Basel med sterk borteseier i Molde

Molde skulle spille den første kampen hjemme på Aker Stadion, der skulle de møte et av de store overaskelsene i fjor i Champions League som slo ut selveste Manchester United. Basel slo også Bayern München i den første kampen i 8-delsfinalen med 1-0, og hadde med andre ord visst seg fra et godt sted i Europa i fjor.

Molde åpnet kampen best og var det førende laget. Helt til det kommer en situasjon der Davy Claude Angan slår til en spiller fra Basel. Fra tv-bildene så ser det ut til at det ikke er kontakt, og ren filming fra Baselspilleren. Davy Claude Angan får det røde kortet, og Molde må fortsette kampen med bare ti mann på banen de siste 65 minuttene. 0-0 står seg til pause mellom Molde og Basel. Samtidig som det blir diskusjon i spillertunnelen mellom treneren til Basel og Moldes Manager Ole Gunnar Solskjær.

Den andre omgangen er det mer avventene, men Molde viser seg fremdeles fra en positiv side med bare ti mann på banen. Men når vi kommer utover i kampen er begge lag farlige frempå, men scoringen kommer ikke før i det 78 spilleminutt og det går til Basel som gjør slik det står 0-1. Målscorer for Basel er Jacques Zoua Daogari. Molde kommer mer og mer fremover på slutten av kampen, men flere scoringer blir det ikke i kampen mellom Molde og Basel.

Kampen ender tilslutt med 0-1 seier til Basel og Molde har ikke et så godt utgangspunkt til kampen på bortebane, men alt kan skje i fotball. Samtidig har Molde vært med å sjokkere fotball-Europa før med å holde på å slå ut Stuttgart ut av Europaligaen.

Share