Eliteserietips 24. Serierunde 2018

Sandefjord – Odd Lørdag 29.09.2018 Klokka 18.00

Sandefjord tok med seg et sterkt poeng i sist seriekamp borte mot Brann i Bergen. Sandefjord er det dårligste laget i årets Eliteserie å ligger helt på bunnen med 14 poeng. Sandefjord har kun vunnet en hjemmekamp denne sesongen. Den kom mot Tromsø 10. August. Sandefjord har så mye som ni poeng opp til kvalifiseringsplassen.

Odd hadde en sterk seier sist mot Vålerenga. Kampen endte med 3-2 seier til Odd, men det var ikke så voldsomt mange sjansene. Odd sin spiller Espen Ruud har vært i fantastisk form og har vært en viktig spiller for Odd den siste tiden. Torgeir Børven var også en person som fikk vist seg godt frem i denne kampen og scoret to seriemål mot gamleklubben. Odd står med 4-4-0 på de siste åtte seriekampene i Eliteserien. Odd har også vært sterke på bortebane den siste tiden og står der med 2-2-0 på de fire siste kampene. Odd ligger som nummer seks på tabellen med 33 poeng.

Siden 2006 i seriesammenheng har de møtes syv ganger i Sandefjord. Sandefjord har ikke vært spesielt god hjemme mot Odd og statistikken er 1-2-4.

Vi tror at Odd kommer til å gå av med seieren og at Sandefjord kan belage seg på en sesong i OBOS-ligaen neste sesong. Vi går for en 1-3 seier til Odd. Denne kampen ender med en B.

Haugesund – Bodø/Glimt 30.09.2018 Klokka 18.00

Haugesund har vært fryktelig svake den siste tiden og har gitt fra seg tredjeplassen i Eliteserien. Haugesund står nå med tre strake tap i Eliteserien. Haugesund har tapt mot Rosenborg på bortebane, Brann hjemme og Kristiansund borte. Haugesund er nummer fire på tabellen med 38 poeng. Haugesund står med 6-2-3 på hjemmebane denne sesongen. Kampen før Brann hadde de 4-1-0 på hjemmebane før tapet kom. Babajide Akintola er toppscorer for Haugesund med seks seriemål denne sesongen.

Bodø/Glimt har ikke noe god form de heller. De har skuffet de to siste seriekampene og har 0-1-1 på de to siste kampene. Bodø/Glimt har spilt uavgjort mot Sandefjord 1-1 og tapte hjemme mot Start 1-2 forrige helg. Bodø/Glimt ligger ikke på noe trygg plass og det er ikke mange poengene ned til kvalifiseringsplassen. Bodø/Glimt står med 2-5-4 på bortebane denne sesongen, og har kun 27 poeng på 23 seriekamper i serien. De ligger bare fire poeng over kvalifiseringsplassen. Kristian Fardal Opseth er en viktig spiller for Bodø/Glimt og han har scoret ni seriemål så langt denne sesongen.

Haugesund har slit hjemme mot Bodø/Glimt. I 2015 tapte Haugesund så mye som 2-4 på hjemmebane mot Bodø/Glimt, mens i 2017 ble resultatet 2-1 til Haugesund.

Vi tror at dette blir en jevn kamp, men at Haugesund endelig får seg en seier igjen. Vi tror at Haugesund vinner 2-1 mot Bodø/Glimt. Her går vi for en HU.

Lillestrøm – Stabæk 30.09.2018 Klokka 18.00

Lillestrøm vant endelig en hjemmekamp igjen i Eliteserien. Lillestrøm ligger som nummer 15 på tabellen med 22 poeng på 23 seriekamper. Det blir viktig for Lillestrøm sin del at Thomas Lehne Olsen kommer seg på scoringslisten igjen. Lillestrøm står med 3-6-2 på hjemmebane denne sesongen og er Eliteseriens nest dårligste hjemmelag.

Stabæk vant 3-2 sist seriekamp mot Ranheim. Stabæk ligger som nummer 13 på tabellen så dette blir et skikkelig bunnlag der taperen kan være ille ute. Stabæk har vært fryktelig svake i årets Eliteseriesesong på bortebane. De står med 0-4-8 på bortebane så langt. De er det svakeste bortelaget denne sesongen.

De siste kampene mellom Lillestrøm og Stabæk på Åråsen har vært preget av mange mål. Lillestrøm har hatt to store seire de siste årene mot Stabæk. Men Stabæk har også hatt sine seire på Åråsen.

Vi tror at Lillestrøm tar sin andre strake hjemmeseier. Lillestrøm og Stabæk er to lag som kan lage mye mål i kampene sine, og det tror vi også på i denne kampen. Vi tipper at Lillestrøm vinner 3-2 mot Stabæk. Her setter vi en HU.

Ranheim – Kristiansund 30.09.2018 Klokka 18.00

Ranheim ligger som nummer fem på tabellen med 35 poeng på 23 seriekamper. Ranheim har ikke den samme poengfasten nå som de hadde i starten på sesongen. Ranheim har vært gode hjemme denne sesongen og står med 6-3-2 på hjemmebane. Men formen til Ranheim hjemme er ikke bra. Ranheim har 0-2-1 på hjemmebane de siste tre hjemmekampene.

Kristiansund ligger som nummer ni på tabellen med 31 poeng på 23 seriekamper. Kristiansund står med 2-1-2 på de siste fem seriekampene i Eliteserien. Kristiansund har 3-3-5 på bortebane denne sesongen i Eliteserien. Kristiansund må belage seg på at Bendik Bye må være den viktigste offensive spilleren denne kampen siden Flamur Kastrati er suspendert for gule kort.

