Eliteserietipset 2017: 4. Plass Strømsgodset

Strømsgodset hadde en skuffende sesong i fjor, hvor de endte på 7. plass. På hjemmebane var de som vanlig meget gode med 9-5-1, men på bortebane var de det nest verste laget i ligaen med 3-3-9. De hadde tunge opplevelser i Europa, hvor de røk ut i kvalliken mot danske Sønderjyske helt på slutten av kampen. De skuffet også mot Kongsvinger i cup-semifinalen hvor de røk ut. Nå har Tor Ole Skullerud som tar over, hvor han kommer inn med gode meritter. Han har tatt Molde til en dobbel, og har trent U21-landslaget til bronse. Laget fra drammen har håp om en bedre sesong i år.

Overganger:

INN:
Stian Ringstad (Braga)
Marco Tagbajumi (Nakhon Ratchasima)
Bassel Jradi (tilbake fra lån, Lillestrøm)
Christian Rubio Sivodedov (Schalke 04)
Pontus Engblom (Sandnes Ulf)
Sosha Makani (Mjøndalen, lån)
Henning Hauger (Elfsborg)

UT:
Øyvind Storflor (Ranheim)
Bismark Adjei-Boateng (tilbake etter lån, Man. City)
Petter Vaagan Moen (Ham-Kam)
Flamur Kastrati (Sandefjord)
Anders Gundersen (Arendal)
Mohammed Abu (Columbus Crew)
Martin Rønning Ovenstad (Sturm Graz)
Saibou Keita (Arka Gdynia)
?ukasz Jarosi?ski (HamKam)
Borger Bergmann Thomas (Åsane)

På keeperplassen er det fortsatt rutinerte Bugge Pettersen som står. De har også lånt den iranske keeperen Makani fra Mjøndalen. På høyrebacken er som vanlig Vilsvik, hvor han er en meget viktig offensivt for laget.

På andre backen er Ringstad hentet tilbake fra proffopphold i Portugal. Men det blir nok Parr som er førstevalget på den plassen foreløpig. Glesnes og Høibråten er talentfulle midtstoppere, mens rutinerte Madsen også er i backrekka. Hamoud kan spille på begge backene.

På midtbanen har Henning Hauger kommet tilbake til Norge, som er en rutinert defensiv midtbanespiller. Jradi er hentet fra LSK, mens Tokstad med enorm løpskraft er klar til å vise seg frem. Ulland Andersen finnes på vingen, hvor han hadde en fin sesong i fjor. Nguen er også en spennende ung ving. Junior er fortsatt i klubben, hvor han styrer mye på midtbanen.

Skullerud spiller mest sannsynlig med 4-4-2 i år, og han har mye bra på topp. Marcus Pedersen er en meget solid Tippeligaspiss, mens de har hentet Engblom fra Sandes Ulf som scoret 26 mål i OBOS i fjor. Tagbajumi er hentet inn nok en gang til klubben, mens de også har Tommy Høiland med sin arbeidskapasitet.

Mange viktige spillere har forlatt dem i år, hvor Storflor, Boateng, Moen, Abu, Keita og Ovenstad har alle forlatt dem. Det er mange gode spillere som er vanskelig å erstatte.

Konklusjon:

Strømsgodset kommer fra en skuffende sesong i fjor, hvor de har potensiale til å gjøre det mye bedre i år. Offensivt er de meget sterke i år, særlig på spissplass, hvor det fort kommer til å bli målrikt i Godset sine kamper. Bakover ser det tyngre ut, hvor Hauger nesten er den eneste defensive midtbanespilleren, mens de har mange unge urutinerte spillere bakerst. Borteformen må forbedres, hvor de var nest verst i fjor med 3-3-9. Hjemme er de som vanlig gode med 9-5-1. Godset ser spennende ut, men vi tror at de ikke når helt opp til medaljeplass.

Share