Eliteserietipset 2017: 15. Plass Aalesund

Forventningene var store når John Arne Riise var tilbake i Aalesund. Første kampen hjemme mot Stabæk åpnet de godt og vant kampen tilslutt 1-0. Men forventningene gikk fort nedover da de på de neste kampene endte med en uavgjort og fire tap. Aalesund måtte slite mesteparten av sesongen i bunnen av tabellen. Aalesund avsluttet sesongen sterkt og unngikk kampen om nedrykk. På de siste ni kampene gikk det bra med Aalesund som vant syv kamper og spilte to uavgjort. Aalesund endte tilslutt på en 9. Plass i Tippeligaen 2016.

Aalesund startet bra i treningskampene denne sesongen. Aalesund startet treningskampene ganske lett med lag fra lavere divisjoner. De prøvde seg i starten mot lag som Hødd og Brattvåg. På de syv kampene har Aalesund 3-2-2. Aalesund avsluttet sterkt i treningskampene med å banke Molde 5-1 i den siste treningskampen.

Treningskamper 2017:

Aalesund 3-0 Brattvåg

Aalesund 4-0 Hødd

Aalesund 0-2 Kristiansund

Spartak Moskva 3-1 Aalesund

Aalesund 0-0 Shandong Luneng

Kristiansund 1-1 Aalesund

Aalesund 1–3 Odd

Aalesund 5–1 Molde

Keeperplassen til Aalesund denne sesongen står mellom to keepere. Andreas Lie og Pål Vestly Heigre er de to keeperne det står om denne sesongen. Aalesund har også en ung keeper som kommer til å være tredjekeeper denne sesongen. Andreas Lie spilte 28 seriekamper i fjor for Aalesund og kommer til å være førstekeeper denne sesongen. Heigre har vært i Viking i mange sesonger, men har vært utlånt til forskjellige klubber som Start, Tromsø og Lillestrøm. Heigre fikk kun to seriekamper i fjor for Lillestrøm. Pål Vestly Heigre kommer til å være andrekeeper denne sesongen for Aalesund, men skal nok prøve å utfordre Andreas Lie om den plassen. Sondre Sødergren som kun er 19 år gammel kommer til å være tredjekeeper for Aalesund denne sesongen.

Aalesund har kvittet seg med forsvarspillere som har vært gode i Aalesund. Vito Wormgoor har dratt fra Aalesund til Brann. Edvard Skagestad er også en mann som har forlatt Color Line Stadion foran denne sesongen. Adam Arnarson spilte på høyrebacken for Aalesund mesteparten av sesongen, og blir nok en viktig spiller i forsvaret også denne sesongen. Kaj Ramsteijn er nok mannen som skal styre bak i forsvaret for Aalesund som er hentet inn fra Almere City. Oddbjørn Lie blir nok midtstopper kollegaen til Kaj Ramsteijn. Mikkel Kirkeskov spilte venstreback for Aalesund i fjor og får nok fornyet tillit denne sesongen.

Aalesund har også blitt svekket på midtbanen foran denne sesongen. Peter Orry Larsen har tatt turen ned til Bergen og Brann for å spille seg inn på laget der. Vebjørn Hoff tok store steg i fjor på Aalesund og startet hele 20 kamper i serien av 30 kamper. Bjørn Helge Riise er kaptein for Aalesund og kommer til å spille mange gode kamper sentralt på midtbanen denne sesongen også, eneste ulempen for Riise er antall gule kort han pådrar seg i løpet av en sesong. Riise pådro seg syv gule kort i løpet av sesongen, og måtte dermed stå over tre seriekamper i fjor. Aron Thrandarson blir nok den spilleren som kommer til å spille sentralt på midtbanen med Riise denne sesongen, han har mer for seg offensivt og scoret tre seriemål og la fem målgivendepasninger i fjor. Edwin Gyasi er en spiller som har god fart på kanten for Aalesund og kan være en spiller som skaper ubalanse hos andre lag. Edwin Gyasi scoret fem seriemål for Aalesund i fjor og la tilslutt seks målgivendepasninger.

Angrepsplass er det også en forskjell på årets Aalesund-lag. Franck Boli er ikke Aalesund-spiller lengre og er nå i sin gamleklubb Stabæk der han var før han dro for å prøve lykken i Kina. Mostafa Abdellaoue hadde en sterk sesong i fjor der han ble nummer to på toppscorerlisten og endte sesongen med å score 13 seriemål for Aalesund. Aalesund har også hentet inn en spiss som skal prøve å komme seg rett inn på laget og det er Valmir Berisha. Det blir fort de to på topp for Aalesund denne sesongen.

Trond Fredriksen hadde sin første hele sesong som manager for Aalesund. Fredriksen måtte slite i starten og fikk ikke de beste resultatene i serien. Aalesund kom seg utover sesongen og etter at Trond Fredriksen og Aalesund bestemte seg for å kvitte seg med Karl Oscar Fjørtoft som var assistenttrener for Aalesund ble resultatene mye bedre. Aalesund avsluttet sterkt og kom tilslutt på en sterk niendeplass i serien.

Aalesund sin beste lagoppstilling (4-4-2)

Keeper: Andreas Lie

Forsvar: Mikkel Kirkeskov, Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Adam Arnarson

Midtbane: Edwin Gyasi, Fredrik Carlsen, Bjørn Helge Riise, Aron Thrandarson

Angrep: Valmir Berisha, Mostafa Abdellaoue

Nøkkelspilleren denne sesongen kommer til å være Mostafa Abdellaoue som scoret nest flest mål i fjor i Tippeligaen. Han kommer til å være en sentral mann som må score en god del mål denne sesongen om Aalesund skal ha noen sjanse om å berge seg i årets sesong.

Vi tror at Vebjørn Hoff kommer til å få en god sesong og ta nye steg i Aalesund. Kan klare å kjempe seg greit inn på laget, men fikk mange kamper for Aalesund fra start i fjor, da Bjørn Helge Riise var ute med suspensjoner, samtidig at han fikk prøve seg på topp sammen med Mostafa Abdellaoue i den siste seriekampen for sesongen. Vebjørn Hoff er en spennende spiller og kommer til å ha en sterk sesong i Aalesund denne sesongen.

Spillere inn: Pål Vestly Heigre, Kaj Ramsteijn, Valmir Berisha

Spillere ut: Vito Wormgoor, Peter Orry Larsen, Flamur Kastrati, Franck Boli, Edvard Skagestad, Lars Cramer

Vi tror at Aalesund kommer til å ha en dårlig sesong i år. Aalesund kommer til å slite når de har mistet sentrale spillere som Peter Orry Larsen, Franck Boli og Vito Wormgoor. Vi tror derfor at Aalesund blir nummer 15 denne sesongen og må ta turen ned til OBOS-Ligaen.

Share