9. Plass i Serie A 2015/2016: Torino

kamil glikTorino gjorde en grei sesong i fjor, og endte på 9. plass. De var også i Europa League, og gjorde det ganske greit der. Selv etter tapet av Cerci og Immobile, som var så god for dem for noen sesonger siden, har de greid seg ganske bra uten dem. De har ett lag med meget bra moral og krigervilje, og har noen offensive spillere som leverer. De vil nok være fornøyd med nok en sesong midt på tabellen.

På keeperplassen har vi Padelli, som er en solid keeper som begynner å dra på årene. Han er viktig for Torinos defensive trygget.

Torino spiller veldig ofte med en fembacks-linje, så de har en del forsvarere. På venstrebacken finner vi Molinaro, som har en fortid i Parma og Juventus. Dani Avelar kan spille på begge backene, og er nylig hentet inn fra nedrykkede Cagliari. På høyrebacken har vi ett italiensk talent ved navn Zappacosta som nylig ble hentet fra Atalanta. Men det blir nok fort Bruno Peres som spiller der, for han var nesten fast i fjor, og har offensive kvaliteter, særlig da fart. På midtstopperplassen er det først og fremst Kamil Glik, hvor han er kapteinen på laget. Den polske kjempen går inn i alle dueller, og styrer backlinjen, i tillegg til å være meget farlig på offensiv døball. Pontus Jansson er en svenske som håper på mer spilletid i år. Nikola Maksimovic er en serber som også liker å duellere der bak. Moretti er nok en midtstopper, men han begynner virkelig å dra på årene, hvor han er 34 år.

På midtbanen har vi Alexander Farnerud, som mangler fart, men er grei til å legge pasninger fra dypet, og har duellkraft. Alessandro Gazzi er den virkelige ryddegutten på midten, hvor han er en meget aggressiv midtbanespiller som vinner tilbake mange baller, og ofte får gule kort. Acquah er hentet inn fra Sampdoria, hvor Ghaneseren er en fabio quagliarellameget energisk spiller. Daniele Baselli er nok en unggutt som er hentet inn, hvor han kommer fra Atalanta og har potensiale til å bli en stjerne på midten. Vives begynner å dra på årene med sine 35 år, men gjør en solid jobb på midtbanen. Benassi er nok ett talent, hvor italieneren på 20 år liker å drible og være direkte.

Torino spiller som oftest med to spisser, hvor Lopez står først i køen. Han har en fortid i Barcelona, og er en meget sterk targetspiss. Quagliarella spiller ofte ved hans side, hvor den tidligere Juventus-spissen er en meget god avslutter. Amauri er en targetspiss de kan sende inn fra benken, mens Martinez fra Venezuela er en meget hurtig spiss som også kan komme til nytte.

Spillere inn:  

Avelar (Cagliari), Acquah (Sampdoria), Larrondo (Tigre), Parigini (Perugia), Suciu (Crotone), Vesovic (Rijeka), A. Gomis (Avellino), L. Gomis (Trapani), Chiosa (Avellino), Stavanovic (Spezia), Obi (Inter), Baselli (Atalanta), Zappacosta (Atalanta) 

Spillere ut:

El Kaddouri (Napoli), Castellazzi (released), Basha (released), Ichazo (Danubio), A. Gonzalez (Lazio), Darmian (Manchester United), V. Barreto (released)

Torino ser ut til å styre mot nok en sesong midt på tabellen, hvor de fortsatt har beholdt sine spillere som leverte forrige sesong. Unntaket er Darmian, som var viktig på høyrebacken. De har også fått inn noen spennende unggutter, hvor Baselli fort kan vise seg frem på midtbanen. Men de ser ikke ut til å ha nok offensiv kvalitet på midtbanen til å styre kamper, hvor de belager seg mest på kriging. De har derimot to spisser som kan bøtte inn mål. Den viktigeste spilleren kan fort bli Gazzi, hvor hans enorme arbeid på midten er viktig for å bryte opp motstanderens spill. Vi tror Torino ender på 9. plass.

Share