Eliteserietipset 2017: 1. Plass Rosenborg

Rosenborg hadde en sterk 2015 sesong der de vant både serien og cupen og kom til Europa League gruppespillet. 2016 sesongen fikk de det tøft den første kampen da de tapte 1-0 borte mot Odd. Etter den kampen var det mange kamper på rad med seier for Rosenborg. Rosenborg hadde en god flyt hele sesongen og tok jevnt med poeng gjennom hele sesongen. Rosenborg hadde en dårlig periode på slutten av sesongen, da de klarte bare 2-2 borte mot Sarpsborg, 1-2 tap hjemme mot Odd og 2-0 tap borte mot Strømsgodset. Foran de kampene hadde de allerede vunnet serien og de var suverene. Rosenborg slo Bodø/Glimt 2-1 i siste seriekamp som førte til at Rosenborg vant serien med 21-6-3 på de 30 seriekampene som resulterte i 69 poeng, 15 poeng foran nummer to på tabellen som ble Brann. Rosenborg gjorde også noe historisk denne sesongen da de vant cupen to år på rad. Seriegull og cupgull to år på rad er det ingen andre klubb i Norge som hadde klart. Rosenborg skuffet å klarte ikke å kvalifisere seg til Champions League og Europa League.

Rosenborg starter alltid treningskampene med å spille mot et lag fra Trøndelag det ble det også denne sesongen. De har møtt sterke lag i oppkjøringen i år og har prøvd seg mot klubber som Malmö, Salzburg og FC København. Mathias Vilhjalmsson og Milan Jevtovic har hatt en god åpning i treningskampene og har scoret noen mål for Rosenborg. Rosenborg har 4-3-1 på de syv treningskampene.

Treningskamper:

Rosenborg 3-1 Ranheim

Salzburg 2-0 Rosenborg

København 0-2 Rosenborg

Rosenborg 1-1 Sundsvall

Malmö 1-1 Rosenborg

Rosenborg 2-1 HJK

Rosenborg 1-1 FH

Rosenborg 4–1 Ranheim

Brann – Rosenborg

Rosenborg har tre gode keepere i troppen og det har vært interessant den siste perioden med Rosenborg som hadde voldsomt med keepere inne i troppen etter sommeren 2016. Rosenborg har kvittet seg med Pavel Londak, Adam Larsen Kwarasey og Alexander Lund Hansen som har lagt opp som keeper foran denne sesongen. Arild Østbø er hentet inn som andrekeeper for Rosenborg foran denne sesongen. Arild Østbø har spilt noen kamper for Sarpsborg i fjor og er en keeper som ikke er så voldsom gammel enda. Arild Østbø stod 13 seriekamper i fjor for Sarpsborg og er bare 25 år gammel. Førstekeeper foran denne sesongen blir Andre Hansen. Han stod godt de kampene han var i mål i fjor, men fikk en kjedelig skade som holdt han ute mange kamper, som gjorde slik at han mistet en del kamper i Eliteserien i fjor. Andre Hansen spilte 19 seriekamper for Rosenborg i fjor. Andre Hansen har totalt spilt 161 Eliteseriekamper i karrieren. Julian Faye Lund er tredjekeeper foran denne sesongen og satt noen kamper på benken i fjor. Julian Faye Lund er bare 17 år gammel, og i fjor satt han på benken syv kamper for Rosenborg.

