Eliteserietipset 2017: 2. Plass Odd

Odd hadde en sterk åpning på sesongen i fjor og slapp ikke inn mål de første kampene i Eliteserien. Odd slapp ikke inn mål på de seks første kampene i fjorårets sesong av Eliteserien. Odd hadde en solid sesong og endte med medalje også i fjor i Eliteserien. I fjor ble det bronse i Eliteserien tre poeng bak Brann som tok sølvet. Odd var så mye som 18 poeng bak Rosenborg om seriegullet i fjor.

Odd har hatt en god del treningskamper foran denne sesongen. Odd startet treningskampene med å prøve seg mot utenlandske lag for å teste formen mot de. Senere ble det mot Eliteserielag, dansk lag i toppdivisjonen og lavere divisjoner lag. Riku Riski og Pape Pate Diouf har vært god i treningskampene og har klart å scoret en del i treningskampene. Odd står med 6-1-3 på de ti treningskampene.

Treningskamper:

Kalmar 1-3 Odd

Odd 1-1 Zenit

Lillestrøm 1-3 Odd

Aalborg 2-1 Odd

Odd 4-0 Notodden

Odd 4-1 Viking

Odd 3-2 Jerv

Aalesund 1–3 Odd

Elfsborg 2-1 Odd

Odd 3–4 Start

Keeperplassen denne sesongen står mellom to unge keepere. Sondre Rossbach blir førstekeeper for Odd også denne sesongen. Stod alle kampene i Eliteserien i fjor og gjorde en god figur. Slapp ikke inn mål på de første seks seriekampene i Eliteserien og er en ung og lovende keeper som har mange U21-kamper. Sondre Rossbach er bare 21 år gammel, men har allerede stått 70 seriekamper i Eliteserien. Viljar Myhra er andrekeeper for Odd denne sesongen med sine 194 cm høy og sine 100 kg. En ung og solid andrekeeper i Odd som er like gammel som Sondre Rossbach.

Odd var sterke bakover i starten på sesongen i fjor. Espen Ruud er en rutinert høyreback. Ruud spilte 29 seriekamper i fjor for Odd og scoret hele fem seriemål, han var også en spiller som la mange målgivendepasninger i løpet av sesongen og endte tilslutt på åtte stykker. Thomas Grøgaard spilte 26 seriekamper i fjor og er en god venstreback for Odd. Odd har også Joakim Våge Nilsen som også er venstreback og de har to sterke venstrebacker som er gode. Våge Nilsen scoret også et seriemål i fjor. Steffen Hagen er kaptein for Odd og er en viktig del av den bakre rekken. Steffen Hagen spilte alle kampene i fjor for Odd og scoret et seriemål. Steffen Hagen har spilt hele 272 seriekamper totalt i Eliteserien. Fredrik Semb Berge er midtstopper sammen med Steffen Hagen og spilte 24 seriekamper denne sesongen. Semb Berge var god foran mål forrige sesong og scoret fem seriemål i fjor. Vegard Bergan fikk spille noen seriekamper for Odd i fjor. Fikk spille fem seriekamper for Odd i fjor og er et ungt talent som blir backup i forsvaret denne sesongen.

Odd sin midtbane består av rutinerte midtbanespillere og noen gode unge spillere som er god nok til å sette de rutinerte på benken. Oliver Berg er kun 23 år gammel og ankeret på midtbanen for Odd. Han spilte 23 seriekamper i fjor for Odd og gjorde en god figur de kampene han fikk. Oliver Berg har totalt 42 seriekamper i Eliteserien. Fredrik Oldrup Jensen spilte 28 seriekamper for Odd i fjor. Han har spilt 117 seriekamper totalt i Tippeligaen og har scoret fire seriemål i Tippeligaen totalt. Fredrik Nordkvelle er en spilleren som er en av de som skal score målene for Odd denne sesongen. Fredrik Nordkvelle scoret syv seriemål i fjor. Nordkvelle har spilt 228 seriekamper i Eliteserien og har 36 seriemål totalt i Eliteserien. Jone Samuelsen har Odd enda på midtbanen, han har begynt å blitt eldre men rutine har han. Har spilt hele 283 seriekamper totalt i Eliteserien. Ardian Gashi er også en spiller som er i troppen til Odd også denne sesongen.

