9. Plass i Bundesliga 2015/16: Augsburg

Augsburg hadde ingen dårlig sesong i fjor og gjorde sakene sine ganske bra. Augsburg gjorde mesteparten av jobben på hjemmebane i fjor der de sikret seg en god plassering. Augsburg skuffet for det meste på bortebane. Augsburg avsluttet sesongen så sterkt at de tilslutt endte på en femteplass i Bundesligaen. Augsburg endte 12 poeng bak fjerdeplassen i Bundesligaen, men kom foran lag som Schalke 04 og Borussia Dortmund.

marwin hitzMarwin Hitz var førstekeeper for Augsburg i fjor da han gjorde mange gode kamper i mål. Hitz spilte til sammen 25 seriekamper i fjor og scoret faktisk et mål også for Augsburg i fjor. Alexander Manninger var andrekeeper for Augsburg i fjor der han fikk prøve seg ut i ni seriekamper. Manninger har fylt 38 år og har rikelig med erfaring men blir nok andrekeeper for Augsburg også denne sesongen. De har også hentet inn en ny keeper med navn Yannick Oettl som blir tredjekeeper for Augsburg denne sesongen.

Ragnar Klavan var den eneste spilleren i forsvaret som spilte 34 seriekamper i fjor. Klavan scoret to mål for Augsburg i fjor. Paul Verhaegh er kaptein for Augsburg og gjorde sakene sine sterkt fremover på banen i fjor fra sin forsvarsposisjon. Verhaegh scoret seks seriemål i fjor på 27 seriekamper. Han la også en målgivendepasning for Augsburg i fjor. Baba Rahman spilte også mange gode kamper for Augsburg i fjor, men det ble med 31 seriekamper.

tobias wernerAugsburg hadde mange midtbanespillere i fjor som banket i mål. Tobias Werner var en av de som scoret mange mål. Tobias Werner scoret åtte seriemål og la til sammen fire målgivendepasninger på 31 seriekamper i fjor. Halil Altintop hadde ikke sin beste sesong i fjor da det ble 31 seriekamper totalt, men kun tre scoringer og fire målgivendepasninger. Altintop hadde en mye bedre førstesesong for Augsburg da han spilte alle 34 seriekampene og scoret 10 seriemål.

Augsburg har mange spisser i troppen sin, men det er en spiss som har banket inn de fleste mål for klubben og det er Raul Bobadilla. Bobadilla fikk spille 32 seriekamper i fjor han scoret like greit 10 seriemål for Augsburg i fjor. Augsburg har også spisser som Tim Matavz han scoret tre seriemål for Augsburg i fjor. Nikola Djurdjic spilte 16 kamper for Augsburg i fjor, men det ble kun en scoring og en målgivendepasning på den tidligere Haugesund-spissen. Djurdjic er nå utlånt til Malmö der han skal være den første halvdelen av sesongen.

Markus Weinzierl er kun 40 år gammel og har vært manager for Augsburg de tre siste sesongene. Weinzierl hadde en god sesong i fjor for Augsburg som manager. Weinzierl første Augsburg opp til en femteplass i fjor. I Augsburg har han vært manager i 109 seriekamper. I Augsburg har han en seiersprosent på 38,5. Han fikk en svak start på karrieren da han bare klarte å vinne en kamp i løpet av halve sesongen i Bundesligaen. Augsburg brøt også rekken til Bayern München med å vinne 1-0, slik at Bayern München bare fikk 53 seriekamper uten tap.

raul bobadillaSpillere inn: Philipp Max, Yannick Öttl, Ronny Philip, Piotr Trochowski

Spillere ut: Mathias Fetsch (lån), Nikola Djurdjic (lån)

Raul Bobadilla er en av de viktigste spillerne for Augsburg. Er involvert i det meste fremover på banen. Bobadilla scoret ti seriemål og la to målgivendepasning. Bobadilla er en sterk og kraftig spiss som scorer de fleste målene. Bobadilla ble toppscorer for Augsburg i fjor og kan fort bli toppscorer også denne sesongen for Augsburg.

Vi tror Augsburg får en tøffere sesong enn de gjorde i fjor. Augsburg imponerte voldsomt i fjor å endte tilslutt på en sterk femteplass, i år tror vi de ender som nummer 9 på tabellen.

Share