Forsvaret til Rosenborg har det vært en del utskiftninger foran årets sesong. Jonas Svensson som spilte 26 seriekamper i fjor har tatt turen til AZ Alkmaar. Holmar Órn Eyjolfsson har tatt turen til Maccabi Haifa. Rosenborg har forsterket seg bakover i forsvaret også. Vegar Eggen Hedenstad er hentet inn som høyreback. Hedenstad har vært i Stabæk tidligere i karrieren og har de siste sesongene spilt for St. Pauli. Hedenstad er nå tilbake i Eliteserien og skal nok ta høyrebackplassen foran Erlend Dahl Reitan blir andrevalg der denne sesongen. Jacob Rasmussen er en ukjent spiller som er hentet fra St. Pauli, der har han spilt mest for andrelaget. Tore Reginiussen hadde en god sesong i fjor for Rosenborg og blir nok en viktig midtstopper denne sesongen for Rosenborg. Reginiussen spilte 19 seriekamper i fjor for Rosenborg og scoret to seriemål, men denne sesongen blir det nok noen flere kamper om han holder seg helt skadefri. Jørgen Skjelvik har vært for det meste en potet og spilt i de posisjonene det har vært behov for en spiller. Skjelvik er det blitt sagt at de skal prøve som midtstopper og prøve å døpe han om til det. Jørgen Skjelvik spilte 26 seriekamper i fjor for Rosenborg. Johan Lædre Bjørdal har slitt med lite spilletid i Rosenborg og det kommer til å bli tøft å komme seg innpå laget for Rosenborg også i år, men med mange kamper kan det bli noen sjanser for Bjørdal å få noen seriekamper, cupkamper, kanskje Europacupkamper også. Alex Gersbach ble hentet til Rosenborg i fjor og fikk spilt 19 seriekamper i fjor. Han er kun 19 år gammel og det kan bli interessant å se hvordan han takler å få en utfordrer i Birger Meling som Rosenborg har signert fra Stabæk. Birger Meling spilte 28 seriekamper i fjor for Stabæk, der endte han med fire scoringer og tre målgivendepasninger. Han kan være også en spiller som kan spille sentralt på midtbanen for Rosenborg om det blir noen problemer med suspensjoner og skader der.

Rosenborg sin midtbane foran denne sesongen er veldig lik. Gudmundur Thorarinsson har blitt solgt til Norrköping. Mens de har hentet Marius Lundemo fra Lillestrøm. Anders Konradsen spilte 26 seriekamper i fjor og gjorde sakene sine godt fra den sittende midtbanerollen, som han ble prøvd ut i de fleste kampene. Mike Jensen hadde en god sesong i fjor, der det ikke ble så mange målgivendepasninger, men en sesong det ble mange scoringer fra dansken. Mike Jensen spilte 28 seriekamper i fjor og scoret åtte seriemål totalt. Mike Jensen har fått rikelig med kamper for Rosenborg i Eliteserien og står nå med 113 seriekamper og 24 seriemål. Fredrik Midtsjø er også en spiller som var god på midtbanen i fjor for Rosenborg, ble også prøvd som kantspiller i noen kamper. Fredrik Midtsjø scoret fire seriemål i fjor og endte tilslutt opp med syv målgivendepasninger. Magnus Stamnestrø og John Hou Sæter blir nok backup spillere denne sesongen, men det kan bli litt spilletid også på de når det blir mange kamper fremover. Sivert Solli er på utlån til Elverum ut sesongen og det kan være spennende å følge utviklingen hans der i OBOS-ligaen.

Angrepsrekken til Rosenborg er det mye som er forsterket. Rosenborg har mistet Christian Gytkjær til 1860 München. Inn som erstatter på topp har de fått Nicklas Bendtner. På kantene denne sesongen så har de forsterket seg med Milan Jevtovic som har vært på Bodø/Glimt på lån halve sesongen i fjor. I år skal han prøve seg på lån halve sesongen for Rosenborg. Elbasan Rashani er signert for Rosenborg, i fjor var han på lån og det kan bli interessant å se på hvordan han gjør det i årets sesong. Rashani spilte 19 seriekamper i fjor og scoret tre seriemål for Rosenborg. Yann-Erik de Lanlay fikk spilt 17 seriekamper og scoret to seriemål for Rosenborg før han ble skadet i fjor. Han kommer nok ikke til å være 100 % i form igjen før mot sommeren. Pål Andre Helland er også en spiller som sliter mye med skader i løpet av en sesong og det kan bli interessant å se hvordan denne sesongen blir for han. Helland hadde ingen god sesong i fjor med 20 seriekamper, fire seriemål og seks målgivendepasninger. Helland ble den stor helten i cupfinalen mot Kongsvinger da de vant 4-0, der han scoret tre mål selv og la en målgivendepasning til Tore Reginiussen som scoret det fjerde. Mushaga Bakenga blir vel fort brukt som kantspiller denne sesongen han også. Kåre Ingebrigtsen har sagt at Bakenga er ingen spiss, og da blir det fort en kantrolle. Bakenga spilte 9 seriekamper og scoret syv seriemål for Rosenborg i fjor i Eliteserien. Christian Gytkjær scoret 19 seriemål i fjor for Rosenborg. Nicklas Bendtner er nå spissen som skal ta plassen hans og score like mange mål og kanskje mer i løpet av sesongen. Mathias Vilhjalmsson kan spille kantspiller, midtbanespiller, midtspiss og midtstopper og brukes over hele banen. Han kommer til å være backup tilfelle Bendtner kommer til å få en skade og kommer til å få bra med spilletid ellers i et Rosenborg-lag som han kan fylle ut de fleste rollene.

