sies å være en suksessfull trener. Han ledet laget til opprykk i 2015, og til en svært sterk andreplass i fjorårets Tippeliga. Det var nok ikke forventet at et lag som rykket opp fra førstedivisjon skulle klare å komme helt i toppskiktet av Tippeligaen.

I år tror vi ikke at det går fullt så bra med Brann som i 2016. Brann kommer nok til å kjempe i den øvre delen av tabellen, men vi tror ikke at det heller til mer enn en 6. plass i årets sesong av Eliteserien.

Branns treningskamper i 2017:

  1. januar: Nest-Sotra – Brann 2-4
  2. februar: Las Palmas – Brann 0-1
  3. februar: Brann – Sogndal 0-0
  4. februar: Malmö FF – Brann 2-1
  5. mars: Åsane – Brann 1-2
  6. mars: Brann – Viking 1-2
  7. mars: Brann – Haugesund 1-1
  8. mars: Brann – Sogndal 1-2

Piotr Leciejewski befinner seg på keeperplass for Brann, og kommer nok til å være førstevalget til Lars Arne Nilsen. Backup for Leciejewski er Alex Horwath og Markus Olsen Pettersen. Brann har en solid førsteskanse, og Piotr sin erfaring kan nok spille en stor rolle i flere av årets kamper for Brann.

I midtforsvaret til Brann finner vi spillere som Jonas Grønner, Vito Wormgoor, Vidar Ari Jonsson og Bismar Acosta. Wormgoor er en spennende ny spiller fra Nederland, som trolig kan markere seg i midtforsvaret til Brann i år. Både Jonsson og Wormgoor er hentet inn til årets sesong, så midtforsvaret til bergenserne har fått seg en forsterkning.

På venstrebacken finner vi Ruben Kristiansen, som er en erfaren spiller. Han kan nok bidra positivt på sin backplass for Brann i år.

Amin Nouri er en sikker spiller på høyreback-posisjonen til Brann, og har hatt mange solide sesonger bak seg.

Midtbanen til Brann er preget av mange spennende spillere. Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Orry Larsen og Fredrik Haugen er alle spillere som kan markere seg på midtbanen for Brann i år.

Det ble en målfattig sesong for Daniel Braaten i fjorårets sesong. Selv om han spilte 25 kamper, så ble det ingen scoringer for Braaten. Brann har en del spillere å velge blant på angrepsplass. Blant annet Torgeir Børven, Azar Karadas og Jakob Orlov. 24 år gamle Steffen Lie Skålevik er en spennende angrepsspiller som foreløpig har scoret 9 mål på 28 kamper for Brann. Børven er en spiller som kan komme til å gjøre en god sesong i Brann dersom han klarer å holde seg skadefri.

Spillere inn:

Vidar Ari Jónsson (Fjölnir)

Vito Wormgoor (Aalesund)

Torgeir Børven (FC Twente)

Petter Orry Larsen (Aalesund)

Spillere ut:

Remi Johansen (Sandnes Ulf)

Ulrik Edvartsen (Nest-Sotra)

Erik Huseklepp (Haugesund)

Vadim Demidov (Utløpt kontrakt, gikk til Minnesota United)

Fredrik Pallesen Knudsen (Haugesund)

Share