Eliteserietipset 2017: 16. Plass Sandefjord

Sandefjord har vært ett heis-lag de siste sesongene, hvor de ofte hopper mellom OBOS og toppdivisjonen. Nå er Bohinen’s gutter tilbake i det gode selskap. De endte på 2. plass og rykket direkte opp fra Obos. Sist gang de var i divisjonen spilte de en altfor naiv og offensiv fotball, hvor de ble straffet av lag på ett høyere nivå. Det kan man håpe på at de har lært av denne sesongen, hvor det nok en gang kommer til å bli kamp om overlevelse.

Overganger:

INN:
Flamur Kastrati (Strømsgodset)
Thomas Kind Bendiksen (Molde)
Joackim Olsen Solberg (Mjøndalen)
El-Hadji Gana Kane (Seinajöen Jalkapallokerho)
Øystein Øvretveit (Nest-Sotra)
Kevin Jabilinski (Fram Larvik)
Elliot Kebbie (Barnsley)

 

UT:
Kjell Rune Sellin (Sandnes Ulf)
Sverre Martin Torp (Ullensaker/Kisa)
Varg Ringdal Støvland (lån, Fram Larvik)
Kjetil Berge (kontrakt utløpt)
Geir Ludvig Fevang (legger opp)
Eirik Offenberg (legger opp)

 

Jonsson og Øvretveit er keepere, hvor islendingen mest sannsynlig er førstekeeper. Som midtstoppere har vi rutinerte Grorud og Gabrielsen, mens Jablinski og Kane finnes på backene. Venstrebacken Solberg er også hentet fra Mjøndalen med sin fine døballfot. Unge spillere som Seck og Hansen er også alternativ i backrekken.

På midtbanen har de spennende spanjoler i Prat og Vicente. Bendiksen og Storbæk har de hentet inn, hvor de har god tippeligaerfaring. Den rutinerte kapteinen Mjelde er fortsatt i laget, i tillegg til talentet Kurtovic. På topp spiller fortsatt Kovacs, hvor han nok blir ligaens farligeste hodespiller. Kastrati er også hentet fra Godset, mens talentfulle Lorentzen hentet fra Brann også finnes i spissrekkene.

Konklusjon:

Nyopprykkede Sandefjord vil nok kjempe i bunnen også i år, men de har fått en del erfaring fra forrige gang de var oppe. De har hentet inn en del ok spillere med erfaring fra Tippeligaen, men de har ikke bevist veldig mye hvor de har vært. Det er mange rutinerte spillere i laget, men de mangler fart, særlig i bakre rekker. De har mange sentrale midtbanespillere med gode pasningsføtter, men få vinger som kan skape ting på kontringer. På topp er det også spørsmålstegn med hvem som skal score nok mål, hvor Kovacs kan skape en del trøbbel, men det er ikke nok alene. Vi tror Sandefjord rykker ned.

Share