Kåre Ingebrigtsen har hatt stor suksess med Rosenborg de to og en halv sesongene han har vært manager for Rosenborg. Ingebrigtsen begynte karrieren sin som trener i Ranheim i 2007, før han ble assistenttrener i Rosenborg i 2007. Mellom 2008-2011 så var han trener for Bodø/Glimt. Han har også vært assistenttrener for Kjell Jonevret i Viking mellom 2012 til sommeren 2014. Han tok over Rosenborg i 2014, og førte Rosenborg til en sølvmedalje bak Molde. Kåre Ingebrigtsen gjorde en sterk sesong i 2015 og 2016 med å føre Rosenborg opp som seriemester de to sesongene samtidig som at han førte Rosenborg til to cupgull på rad. Ingen annen trener har fått til å vinne seriegull og cupgull to år på rad i Norge. Kåre Ingebrigtsen har ikke fått noen pris over å bli beste trener i løpet av en sesong i 2015 og 2016 uansett om at de vant serien med henholdsvis 12 poeng foran Strømsgodset i 2015 og 15 poeng foran Brann i 2016.

Rosenborg sin beste lagoppstilling (4-3-3)

Keeper: Andre Hansen

Forsvar: Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik (Jacob Rasmussen), Birger Meling

Midtbane: Fredrik Midtsjø, Anders Konradsen, Mike Jensen

Angrep: Milan Jevtovic (Yann Erik de Lanlay) Nicklas Bendtner, Pål Andre Helland

Grunnen for Jørgen Skjelvik i midtforsvaret er fordi han er rask og kan rydde godt unna som den raskeste, Jacob Rasmussen kan komme til å få rikelig med spilletid fremover men Jørgen Skjelvik vet hva det innebærer å være midtstopper i Eliteserien. Milan Jevtovic får vel starte mesteparten av kampene i serien helt frem til Yann-Erik de Lanlay er tilbake fra skade. Jevtovic kan være en god spiller som kan tilføre Rosenborg mye offensivt denne sesongen.

Vi tror at Nicklas Bendtner vil være den viktigste spilleren denne sesongen. Han er en spiller som har hatt mange nedturer de siste sesongene, men kan få en opptur i Rosenborg der han blir bombardert med innlegg fra kantene. Bendtner er en sterk spiss som kan banke inn mange mål for Rosenborg denne sesongen, og kan være en spiss som kan sende Rosenborg inn til Europa League eller Champions League denne sesongen.

Rosenborg har mange talent som kan gjøre det godt denne sesongen. John Hou Sæter kan få spille litt mer enn han gjorde i fjor, men det spørs om han blir 100 % frisk fra betennelse i hjerte. Hou Sæter hadde en god høstsesong i fjor for Ranheim og kan være en spennende spiller som kan gjøre en god jobb for Rosenborg denne sesongen. Erlend Dahl Reitan er også en spiller som fikk tre seriekamper i fjor og scoret to seriemål. Han er en spiller som kan utfordre Vegar Eggen Hedenstad på høyrebacken og kan få noen kamper for Rosenborg også denne sesongen.

Spillere inn: Arild Østbø, Vegar Eggen Hedenstad, Jacob Rasmussen, Birger Meling, Marius Lundemo, Milan Jevtovic (lån), Elbasan Rashani, Nicklas Bendtner

Spillere ut: Christian Gytkjær, Jonas Svensson, Holmar Órn Eyjolfsson, Tobias Gran, Lionel Kamanzi, Alexander Lund Hansen, Pavel Londak, Adam Larsen Kwarasey, Per-Magnus Sterling, Sivert Solli (lån), Gudmundur Thorarinsson

Vi tror at Rosenborg kommer til å få en sterk sesong i år også. Rosenborg har vunnet seriegull og cupgull i 2015 og 2016 sesongen. Det skal bli tøft om de skal vinne cupen tredje året på rad. Vi tipper derfor at Rosenborg kommer til å vinne Eliteserien i 2017 også. Vi tror samtidig at Rosenborg kan gjøre en god figur og komme seg også ut i Europa denne sesongen.

Share