Eliteserietipset 2017: 12. Plass Tromsø

Tromsø kjempet lenge mot nedrykk forrige sesong, men med en fin sluttspurt klarte de å holde seg. De endte på 13. plass med 3 poeng unna kvalifisering. I år vil det fort bli en ny sesong hvor de må kjempe for å holde seg oppe. Flovik leder fortsatt laget, hvor han hadde vært assistent for Steinar Nilsen før det. Lagmessig ser laget ganske likt ut som i fjor. Tom Høgli er den eneste merkbare inn, hvor han gir rutine på høyreback. Moussa har forlatt laget.

Overganger:

INN:
Slobodan Vuk (NK Domzale)
Tom Høgli (FC København, ankommer 1. juli)
Elhadji Mour Samb (Diambars)
Mehdi Dioury (Diambars)

UT:
Sofien Moussa (kontrakt utløpt)
Henrik Gjesdal (kontrakt utløpt, Kristiansund)
Christer Johnsgård (kontrakt utløpt) 

På keeperplassen finner vi Kongshavn og Loncaric, hvor Kongshavn mest sannsynlig er førstekeeper. Wangberg er kaptein og bauta i midtforsvaret sammen med Magnar Ødegård. På backene er det mye fart i Norbye og Antonsen.

På midtbanen er der mye fysikk i Landu-Landu, Johansen og Andersen. Rutinerte Gamst Pedersen er også tilbake, med sin fine døball- og pasningsfot. Ulrik Yttergård Jensen har kommet tilbake fra utenlandsopphold, hvor han er ett ungt talent som kan spille midtstopper og midtbane. Islendingen Sigurdarson er en fin offensiv ving med bra dribleferdigheter, men var for ustabil i fjor. Gjermund Åsen står for det meste offensivt med overblikk og skuddfot.

På topp spiller Lehne-Olsen som scoret 8 mål i fjor, hvor han ble Tromsøs toppscorer. De har også det unge talentet Espejord, samt har de hentet inn slovaken Vuk som de håper skal slå til.

Konklusjon:

Tromsø blir nok å kjempe i bunnen også i år, men de har mange spillere med erfaring i slike situasjoner. Savnet av Ondrasek er der, men Lehne-Olsen har stått frem på topp. Bakover er det en del spørsmålstegn, hvor de slapp inn 46 mål på 30 kamper i fjor. Kongshavn har vært ustabil, og forsvaret består av en del unge urutinerte spillere. Men vi tror at laget fra nord skal klare å holde seg igjen som de så ofte gjør.

Share