Kampene mellom Ranheim og Kristiansund oppe i Trondheim er kjent for å være jevne.

Vi tror at det blir nok en jevn kamp mellom disse lagene. Vi tror at kampen ender med 2-2. Begge lag kommer til å score og slippe inn brukbart med mål. Her setter vi en HU.

Sarpsborg – Strømsgodset 30.09.2018 Klokka 18.00

Sarpsborg har en fryktelig rekke med tap i serien, men det skal også sies at de har prioritert Europa League kvalifiseringen og møtte Rosenborg sist kamp borte. Sarpsborg står med 0-0-5 på de siste fem seriekampene i Eliteserien. Sarpsborg ligger som nummer åtte på tabellen med 32 poeng på 23 seriekamper.

Strømsgodset har vært fryktelig dårlig denne sesongen og er nok Eliteseriens skuffelse denne sesongen. Strømsgodset står med 0-3-3 på de siste seks seriekampene i Eliteserien. Strømgodset har også toppscoreren i Eliteserien med 14 seriemål, men som ikke har produsert mål på lenge, og denne kampen blir det ikke mål på han siden han må stå over mot Sarpsborg. Strømsgodset ligger som nummer 12 på tabellen men med lik poengsum som Stabæk og Start som ligger på 13 og 14. Plass.

Sarpsborg har fått mer overtaket på Strømgodset hjemme. Strømsgodset er også et fryktelig dårlig bortelag og har kun en seier på elleve bortekamper.

Vi tror at Sarpsborg endelig vinner en kamp igjen. Vi går for en 3-1 seier til Sarpsborg mot Strømsgodset. Her går vi for en H.

Vålerenga – Start 30.09.2018 Klokka 18.00

Vålerenga hadde en god periode i serien før de skulle møte Rosenborg i serien. Da stod Vålerenga med ni poeng av ni mulige og 6-0 i målforskjell. Fra Rosenborg kampen i Eliteserien, har de tapt tre kamper på rad i serie og cup. De har tapt 2-3 mot Rosenborg, 2-3 mot Odd og tapte 0-2 i cupen mot Rosenborg. Vålerenga ligger som nummer syv på tabellen med 33 poeng. Vålerenga står med 5-4-2 på hjemmebane denne sesongen.

Start for sin del har begynt å komme seg i gang etter at Kjetil Rekdal har tatt over for Start. Kjetil Rekdal har klart å fått resultater med Start å har også ført de til semifinale i cupen. Start hadde en sterk borteseier i sist serierunde da de slo Bodø/Glimt 2-1. Start tok dermed sin første borteseier i årets sesong av Eliteserien.

Kampene mellom Vålerenga og Start i Oslo har Vålerenga vært det beste laget. Vålerenga står med 4-1-1 på de siste seks kampene som er spilt i Oslo i Eliteserien.

Vi tror at det blir en jevn kamp men at Vålerenga tar seieren tilslutt. Denne kampen tror vi ender med 2-1. Her går vi for en HU.

Molde – Rosenborg 30.09.2018 Klokka 20.00

Molde er Eliteseriens sterkeste hjemmelag denne sesongen. Molde står med 9-0-3 på hjemmebane denne sesongen. Molde står med 2-1-2 på de siste fem seriekampene. Molde har vunnet de siste to seriekampene. De slo Kristiansund 3-2 hjemme og sist helg vant de 2-1 mot Strømsgodset borte. Erling Braut Håland er toppscorer for Molde med 10. Seriemål denne sesongen.

Rosenborg leder Eliteserien fire poeng foran Brann og kan sette press på Brann med poeng i Molde. Rosenborg er Eliteseriens beste bortelag og står med 8-1-2 på bortebane denne sesongen. Rosenborg har 9-1-0 på de siste ti Eliteseriekampene. Rosenborg mangler fort spillere som Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro og Pål André Helland. Mens spillere som Anders Konradsen og Birger Meling blir vel også neppe med til Rosenes by.

Rosenborg har et overtak på Molde de siste fem seriekampene. Rosenborg har vunnet de siste fem seriekampene mot Molde. Men de kampene før Rosenborg har dominert står Molde med 5-2-0 mot Rosenborg fra 2012 til 2015.

Vi tror det blir en jevn kamp mellom Molde og Rosenborg. Det kan gå begge veier denne kampen. Vi tror at resultatet blir 2-2 mellom Molde og Rosenborg. Denne kampen setter vi HUB.

Tromsø – Brann 01.10.2018 Klokka 19.00

Tromsø er ikke i form og står med 1-1-6 på de siste åtte seriekampene. Tromsø ligger som nummer ti på tabellen med 30 poeng på 23 seriekamper. Tromsø har ikke mer enn fem poeng opp til Ranheim og det må være motivasjon for å få en bedre plassering og høyere pengepremie. Tromsø står med 6-2-3 på hjemmebane denne sesongen.

Brann for sin del skuffet stort hjemme mot Sandefjord sist kamp da de spilte 1-1. Brann er nå fire poeng bak Rosenborg. Brann står med 7-3-2 på bortebane denne sesongen, men de har bare 1-1-2 på de siste fire bortekampene i Eliteserien. Steffen Lie Skålevik er toppscorer i Brann med ni seriemål denne sesongen, men Bamba kan fort være spissen som starter denne kampen.

Kampene mellom Tromsø og Brann på Alfheim har vært en fordel for Tromsø. Tromsø har overtaket på hjemmebane og står med 4-1-0 på de siste fem hjemmekampene mot Brann.

Vi tror at Tromsø går av med seieren mot Brann. Tromsø vinner tilslutt kampen 2-1 mot Brann. Her går vi for en HU.

Share