Eliteserietipset 2017: 10. Plass Lillestrøm

Lillestrøm hadde en start i Tippeligaen 2016 med mye uavgjort kamper. Lillestrøm startet med to strake uavgjortkamper mot Start og Bodø/Glimt som rykket ned i Tippeligaen 2016. De neste fire kampene etter der endte med en seier to uavgjort og et tap. Lillestrøm hadde lange rekker etter 16. Mai at de fikk dårlige resultater og de måtte slite helt nederst på tabellen på slutten av sesongen. Arne Erlandsen tok over Lillestrøm når de lå dårlig an på slutten av sesongen, og sørget for at Lillestrøm tilslutt berget plassen i Tippeligaen. Lillestrøm endte tilslutt som nummer 12 i Tippeligaen og hadde på de siste fem seriekampene tre seire og to uavgjortkamper.

Lillestrøm har hatt en god oppkjøring så langt på sesongen, og har fått spilt mange treningskamper foran årets sesong. Lillestrøm har startet sterkt i de fleste kampene og har fått mange gode resultater fra treningskampene. De første tre treningskampene har de prøvd seg mot motstand som ikke er Eliteserielag. Florø, Kongsvinger og Strømmen fikk kjørt seg mot Lillestrøm tidlig i oppkjøringen foran årets sesong. Tomas Malec, Fredrik Krogstad og Bajram Ajeti har banket inn mange mål i treningskampene til Lillestrøm denne sesongen. Lillestrøm har 7-1-2 på de ti treningskampene.

Treningskamper:

Lillestrøm 3-2 Florø

Lillestrøm 2-1 Kongsvinger

Lillestrøm 5-0 Strømmen

Lillestrøm 4-0 Sarpsborg

Lillestrøm 1-3 Odd

Lillestrøm 2-0 Tromsø

Strømsgodset 2-0 Lillestrøm

Lillestrøm 4-0 Sogndal

Mjøndalen 1–2 Lillestrøm

Lillestrøm 1–1 Kristiansund

Keeperplassen denne sesongen går som vanlig til Arnold Origi. Origi spilte 23 seriekamper i fjor for Lillestrøm og er en solid keeper. Arnold Origi har hatt en god karriere så langt og har rikelig med erfaring i Tippeligaen. Arnold Origi har spilt 95 tippeligakamper og har spilte 88 OBOS-ligakamper. Daniel Fernandes er hentet inn som andrekeeper foran denne sesongen. Daniel Fernandes er en portugisisk keeper som har spilt to landskamper for Portugal. Daniel Fernandes har rukket å blitt 33 år gammel. Han har spilt på klubber som Porto sitt B-lag, Celta de Vigo sitt B-lag, PAOK, Bochum, Twente. Emil Ødegaard blir tredjevalget for Lillestrøm denne sesongen og er en ung og lovende keeper for Lillestrøm.

Forsvaret til Lillestrøm denne sesongen blir en forskjell fra i fjor. Ole Martin Rindarøy var på lån i Lillestrøm i fjor og spilte 19 seriekamper på venstrebacken som scoret et seriemål for Lillestrøm i fjor. Håkon Skogseid er også en spiller som ikke spiller mer i Lillestrøm. Han har tatt turen tilbake til Stabæk der han har vært tidligere i sin karriere. Aleksandar Melgalvis er hentet fra Strømmen. Melgalvis spilte 58 seriekamper for Strømmen og scoret åtte seriemål. Han kan være en spennende spiller som kan komme til å gjøre en god jobb på høyrebacken på Lillestrøm. Simen Kind Mikalsen spilte 27 seriekamper i fjor for Lillestrøm og er bare 23 år gammel. Kind Mikalsen har spilt 70 seriekamper totalt for Lillestrøm og har begynt å fått bra med rutine for å være så ung. Frode Kippe er en spiller som har vært i Eliteserien og Lillestrøm over lengre tid og kommer til å være en viktig spiller for Lillestrøm også i år. Kippe har blitt 39 år gammel og er helt på slutten av karrieren sin. Frode Kippe har spilt 375 seriekamper i Eliteserien og scoret 39 seriemål i Eliteserien. Marius Amundsen har også vært en spiller som har fått rikelig med spilletid de siste sesongene og har tatt steg for hvert år. Han har spilt i Lillestrøm i tre sesonger. Han har spilt 73 seriekamper totalt og scoret kun et seriemål for Lillestrøm.

Midtbanen har også blitt endret på i år fra i fjor. Malaury Martin var spådd til å ha en kanonkarriere, slik har det ikke akkurat gått enda. Etter mange mislykkede turer i Frankrike og England. Prøve Martin seg i Sandnes Ulf der det ble 22 seriekamper og 4 seriemål. De to sesongene i Lillestrøm ble det 40 kamper og 11 seriemål, nå er han borte fra Lillestrøm og har nå dratt til Hearts i Skottland. Marius Lundemo er også en spiller de har mistet foran denne sesongen som har vært god for Lillestrøm. Lundemo ble solgt til Rosenborg foran denne sesongen. Erling Knudtzon kan bli en spennende spiller denne sesongen for Lillestrøm, det kan fort tenkes at han får prøve seg på høyrekanten på midtbanen der han får sette fart på kanten. Knudtzon har spilt 245 seriekamper og har scoret 38 seriemål i Eliteserien. Bonke Innocent er også en spennende spiller foran denne sesongen. Innocent har spilt 45 seriekamper totalt i Eliteserien. På de 45 seriekampene står Innocent med null scoringer og et målgivendepasning. Han har på de kampene 13 gule kort og et rødt kort. Ifeanyi Mathew ble hentet i fjor til Lillestrøm der han fikk spille 8 seriekamper og scoret to mål i sin første sesong, kan bli en spennende spiller denne sesongen. Fredrik Krogstad er også en spennende spiller foran denne sesongen, han er hentet tilbake fra lån fra Ullensaker/Kisa der han var på lån i fjor. Spilte 11 seriekamper for Lillestrøm i 2015 da han scoret et mål. 2016 ble det hele 29 seriekamper i OBOS-ligaen og 11 seriemål.

