9. Plass Premier League 2015/16: Southampton

Southampton hadde mistet mange av sine beste spillere foran sesongen, og de hadde hentet inn nye spillere som skulle ta steget. Southampton mistet spillere som Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Callum Chambers og Luke Shaw. Southampton hadde en dårlig start der de tapte 2-1 for Liverpool i starten i fjor, en kamp der de hadde fortjent poeng. Men etter det tapet gikk Southampton på seier på seier utover sesongen. De var helt oppe på en andreplass på tabellen kun fire poeng bak Chelsea i lange perioder. Southampton så lenge ut til å kjempe om å bli topp fire, men kollapsen kom sakte men sikkert. Southampton falt litt og litt ned på tabellen og helt på slutten av sesongen lå de som nummer syv på tabellen. Southampton hadde uansett en god sesong, med alle de spillerne de hadde mistet.

maarten stekelenburgKeeperplassen til Southampton går vanligvis til Fraser Forster som hadde en god sesong i fjor for Southampton. Men Fraser Forster er langtidsskadet, og det er snakk om at han mister hele sesongen i år. Fraser Forster spilte hele 30 seriekamper i fjor for Southampton. Southampton slapp inn en mål mer enn seriemesteren Chelsea i fjor. Maarten Steklenburg er på lån ut sesongen for Southampton. Steklenburg har stått i mange gode klubber og har de siste to årene vært i en klubb som Fulham. Steklenburg blir nok førstekeeper for Southampton denne sesongen. Kelvin Davis blir vel andrekeeper for Southampton denne sesongen. Davis fikk syv seriekamper i fjor for Southampton.

Southampton har mistet høyrebacken sin foran denne sesongen. Nathaniel Clyne har signert for Liverpool. Liverpool har kjøpt opp fire spillere fra Southampton på to sesonger. Clyne spilte 35 seriekamper totalt i fjor og han scoret to seriemål. Jose Fonte var den spilleren som spilte flest kamper i forsvaret til Southampton i fjor. Fonte spilte hele 37 av de 38 seriekampene. Southampton har også en god venstreback på banen. Ryan Bertrand ble aldri noen hit i Chelsea. Han ble sendt på lån flere plasser, men i Southampton har han blitt en hit. Bertrand spilte 34 seriekamper totalt i fjor for Southampton i Premier League. Bertrand scoret to seriemål og la to målgivendepasninger i Southampton i fjor. Steven Caulker har kommet på lån ut sesongen for Southampton og kommer til å tilføye noe til Southampton som er stabile bakover på banen. Caulker er en god midtstopper som kan bidra for Southampton denne sesongen.

dusan tadicMidtbaneleddet har Southampton mistet Morgan Schneiderlin. Morgan Schneiderlin har signert for Manchester United og har vært en god spiller for Southampton i mange sesonger. Schneiderlin spilte 26 seriekamper i fjor for Southampton, og hadde sine problemer med noen skader i fjor. Schneiderlin scoret fire seriemål i fjor for Southampton og vil nok bli savnet. Victor Wanyama spilte 32 seriekamper i fjor for Southampton og noterte seg for tre scoringer totalt. Wanyama pådro seg mange gule kort i løpet av sesongen og det ble hele 10 i tallet. James Ward-Prowse hadde en god sesong i fjor der han fikk spille mye for Southampton, og det endte opp med at han fikk 25 seriekamper. Ward-Prowse er fremdeles ung og har et godt talent og kan bli en spennende spiller denne sesongen. Dusan Tadic hadde en sterk sesong i fjor han også der det ble bare fire scoringer, men han var involvert for det meste i målgivendepasninger. Tadic la tilslutt syv målgivendepasninger. Sadio Mane hadde en god første sesong for Southampton. Mane scoret totalt 10 seriemål for Southampton i fjor. Mane slo Robbie Fowler sin rekord på raskeste hat-trick denne sesongen. Mane brukte ikke mer enn rundt tre minutter på det.

jay rodriguezAngrepsplassen til Southampton blir interessant foran denne sesongen. Jay Rodriguez har signert ny kontrakt med Southampton, og kan være på banen igjen denne sesongen for Southampton. Graziano Pelle hadde en ok sesong i fjor for Southampton, der han spilte alle kampene for Southampton. Det ble med 38 seriekamper og 12 seriemål for italieneren som ble tatt ut til det Italienske landslaget. Shane Long hadde ikke noen imponerende sesong for Southampton i fjor der ble det kun fem scoringer på 32 seriekamper. Southampton har også forsterket fremover på banen, slik at de kan komme seg litt høyere på mållisten foran neste sesong. Southampton i fjor bestod av et lag som slapp inn lite mål og scoret ikke så voldsomt med mål fremover på banen. Juanmi har de signert for Malaga. Juanmi er en spiller som kan bidra for Southampton denne sesongen og er en spiller som kan score fort tosifret antall mål i løpet av en sesong. Jay Rodriguez er et usikkermoment siden han har vært skadet i 15-16 måneder.

Ronald Koeman har vært manager hele tilbake til 2000. Koeman har vært manager nå i 15 år. Ronald Koeman har vært for det meste manager i Nederland der han har gjort det ganske så bra. Han hadde en god debutsesong i Southampton der Koeman gjorde mye bra. Southampton endte opp som nummer syv på tabellen og det var over all forventning at de endte så høyt oppe på tabellen. Koeman har på CV-en at han har vunnet den Nederlandske serien tre ganger. Han har også fra tiden sin som Valencia-manager at han vant den spanske cupen.

Spillere inn: Juanmi (Malaga), Cedric Soares (Sporting CP), Maarten Stekelenburg (Fulham lån), Cuco Martina (FC Twente), Jordy Clasie (Feyenoord)
Steven Caulker (Queens Park Rangers lån)

Spillere ut: Artur Boruc (AFC Bournemouth, gratis), Jos Hooiveld frigitt, Cody Cropper frigitt, Omar Rowe frigitt, Jake Sinclair frigitt, Nathaniel Clyne (Liverpool)
Dani Osvaldo frigitt, Morgan Schneiderlin (Manchester United), Sam Gallagher (Milton Keynes Dons lån)

sadio maneVi tror at Sadio Mane vil være en spiller som står enda mer frem denne sesongen. Mane gjorde en god sesong i fjor der det ble 10 scoringer på 30 seriekamper for Southampton. Han er en spiller som fort kan score mye mål og være med i spillet som skaper målsjanser offensivt for Southampton. Juanmi vil også være en spiller som man bør se opp for denne sesongen. Juanmi er ikke kjent for å score så voldsomt mye mål i løpet av en sesong, men han er en spiller som er involvert i mye.

Vi tror at Southampton vil få en litt tøffere sesong i år enn de gjorde i fjor. Southampton skal ut i Europa, og det kan bli tøffe kamper i Europa for Southampton. Southampton har mistet mange gode spillere foran denne sesongen, og måtte erstatte disse spillerne også. Vi tror at Southampton ender som nummer 9 denne sesongen.

Share