Eliteserietipset 2017: 3. Plass Molde

Molde og Ole Gunnar Solskjær hadde en godkjent sesong i fjor, og endte til slutt på 5. plass i Eliteserien. Fansen kunne nok sett for seg at klubben var helt i toppskiktet, men det var ikke laget godt nok til i fjor.

Molde har gjort noen gode signeringer før årets sesong. Ottar Magnus Karlsson, Etzaz Hussain og Sonni Nattestad er noen av de lovende signeringene som Solskjær har gjort. I tillegg har de hentet en 16-åring som kan være med å sette sitt preg på Molde i framtiden. Nemlig Erling Braut Håland.

Ole Gunnar Solskjær har også mistet en del spillere fra fjorårets stall. Harmeet Singh, Ethan Horvath, Per-Egil Flo og Vegar Forren er alle borte fra klubben. Det spørs om ikke Molde kommer til å savne spillere som Flo, Horvath og Singh i hvert fall. Det er ingen krise at klubben mistet Forren ettersom Joona Toivio og Ruben Gabrielsen er to sterke spillere i midtforsvaret.

Moldes treningskamper i 2017:

  1. januar: Molde – Nordmøre & Romsdal (kretslag) 5-1
  2. februar: Häcken – Molde 2-3
  3. februar: København – Molde 4-5
  4. februar: Molde – Bodø Glimt 0-2
  5. februar: Molde – Hødd 8-0
  6. februar: Molde – Tromsø 2-1
  7. mars: Molde – SJK 1-0
  8. mars: FH – Molde 1-4
  9. mars: Molde – Malmö FF 1-1
  10. mars: Aalesund – Molde 5-1

På keeperplass stiller Molde med Andreas Linde som førstevalget i år. Han har ikke vist seg å være den mest solide keeperen, men er fortsatt ung og blir trolig bedre med tiden. Neydson da Silva er Moldes reservekeeper, som ikke har fått prøve seg i mål mer enn én gang for Molde. Etter at Ethan Horvath forlot Molde til fordel for Club Brügge, så er det mulig at Molde ser seg om etter en ny keeper til sommeren.

Molde kan sies å ha et ganske godt forsvar med disse 4 spillerne som mest trolig spiller kampene: Ruben Gabrielsen og Joona Toivio i midtforsvaret. Christoffer Remmer på høyreback, og Knut Olav Rindarøy på venstreback. Ole Martin Rindarøy er tilbake i Molde, og kan nok utfordre storebror Knut Olav om venstrebacken i år. Molde har også fått Sonni Nattestad inn i midtforsvaret, som kommer til å være ute hele sesongen.

Midtbanen til Molde er ganske sterk, og her har Ole Gunnar Solskjær mange kombinasjoner å velge blant. Her kommer sikkert det til å være en viss rotasjon mellom spillere som Petter Strand, Fredrik Aursnes, Erik Hestad, Etzaz Hussain Babacar Sarr og Tobias Svendsen. Mattias Moström er også en opplagt kandidat som kan brukes både som ving og midtbanespiller. Han viser stadig at han fremdeles holder Eliteserie-nivå. Tobias Svendsen er også en spennende ung spiller som trolig får spille noen kamper for Molde i år.

Bjørn Bergmann Sigurdarson, Fredrik Brustad og Ottar Magnus Karlsson er alle spillere som kan score mål. Sigurdarson bør score en del mål i årets sesong dersom han klarer å holde seg skadefri. Thomas Amang og Sander Svendsen er også tilgjengelig på angrepsplass for Molde. Amang ble mye benyttet i fjorårets sesong som innbytter, men fikk ikke starte så mange kamper. Sander Svendsen er kjapp, og bør kunne score noen mål i årets sesong.

Erling Braut Håland er hentet inn foran denne sesongen, og kan nok få noen innhopp for Molde. Dette er nok først og fremst en spiller for framtiden, men hvem vet; Kanskje kan han imponere allerede denne sesongen.

Spillere inn:
Ottar Magnus Karlsson (Vikingur)

Etzaz Hussain (Rudes Zagreb)

Erling Braut Håland (Bryne)

Ole Martin Rindarøy (lån avsluttet, tilbake fra Lillestrøm)

Thompson Ekpe (lån avsluttet, tilbake fra Kristiansund)

Sonni Ragnar Nattestad (FH Hafnarfjördur)

Spillere ut:

Harmeet Singh (Wisla Plock)

Ethan Horvath (Club Brügge)

Pape Pate Diouf (Odd)

Thomas Kind Bendiksen (Sandefjord)

Joshua Gatt (Kontrakt utløpt)

Per-Egil Flo (Slavia Praha)

Vegard Forren (Brighton)

Share