På angrepsplass denne sesongen så har de kjøpt en spiller som har vært bedre i de lavere divisjonene. Han har en god fysikk og ser ut som et beist. Bajram Ajeti har hatt en innholdsrik karriere. Startet karrieren i Mjøndalen da det ble 47 seriekamper og 12 seriemål fra 2009 til 2011. Etter Mjøndalen gikk turen tikk Birkebeineren der han spilte kun en sesong i 2012 der ble det 24 seriekamper og 16 seriemål. Asker ble det deretter i 2013 med 24 seriekamper og 27 seriemål. Sandefjord ville prøve seg på han i 2014 og signerte han, det ble ingen suksess og ingen kamper der. Kongsvinger fikk ta han opp i midten på 2014 sesongen, der ble det 17 seriekamper og 10 seriemål. Ham-Kam i 2015 ble det 19 seriekamper og 14 seriemål. Moss halve sesongen i 2016 der ble det 16 seriekamper og 9 scoringer. Bryne var siste stoppested i OBOS-ligaen, der spilte han 9 seriekamper og scoret fire scoringer, men Bryne måtte ta turen ned til 2. Divisjon. Tomas Malec har vært i Rosenborg tidligere i karrieren der ble det 20 seriekamper og seks seriemål. I Lillestrøm i fjor var han kun på lån og da ble det 10 seriekamper og to seriemål. Malec skal også prøve seg godt denne sesongen, og kan være en spennende spiss som kan banke inn litt mål denne sesongen. Tobias Gran er også en spennende spiss for Lillestrøm denne sesongen. Han er hentet fra Rosenborg og er et ungt talent, har allerede klart å scoret et mål i treningskampene så langt i vinter.

Arne Erlandsen har vært trener i Lillestrøm tidligere og har fått til litt forskjellig med Lillestrøm. Han startet først som trener i Bærum, så gikk turen til Åråsen og Lillestrøm i 1998 trente de frem til 2004. Han fikk Kniksenprisen som årets Tippeligatrener i 2001 da han førte Lillestrøm til seriesølv. Etter Lillestrøm dro han til Göteborg fra 2004 til 2006. Prøvde lykken i Ham-Kam mellom 2006-2009. Han har også prøvd seg i klubber som Ullensaker/Kisa mellom 2010-2012, Moss i 2013-2014 og Fredrikstad i 2015. Han kom tilbake til Lillestrøm i fjor for å hjelpe de til å berge plassen i Eliteserien. Det klarte han og han skal trene Lillestrøm som fyller 100 år i år.

Lillestrøm sin beste lagoppstilling: (4-4-2)

Keeper: Arnold Origi

Forsvar: Aleksandar Melgalvis, Frode Kippe, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen

Midtbane: Erling Knudtzon, Bonke Innocent, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad

Angrep: Tomas Malec, Bajram Ajeti

Den viktigste spilleren for Lillestrøm denne sesongen for å komme lengre opp på tabellen i år enn i fjor må være Arnold Origi, kanskje ikke den sterkeste sesongen i fjor, men kan fort få en oppsving denne sesongen. Arnold Origi kan sørge for å redde mange poeng for Lillestrøm denne sesongen. Spissene til Lillestrøm er spennende foran årets sesong har aldri prestert godt i Eliteserien, kanskje Arne Erlandsen får de til å være gode denne sesongen.

Ifeanyi Mathew kan være en spennende spiller denne sesongen. Mathew er kun 20 år gammel og kan være en spennende spiller som kan score og legge en del målgivendepasninger denne sesongen. Han spilte kun åtte seriekamper i fjor og scoret to seriemål, men han la samtidig tre målgivendepasninger. Mathew kan få en god og spennende sesong.

Spillere inn: Bajram Ajeti, Tobias Gran, Simen Rafn, Mats Haakenstad, Aleksander Melgalvis, Fredrik Krogstad, Daniel Fernandes, Mats Haakenstad, Stefan Antonijevic, Chigozie Udoji

Spillere ut: Marius Lundemo, Mohammed Ofkir, Markus Brændsrød, Haraldur Björnsson, Ole Martin Rindarøy, Gary Martin, Bassel Jradi, Francis Dickoh, Håkon Skogseid, Jacob Faye-Lund, Malaury Martin, Árni Vilhjálmsson, Martin Falkeborn

Vi tror at Lillestrøm vil få en opptur denne sesongen. Lillestrøm kommer ikke til å kjempe om nedrykk denne sesongen, men de kommer heller ikke til å kjempe om medaljer. Lillestrøm kommer til å ende som nummer 10 på tabellen i Eliteserien 2017.

Share