Eliteserietipset 2017: 13. Plass Kristiansund

Det var ikke lenge siden Kristiansund befant seg i 2. divisjon, men denne sesongen har laget som ble stiftet i 2003 tatt steget opp til Tippeligaen. I OBOS-ligaen var de meget solide, hvor de endte på 1. plass og slapp bare inn 30 mål på 30 kamper. Nå blir det spennende å se hvordan den lille klubben ledet av trener Michelsen vil klare seg på det øverste nivået. Vi har sett nyopprykkede og små klubber som Mjøndalen komme inn med mye entusiasme, men over en lang sesong bruker det ofte å gå tungt.

Overganger:

INN:
Benjamin Stokke (Levanger)
Sean McDermott (Ullensaker/Kisa)
Christoffer Aasbak (Kristiansund)
Henrik Gjesdal (Tromsø)
Nikita Baranov (Flora Tallinn)

UT:

Alexander Hovedevik (Ranheim)
Victor Grodås (tilbake etter lån, Sogndal)
Thompson Ekpe (tilbake etter lån, Molde)
Espen Næss Lund (kontrakt utløpt)
Serigne Mor Mbaye (kontrakt utløpt)
Alexander Hovdevik (kontrakt utløpt)

 På keeperplass var Conny Månson solid i fjor, men de har også hentet inn Sean McdDermott som skal krige om en startplass. I forsvarsleddet har de estlandske Baranov og rutinerte Ulvestad som midtstoppere. De har også hentet inn Gjesdal fra Tromsø og Coly fra Molde. På backene finner vi Erlend Sivertsen og Aasbak og Sørlie.

På midtbanen er den med størst potensiale svenske Kalludra, som er en meget fin tekniker som var meget god i fjor. De har lånt midtbanekrigeren Ekpe fra Molde, samt har de talentfulle Qaka som spilte mye i fjor. Ellers er det mye lokalt, hvor de har rutinerte Rødsand i tillegg til Pål Ulvestad, Økland og Hopmark. Det er en midtbane med mye arbeidskapasitet og fine pasningsføtter, men de har meget lite erfaring fra toppnivå. De har også klubblegende Torske som kan spille i mange posisjoner på laget.

Fremover ser det ganske spennende ut, hvor de har Bamba som scoret 20 mål på 28 kamper for dem. De har også hentet inn Mendy som har gjort sine saker bra i Sandefjord før. Målfarlige Benjamin Stokke er også hentet fra Levanger, som scoret 14 mål i fjor. Lekaj er også kommet inn fra Raufoss, som er en spennende spiller som har dominert i lavere divisjoner lenge.

Konklusjon:

Kristiansund kommer nok til sesongstart med mye energi og spilleglede for å kunne være på øverste nivå, hvor det vil bli vanskelig å slå dem særlig på hjemmebane. Defensivt er de meget sterke, og fremover har de hentet meget spennende spillere som fort scorer noen mål i Eliteserien. Minuset er at de ikke har mange spillere som har erfaring fra øverste nivå, hvor det er spørsmål til hvordan de vil tilpasse seg. Men de har mye potensial i laget, særlig på spissplass. Vi tror at nyopprykkede Kristiansund greier å holde plassen i Eliteserien.

Share