Angrepsrekken til Odd er spennende foran denne sesongen, de har Riku Riski som signerte i fjor sommer for Odd. Spilte 14 seriekamper i fjor for Odd, men ingen scoringer den sesongen. Pape Pate Diouf er også hentet til Odd og skal bekle en kantrolle for Fagermo. Rafik Zekhnini er en spennende spiller for Odd som har signert ny kontrakt og spilte en del kamper i fjor for Odd, men måtte slite med en del skader. Zekhnini spilte 22 seriekamper i fjor og scoret fem seriemål fra sin kantposisjon. På angrepsplassen i midten har de to spydspisser som Oliver Occean som scoret 10 seriemål i fjor for Odd som har blitt 35 år gammel. Oliver Occean har spilt 192 seriekamper totalt i Eliteserien og har scoret mest mål av de aktive som fremdeles er i Eliteserien med 80 seriemål totalt. Torbjørn Agdestein har de signert foran denne sesongen, som skal prøve å utfordre Oliver Occean på topp. Agdestein hadde en sterk sesong i fjor for Haugesund og var spissen som banket inn mål for Haugesund. Agdestein scoret ti seriemål for Haugesund i fjor og det er de ti seriemålene han har scoret i Eliteserien gjennom karrieren sin. Agdestein har spilt totalt 52 seriekamper i Eliteserien.

Dag-Eilev Fagermo har vært trener siden 1995. Skaphedin var det første laget han trente i sin karriere. Der var han fra 1995–2002. Pors Grenland var neste stoppested mellom 2002-2004. Notodden var han fra 2004-2005. Etter Notodden så gikk turen til Strømsgodset der han prøvde seg mellom 2006-2008. Etter Strømsgodset gikk turen til Odd der han har vært siden. Han har gjort underverker med Odd de sesongene han har trent de og har satset mye på ungdommen i Skien. Odd har tatt medaljer de siste sesongene i Eliteserien og har gjort en solid innsats i klubben. Han har snart vært hovedtrener i klubben i 10 år.

Odd sin beste lagoppstilling: (4-3-3)

Keeper: Sondre Rossbach

Forsvar: Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard

Midtbane: Fredrik Nordkvelle, Oliver Berg, Fredrik Oldrup Jensen

Angrep: Rafik Zekhnini, Oliver Occean, Riku Riski

Den viktigste spilleren foran denne sesongen blir nok Oliver Occean. Scoret ti seriemål i fjor for Odd, men hvis Odd skal kjempe om medaljer i år så må det nok mer til enn ti seriemål i løpet av en sesong. Oliver Occean har scoret totalt 80 seriemål i Eliteserien og kan være en viktig spiller som kan score mange mål for Odd. Han er en goalgetter som vet hvor målet står.

Rafik Zekhnini er et stort talent som kan gjøre underverker for Odd denne sesongen, spår fort at han kan bli solgt til sommeren hvis han holder seg skadefri og imponerer for Odd. Zekhnini scoret fem seriemål i fjor og la tre målgivendepasninger. Zekhnini har kun 33 seriekamper totalt i Eliteserien men har scoret syv seriemål totalt.

Spillere inn: Torbjørn Agdestein, Pape Pate Diouf, Martin Broberg

Spillere ut: Lars Kristian Eriksen, Bentley, Eric Kitolano, Ole Jørgen Halvorsen

Odd har hatt noen gode sesonger de siste årene og de har holdt mange av de gode spillerne sine også foran denne sesongen. Odd kommer til å få en sterk sesong i år og vi tipper derfor at Odd kommer til å ende opp som nummer 2 på tabellen denne sesongen.

Share